Letar du efter det bästa steakhouse i New York? Det finns flera restauranger där du kan njuta av en god steak. Gå till ett lyxigt steakhouse för en romantisk kväll tillsammans med din älskade eller till en äldre restaurang för en mysig kväll. Tänk på innan hur du vill ha din steak! Här nedan hittar du mina tips på New Yorks bästa steak!
Denna historiska restaurang öppnade sina dörrar 1837 på den plats i Financial District där den ligger än idag. Det var därför den första fine-dining-restaurangen i landet. Under årens lopp förfinade kockarna menyn och restaurangen blev känd för Delmonico Steak, som fortfarande finns på menyn! En annan rätt som Delmonico’s är känd för är desserten Baked Alaska. Definitivt värt ett försök. 📍 Plats:56 Beaver Street, Financial District
Jag är en sann New York-fan med över 20 års erfarenhet av att besöka och bo i NYC. Här på min webbplats delar jag alla mina tips och värdefull information för att hjälpa dig att få ut det mesta av din resa. Jag testar personligen och testar allt på min webbplats regelbundet för att säkerställa att det jag skriver är användbart, ärligt och alltid uppdaterat.
Om du har några frågor, är osäker på något eller vill att jag ska kontrollera din resplan, skicka mig ett e-postmeddelande på [email protected]. Du kan också följa mig på Facebook eller Instagram för att få dagliga uppdateringar från New York.
Eric tipsar: “Delmonico’s är inte bara ett bra ställe att äta middag på, jag gillar också att gå dit på lunch. Om du vill njuta av en god biff, men inte vill ruinera dig, ska du gå dit på lunch och beställa Steak Frites. Även om den här biffen är mindre än middagsalternativet är kvaliteten lika bra. Du kommer att få samma upplevelse men till ett bättre pris. Du kanske till och med ser några affärsuppgörelser som görs. Efteråt kan du gå av dig biffen med min Downtown Manhattan promenadrutt.”
Peter Luger i Brooklyn
Peter Luger är New Yorks stekhus och är känt för att servera stans bästa stek. Det ligger i Brooklyn och är en lite osmyckad ”raw”-restaurang, men personalen är för det mesta tuffa killar från New York. Biffarna är dyra men helt fantastiska. Det är inte utan anledning som restaurangen är en av mina favoriter. 📍 Plats: 178 Broadway, Brooklyn
Wolfgang’s Steakhouse
På Park Avenue, i den tidigare matsalen på Vanderbilt Hotel, ligger Wolfgang’s Steakhouse. Med sitt välvda, kaklade tak är det värt att äta här bara på grund av inredningen, för att inte tala om deras utsökta steaks som Wolfgang’s har på menyn. Restaurangen har funnits i fyra decennier, så de vet nu mycket väl hur man serverar en perfekt steak. Förutom restaurangen på Park Avenue har de några andra ställen i New York. 📍 Plats: 4 Park Avenue, Midtown och flera andra platser i staden
Strip House
Dem som gillar att få en god cocktail tillsammans med sin steak kan gå till Strip House. Den här restaurangen har flera ställen i New York och cocktailmenyn är lika bra som middagsmenyn. Här kommer du att uppleva en riktigt tjusig New York-kväll!Deras
Deras speakeasy på 11 East 12th Street är speciell, eftersom det är en av New Yorks dolda barer. Den ligger precis bredvid den ursprungliga Strip House och har en dold koppling till restaurangen. Speakeasy-menyn består huvudsakligen av smårätter, men steakhouse-menyn kan fås på begäran.
Jag är en sann New York-fan med över 20 års erfarenhet av att besöka och bo i NYC. Här på min webbplats delar jag alla mina tips och värdefull information för att hjälpa dig att få ut det mesta av din resa. Jag testar personligen och testar allt på min webbplats regelbundet för att säkerställa att det jag skriver är användbart, ärligt och alltid uppdaterat.
Om du har några frågor, är osäker på något eller vill att jag ska kontrollera din resplan, skicka mig ett e-postmeddelande på [email protected]. Du kan också följa mig på Facebook eller Instagram för att få dagliga uppdateringar från New York.
Eric tipsar: ”Det som gör en middag på Strip House speciell är att denna restaurangen också är uteställen. Ät helst här en fredag eller lördag kväll, då stämningen är optimal. En steak har samma pris oavsett kväll men på just de här dagarna får du mycket mer valuta för pengarna när det gäller själva upplevelsen.”
Smith and Wollensky
Om du vill ha en god biff på en imponerande restaurang, gå till Smith and Wollensky. Du kan lätt betala 70 dollar för din maträtt även här men du får också något som är värt priset! Smith and Wollensky serverar en fantastisk torrlagrad biff och själva restaurangen i Midtown East har en trevlig, lite gammaldags stämning. 📍 Plats: 797 3rd Avenue, Midtown East
Jag är en sann New York-fan med över 20 års erfarenhet av att besöka och bo i NYC. Här på min webbplats delar jag alla mina tips och värdefull information för att hjälpa dig att få ut det mesta av din resa. Jag testar personligen och testar allt på min webbplats regelbundet för att säkerställa att det jag skriver är användbart, ärligt och alltid uppdaterat.
Om du har några frågor, är osäker på något eller vill att jag ska kontrollera din resplan, skicka mig ett e-postmeddelande på [email protected]. Du kan också följa mig på Facebook eller Instagram för att få dagliga uppdateringar från New York.
Eric tipsar: ”Ett populärt koncept i New York är att äta en biffmiddag till en prix fixe. Skirt Steak i Chelsea är till exempel ett utmärkt ställe för detta. Det finns ingen meny, bara biff, sallad och obegränsat med pommes frites till ett fast, relativt lågt pris. Och jag gillade verkligen biffen här, kvaliteten är mycket bra. Så det här är ett bra alternativ om du tycker att restaurangerna ovan är lite för tjusiga eller dyra.”
Olika sorters steak i New York
Innan du bestämmer dig för ett steakhouse är det förstås bra om du vet exakt vad du vill beställa. Det finns olika typer av kött och olika tillagningsmetoder. Här är de viktigaste skillnaderna:
Rare, medium, well-done: fried briefly, medium fried, well-cooked
T-bone steak: steak with T-shaped bone and an edge of fat
Prime cut: premium quality, marbled
New York cut: rump steak, coming from above the rib
Sirloin: New York cut with rib
Tenderloin: fillet
Frågor som andra ställde till mig
Beroende på din smak beställer du din biff i New York som du gör på andra ställen: rare, medium eller well-done, vilket betyder stekt kort, mediumstekt eller väl tillagad. Medium-rare är den mest populära, om du säger "Medium-rare, please" vet de exakt vad de ska göra!
Ja, jag rekommenderar att man bokar bord minst några veckor i förväg för att vara säker på att få ett bord, särskilt på de mest populära restaurangerna som Delmonico's och Wolfgang's.
Det finns några mycket bra stekhus i New York, och de flesta av dem har funnits där i årtionden. Delmonico's, Wolfgang's Steakhouse och Peter Luger i Brooklyn är några av de mest kända och bästa stekhusen i New York.
Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.