Bästa steakhouse i New York

New York Steak

Bästa steakhouse i New York är, enligt många, Peter Luger. Men det finns många fler restauranger där du kan äta en äkta amerikansk steak, från relativt billigt på de välkända kedjorna till väldigt exklusiva restauranger. Gå till ett lyxigt steakhouse för en romantisk kväll tillsammans med din älskade eller till en äldre restaurang för en mysig kväll. Tänk på innan hur du vill ha din steak! Här nedan hittar du mina tips på New Yorks bästa steak!

 1. Contents

  Peter Luger i Brooklyn

  Peter Luger är New Yorks stekhus och är känt för att servera stans bästa stek. Det ligger i Brooklyn och är en lite osmyckad “raw”-restaurang, men personalen är för det mesta tuffa killar från New York. Biffarna är dyra men helt fantastiska. Det är inte utan anledning som restaurangen är en av mina favoriter.

  Bästa steakhouse i New York - Peter Luger Bästa steakhouse i New York - Peter Luger steak

 2. Strip House

  Dem som gillar att få en god cocktail tillsammans med sin steak kan gå till Strip House. Den här restaurangen har flera ställen i New York och cocktailmenyn är lika bra som middagsmenyn. Här kommer du att uppleva en riktigt tjusig New York-kväll!

  Eric tipsar: Det som gör en middag på Strip House speciell är att denna restaurangen också är uteställen. Ät helst här en fredag eller lördag kväll, då stämningen är optimal. En steak har samma pris oavsett kväll men på just de här dagarna får du mycket mer valuta för pengarna när det gäller själva upplevelsen.
 3. Wolfgang’s Steakhouse

  På Park Avenue, i den tidigare matsalen på Vanderbilt Hotel, ligger Wolfgang’s Steakhouse. Med sitt välvda, kaklade tak är det värt att äta här bara på grund av inredningen, för att inte tala om deras utsökta steaks som Wolfgang’s har på menyn. Restaurangen har funnits i fyra decennier, så de vet nu mycket väl hur man serverar en perfekt steak.

  Steak i New York Wolfgangs Steakhouse

 4. Smith and Wollensky

  Om du vill ha en god biff på en imponerande restaurang, gå till Smith and Wollensky. Du kan lätt betala mellan 50 och 70 dollar för din maträtt även här men du får också något som är värt priset! Smith and Wollensky serverar en fantastisk torrlagrad biff och själva restaurangen i Midtown East har en trevlig, lite gammaldags stämning.

  Steak i New York - Smith and Wollensky

 5. Kedjerestauranger

  Tycker du att de ovanstående alternativen är lite för tjusiga eller för dyra? Då kan du också gå till någon av kedjorna i New York för att äta din biff. Applebee’s och TGI Fridays serverar till exempel bra steak och du hittar dem på flera ställen på (särskilt Midtown) Manhattan.

Olika sorters steak i New York

Innan du bestämmer dig för ett steakhouse är det förstås bra om du vet exakt vad du vill beställa. Det finns olika typer av kött och olika tillagningsmetoder. Här är de viktigaste skillnaderna:

 • Rare, medium, well-done: fried briefly, medium fried, well-cooked
 • T-bone steak: steak with T-shaped bone and an edge of fat
 • Prime cut: premium quality, marbled
 • New York cut: rump steak, coming from above the rib
 • Sirloin: New York cut with rib
 • Tenderloin: fillet

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat