Columbus Day i New York 2024

Columbus Day i New York

Columbus Day i New York firas i oktober varje år. En stor parad för att hedra Christopher Columbus marscherar nerför Fifth Avenue och samlar mestadels italienska amerikaner som omfamnar sina egna rötter. I New York City firas högtiden både som Italian American Heritage Day och Indigenous Peoples’ Day.

Contents

Columbus Day och dess historia

Christopher Columbus (1451-1506), född i Italien, var en upptäcktsresande och seglare. Columbus anade att det fanns en kortare väg till Indien och de katolska, spanska monarkerna (Queen Isabella och King Ferdinand II of Aragon) finansierade resan. Så Columbus seglade iväg med tre skepp från Spanien västerut. Den 12 oktober 1492 såg Christopher Columbus Amerika för första gången. När han anlände på amerikansk mark trodde han att det var Indien och kallade därför invånarna där för indianer. Så kan det bli.

Den första minnesgudstjänsten för Columbus hölls 1792. Det var 300 år efter han satte sin fot i Amerika. Christopher Columbus var italienare och därför ser italienare-amerikanerna Columbus som en hjälte och som en del av deras kultur. Dessa anhängare har bidragit stort till Columbus Days utbredning. Den 12 oktober 1866 anordnade italienarna i New York en fest för Amerikas upptäckt och därav föddes Columbus Day. En staty av Christopher Columbus restes på Columbus Avenue år 1892.

Columbus Day i NYC - St. Patrick's Cathedral Columbus Day i New York - Band

När är Columbus Day?

Columbus Day infaller den andra måndagen i oktober. Det är runt den dagen då Christopher Columbus först satte sin fot i Amerika. Under 2024 infaller Columbus Day den 14 oktober.

Aktiviteter på Columbus Day

Columbus Day i New York firas varje år med en stor parad: Columbus Day Parade. 35 000 människor deltar, inklusive grupper, flottörer och mariner. Paraden lockar ungefär en miljon besökare och ytterligare en miljon ser paraden på TV.

Columbus Day i New York - Columbia Association Columbus Day i New York - Parad

Paraden startar på Fifth Avenue och 44th Street och går norrut på Fifth Avenue mot 72nd Street. Se till att du har en bra ståplats på Fifth Avenue. Paraden startar kl. 11.30 och avslutas 15.00.

Det finns flera italienska restauranger i staden, så du kommer att ha gott om alternativ till middag. Ett av mina favoritställen är Carmine’s. Denna traditionella italiensk-amerikanska familjerestaurang erbjuder stora portioner som är avsedda att delas.

Vad kan du förvänta dig av Columbus Day?

Columbus Day är en helgdag vilket innebär att skolor och institutioner är stängda. Tänk på att det är väldigt mycket folk på Fifth Avenue på grund av paraden. Om du vill shoppa så se till att inte planera det på Columbus Day!

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat