St. Patrick’s Cathedral i New York

Köp dina biljetter nu
St. Patrick’s Cathedral i New York

St. Patrick’s Cathedral i New York räknas som en av stadens stora historiska byggnader. På grund av det centrala läget på Fifth Avenue och mitt emot Rockefeller Center, är det omöjligt att missa den stora katedralen! St. Patrick’s historia går tillbaka till 1800-talet och är den största neo-gotiska katedralen i Nordamerika.

Contents

Den första fasen av Saint Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral byggdes ursprungligen på Mulberry Street men när katedralen i 1853 blev för liten för församlingen var det dags att byta byggnad. Den nya katedralen behövde bli mycket större och den ansvarige, ärkebiskopen Hughes, bestämda att det bästa var att flytta till Uptown. Det var få som tyckte om hans förslag eftersom området på den tiden låg långt ifrån centrum. Han förutspådde att det inom kort skulle bli hjärtat av city. Det verkar som om han hade rätt! Den första hörnstenen av katedralen lagdes så vitt vi vet i år 1858. Idag ligger Saint Patrick’s Cathedral i Midtown, nära New Yorks andra stora sevärdheter som Central Park och Grand Central Terminal.

St. Patrick’s Cathedral i New York - Aposteln Johannes St. Patrick’s Cathedral i New York - Altaret

St. Patricks’s Cathedral på insidan

St. Patrick’s Cathedral imponerar både på insidan och utsidan. Katedralens dörrar brukade vara stängda men är nu för tiden öppna för besökare. Gå in och beundra de höga taken och de 3700 blyinlagda fönstren och Michelangelos Pietà (tre gånger större än originalet). Det finns även konstverk från konsthantverkare i hela världen. Det finns plats för upp till 3000 besökare och från marken ända upp till spiran är det 100,6 m högt.

Eric tipsar: “Det som ändå är mest uppseendeväckande angående St. Patrick’s är det magnifika läget, mitt i city, vid Fifth Avenue och alla lyxbutiker. Det är en sådan kontrast, vilket är typiskt för New York.”

Guidad rundtur i St. Patrick’s katedralen

Det finns en guidad audiorundtur som du kan ta i katedralen. Berättarrösten är kardinal Timothy Dolan, ärkebiskopen av New York. Under en timme kan du lyssna på honom när han berättar om kyrkans rika historia och fascinerande arkitektur. Den här rundturen ingår även bland attraktionerna i New York Sightseeing Pass.

Boka en guidad rundtur i St.Patrick’s katedralen här

Praktisk information

  • Öppettider: dagligen från kl. 06:30-20:45
  • Gratis entré

St. Patrick’s Cathedral i New York - Fascinerande arkitektur

Är St. Patrick's Cathedral öppen för allmänheten?

St. Patrick's Cathedral är öppen för allmänheten från tidig morgon til sen kväll sju dagar i veckan.

Är St. Patrick's Cathedral gratis att besöka?

St. Patrick's Cathedral är gratis att besöka. Du kan också ta en guidad tur. Läs mer här.

Vad är St. Patrick's Cathedral känd för?

Med sitt centrala läge bland skyskraporna är St. Patrick's Cathedral ett landmärke i New York. Det är den största nygotiska katedralen i Nordamerika.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat