Amtrak i New York

Amtrak i New York

Amtrak i New York är ett järnvägsföretag med tågförbindelser mellan nästan alla större städer i USA. Om du till exempel vill ta ett tåg från New York till Washington DC eller Boston kan du använda Amtrak. Amtrakbiljetter finns i olika prisklasser och tåg avgår från Manhattans Penn Station.

Att åka med Amtrak New York

Amtrak står för ’America’ och ’track’. Det är faktiskt den amerikanska versionen av SJ, och avstånden som tågen täcker är långa och det finns mycket komfort och faciliteter på många tåglinjer. Amtrak transporterar tiotals miljoner passagerare årligen mellan nästan alla stater i USA. Amtraks bas i New York city är Moynihan Train Hall i Penn Station. Tåg avgår från denna tidigare James A. Farley Post Office Building till platser som Philadelphia, Washington DC och Niagara Falls.

Amtrak NY biljetter

Amtrak New York-biljetter går att boka online. I de flesta fall bokar du biljetter för ett bestämt datum och tid, så du är garanterad att resa med detta specifika tåg. Amtrak-biljettpriserna är flexibla och kan höjas när avgångsdatumet närmar sig. Precis som med flyg går det att boka för olika priskategorier. För det mesta går det att välja mellan reguljär (coach) och affärsresa (business) kategorier. På vissa rutter finns också en extra lyxig första klassresa. Ibland används olika typer av tåg för varje rutt. Du kan till exempel välja mellan en snabb och långsammare anslutning, med priserna anpassade därefter. På grund av olika tåg, biljettyper, dollarkursen, m.m., kan bokning av biljetter till Amtrak ibland vara lite förvirrande.

Eric tipsar: Att ta tåget är ett mer bekvämt och praktiskt sätt att resa på än att hyra bil i New York. Biljetter till Amtrak är mer jämförbara med flygbiljetter än med vanliga tågbiljetter. Jag rekommenderar därför, precis som med flygbiljetter, att inte vänta för länge med att köpa biljetterna. Vänta inte med att köpa biljetterna förrän innan några dagar före avresa. Boka istället i förväg för att få dem till bättre priser. Sista minuten-biljetter är sällsynta, och tågbiljetter kan vara väldigt dyra.

Amtrak New York Amtrak stationen i New York

Tågen

Amtrak använder olika tågtyper beroende på vald rutt. Det finns tåg med sovvagnar, med restaurang, och tåg som till och med rymmer bilar men på de flesta rutter är det vanliga tågvagnar. Dessutom finns det ofta wifi tillgängligt och många tåg har en restaurang eller bar där du kan få kaffe eller till och med äta middag. I baren finns ofta en ”dome car” som är en vagn med ett halvrunt glastak. Härifrån får du en fin utsikt över den passerande omgivningen.

Amtrak rutter

Det finns flera Amtrak-rutter till och från New York City. Alla Amtrak-linjer har sitt eget fantasifulla namn. Till exempel kallas vägen till Kanada ’Maple Leaf’ och det finns också ’Southwest Chief’ och ’Texas Eagle’ bland andra. Från New York kan du ta Amtrak till Washington DC för att upptäcka den amerikanska huvudstaden under en eller flera dagar. Andra populära Amtrak-destinationer från New York är Boston och Chicago. Det går också att ta ett tåg till Philadelphia men i det här fallet är en Philadelphia-dagstur ett snabbare och billigare sätt att upptäcka staden.

Vilka rutter åker Amtrak New York?

Amtrak New York åker till Washington DC, Boston och Niagarafallen, bland andra. Läs mer här.

Från vilka stationer i New York kan jag ta Amtrak tåg?

Du kan ta Amtrak från Manhattan på Penn Station. Läs allt om det här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat