Classic Schooner Sailing Cruise i New York

Classic Schooner Sailing Cruise i New York

Vill du segla med ett historiskt skepp och samtidigt smaka på fint vin/öl eller lyssna på jazz och blues, då är en seglingstur med ett skonertskepp ett perfekt sätt att göra båda. Ombord har du även en fantastisk utsikt över Manhattans skyline. Det finns tre olika turer att välja på: Vinprovnings-segling, ölprovnings-segling (Craft beer) samt jazz-segling. Alla tre turer är intressanta och roliga. På alla seglingar får du uppleva Manhattans skyline i all sin prakt: Frihetsgudinnan, Ellis Island och Brooklyn Bridge. Observera att dessa segelturer är säsongsberoende.

Segling med vinprovning

Prova viner från Amerikas äldsta och mest berömda källare. Vinexperten ombord berättar på ett roligt sätt om de olika vinerna. Du får utveckla dina smaklökar och sedan kan du imponera på vännerna därhemma. Självklart ingår även ett urval av ostar och snacks som komplement.

Fartyget ni seglar, Shearwater, har en händelserik historia. Det byggdes i ek år 1929 och är idag stadens enda flytande och utsedda landmärke. Tack vare att fartyget bevarats väl genom åren får vi idag chans att uppleva dess prakt. Shearwater målades grå under andra världskriget och användes till kustbevakning. På 70-talet användes det till forskning om stress för dem som levde och arbetade på farvattnet. Idag kan fartyget ta 50 passagerare och besättningsmän och ge en minnesvärd upplevelse.

Se mer information om segling med vinprovning här

Segling med ölprovning (Craft beer)

Det finns fler än 1500 ölbryggerier i USA, så att hitta den bästa och godaste ölen har blivit en utmaning i sig. Den här sortens bryggeri kallas mikrobryggeri (craft beer/brewery på engelska) och kännetecknas som ett oberoende litet ölbryggeri som tillverkar öl på traditionellt vis. Ombord får du prova några av Amerikas finaste öler som du inte hittar så lätt någon annanstans. Prova på olika lager och ale ihop med charkuterivaror och ostar, och glöm inte att häva i dig Manhattans skyline på samma gång när du ändå är där!

Se mer information om segeltur med ölprovning här

Segling med jazz

Lämna Manhattans hetsiga liv en stund och tillbringa kvällen med att lyssna på blues och jazz-ballader. Ett perfekt sätt att spendera en het sommarkväll. En hyllade jazzgitarrist och en saxofonist ser till att du blir underhållen hela kvällen. Förundra dig över ljusskenet över Manhattans skyline och ta dig tillbaka i jazzens historia – som ursprungligen kommer från södern och blev känd genom fantastiska musiker från Harlem. Se Frihetsgudinnan och One World Trade Center upplysta i mörkret medan du lutar dig tillbaka och bara kopplar av. Segelturen är säsongsbunden och erbjuds endast mellan maj-september!

Se mer information och biljetter till segeltur med jazz här

Classic Schooner Sailing Cruise i New York - Frihetsgudinnan

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat