St. Patrick’s Day i New York 2024

Köp dina biljetter nu
St Patricks Day i New York

St. Patrick’s Day i New York är en stor helgdag för den irländsk-amerikanska gemenskapen. Allt firas ordentligt i gröna färger med många olika maträtter och en stor parad.

Contents

Vad är St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day är till ära av det irländska skyddshelgonet St. Patrick.

När firar man St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day firas den 17 mars varje år.

Vad kan du förvänta dig under St. Patrick’s Day i New York?

St. Patrick’s Day är inte en officiell högtid och affärerna har öppet som vanligt. Även alla allmänna färdmedel åker enligt vanlig tidtabell. Den största och äldsta St. Patrick’s Day paraden i världen hålls i New York. Paraden infaller varje år den 17:e mars förutom om det råkar vara på en söndag. Då firar man den dagen innan istället, på en lördag. Den sätter igång kl. 11.00 och avslutas ca kl. 17.00.

Staden är en enda stor fest med mycket öl och mat. Även de amerikanare som inte har några irländska rötter firar dagen. Alla klär sig i gröna färger enligt traditionen och de som inte gör det kan förvänta sig, dock kärleksfulla, nyp! Alla dricker gröna drinkar, ibland får till och med maten en grön karamellfärg. Så missa inte chansen att äta gröna bagels och dricka grön öl! Till och med Empire State Building tänder sina gröna ljus på St. Patrick’s Day.

Även ett antal timmar efter paraden så är det mycket folk ute på gatorna och firar, och det kommer vara mycket skräp på gatorna från festerna tidigare på dagen. De flesta samlas i barer och krogar på Second Avenue. Många av barerna i Upper East Side är fulla med folk tills stängningsdags, och du kan förvänta dig en vild kväll (och natt) efter paraden är slut!

Eric tipsar: Paraden är ganska lång. Jag brukar titta på den från Fifth Avenue och 57th Street där det brukar vara en bra stämning! Om du beger dig mer norrut är det lite lugnare.

St. Patrick’s Day båttur

Kombinera St. Patrick’s Day med sightseeing i New York! Njut av vackra utsikter över Manhattan under denna 3,5 timmar långa kryssning med vacker utsikt över Manhattan. Som en irländsk touch under kryssningen kan du smaka på speciella St. Patrick’s Day-drinkar, till exempel gönt öl, och avsluta din dag i sann St. Paddy’s Day-stil.

Boka dina biljetter till St. Patricks Day Cruise här

St Patricks Day i NYC - Paraden St Patricks Day i NYC - Gröna kläder

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat