Säkerhet i New York

Säkerhet i New York

Enligt FBI-uppgifter anses New York vara den säkraste storstaden i USA. När det gäller rankningen av städer med de högsta brottsnivåerna når staden inte ens de första 200 platserna. Brottsligheten i New York har minskat drastiskt under det senaste decenniet och brott mot turister är sällsynta. Men, se till att vara uppmärksam på dina ägodelar i turisttäta områden. Säkerhet i New York går att öka på olika sätt, vilket gäller för världens alla stora städer. Läs vidare för mina tips.

Undvik att bete dig som en turist

Stå inte med kartan utvikt och undvik att visa din kamera. Bevara dina värdesaker på hotellet. Ficktjuvarna brukar hålla till vid Grand Central Station, Port Authority och Times Square. Jag avråder dig från att resa med tunnelbanan sent på natten och att gå genom Central Park efter midnatt. Välj istället för att ta en taxi från dörr till dörr. Se också till att endast resa med officiella taxibilar i New York.

Undvik att bära på för många värdesaker när du är ute på på sightseeing, lämna dem istället på ditt hotellrum eller förvara dina väskor på en bagageförvaringsanläggning när du är i New York.

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat