Hoppa till innehållet

Carmine’s familjerestaurang i New York

Carmine’s familjerestaurang i New York

Carmine’s familjerestaurang i New York serverar italiensk husmanskost och är perfekt för större sällskap eller familjer. Ett besök på denna italienska restaurang garanterar en trevlig och prisvärd kväll. Maträtterna på menyn delar man med sitt sällskap. Priserna kan kännas höga men eftersom alla rätter delas, blir slutnotan inte så farligt hög!

Carmine’s NYC

Carmine’s har två ställen:

Eric
Eric
Om Eric » Eric tipsar: ”Boka ditt bord långt i förväg för båda restaurangerna. Framför allt om ni ska äta ihop på en av de stora högtiderna. Jag tycker om att äta hos Carmine’s tillsammans med min familj på Thanksgiving och julhelgen och jag brukar boka vårt bord i minst tre månader i förväg. Om det inte finns någon ledig plats på juldagen kan du prova den 26 december, eftersom det inte är en helgdag för New York-borna.”

Italiensk restaurang på Manhattan

Carmine’s serverar syditalienska rätter: som fisk-och skaldjursrätter, typiska Italienska kötträtter, underbar pasta och antipasti. Portionerna är tillräckligt stora för att dela med ditt sällskap. En perfekt restaurang om ni är ett (litet) större sällskap, som fyra eller fler personer, eftersom de flesta maträtter är beräknade på fyra personer.

Om ni letar efter en tre-eller fyrarättersmiddag är restaurangen ett prisvärt val jämför med många andra restauranger. Så det är ett bra val för att äta ute tillsammans med barn i New York om du besöker staden tillsammans med din familj.

Eric
Eric
Om Eric » Eric tipsar: ”Carmine’s är ett bra val om du ska äta tillsammans med en grupp. Har ni biljetter till en Broadwayshow? Gå då till Carmine’s i Theater District innan eller efter showen. Personligen föredrar jag Carmine’s på Upper West Side eftersom de flesta gäster är lokala New York-bor istället för turister, och det är lite lugnare.”

Vad man kan äta på Carmine’s

Carmine’s har en utbredd meny, även vegetariska och till och med veganska alternativ. Som förrätt beställer jag (eller snarare vi) alltid Baked Clams. En härlig rätt med massor av vitlök.

Som huvudrätt beställer jag sedan det vegetariska alternativet Penne alla Vodka, pasta med vodka-tomat-och vitlöksås. För det mesta vill jag även se en liten köttbit som tillbehör som till exempel Veal Parmigiana panerad kalvfilé med smält mozzarella och en god italiensk tomatsås.

Känner du för att bli överraskad? Välj då Four Pasta Special! När det gäller val av efterrätt blir det enkelt: hemmagjord tiramisu förstås, definitivt en av de bästa bland alla restauranger i New York.

Carmine’s förr i tiden och nu

1990 öppnade Artie Cutler, Godfrey Polistina och Michael Ronis den första Carmine’s på Upper West Side. Cutlers idé var att skapa en italiensk-amerikansk bröllopsstämning varje kväll med maträtter som var tillräckligt stora för att dela med familj och vänner vid samma bord.

Den amerikanska guldåldern har inspirerat många italienska restauranger runtom i USA. Den nu legendariska italienska familjerestaurangen har nu fler restauranger i och utanför New York men ursprungsidén är densamma under åren. Härlig mat, goda viner och mysig stämning gör att man känner sig som hemma.

Praktisk Information

  • Plats: 200 W 44th Street (Times Square) & 2450  Broadway (Upper West Side)
  • Hur man tar sig dit:
    • Times Square: närmaste tunnelbanestation är Times Square – 42nd Street, som trafikeras av tågen 1 2 3 7 N Q och R
    • Upper West Side: närmaste tunnelbanestation är 96th Street, som trafikeras av tågen 1 2 och 3
  • Klädkod: avslappnad
  • Tillgänglighet: Båda restaurangerna är tillgängliga för rullstolar.

Carmine's familjerestaurang i New York - Penne alla Vodka Carmine’s familjerestaurang i New York - Äter middag

Frågor som andra ställde till mig

Ja, båda restaurangerna tar emot walk-ins, men reservationer rekommenderas eftersom det kan bli mycket trångt.

Filialen på Upper West Side besöks mest av lokalbefolkningen och är därför min favoritplats. Den på Times Square är också mycket bra, men lite mer turistisk.

Det beror lite på vilket datum eller vilken period du vill åka. Särskilt under högtider är restaurangerna fullbokade långt i förväg, och du bör definitivt göra din bokning minst tre månader i förväg. För andra datum har du lite mer tid på dig, men det är ändå en bra idé att inte vänta för länge.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev