Bästa steakhouse i New York

New York Steak

Letar du efter det bästa steakhouse i New York? Det finns flera restauranger där du kan njuta av en god steak. Gå till ett lyxigt steakhouse för en romantisk kväll tillsammans med din älskade eller till en äldre restaurang för en mysig kväll. Tänk på innan hur du vill ha din steak! Här nedan hittar du mina tips på New Yorks bästa steak!

 1. Contents

  Delmonico’s

  Denna historiska restaurang öppnade sina dörrar 1837 på den plats i Financial District där den ligger än idag. Det var därför den första fine-dining-restaurangen i landet. Under årens lopp förfinade kockarna menyn och restaurangen blev känd för Delmonico Steak, som fortfarande finns på menyn! En annan rätt som Delmonico’s är känd för är desserten Baked Alaska. Definitivt värt ett försök.

  Eric tipsar: “Delmonico’s är inte bara ett bra ställe att äta middag på, jag gillar också att gå dit på lunch. Om du vill njuta av en god biff, men inte vill ruinera dig, ska du gå dit på lunch och beställa Steak Frites. Även om den här biffen är mindre än middagsalternativet är kvaliteten lika bra. Du kommer att få samma upplevelse men till ett bättre pris. Du kanske till och med ser några affärsuppgörelser som görs. Efteråt kan du gå av dig biffen med min Downtown Manhattan promenadrutt.”

  Bästa Steakhouse i New York - Delmonicos
 2. Peter Luger i Brooklyn

  Peter Luger är New Yorks stekhus och är känt för att servera stans bästa stek. Det ligger i Brooklyn och är en lite osmyckad “raw”-restaurang, men personalen är för det mesta tuffa killar från New York. Biffarna är dyra men helt fantastiska. Det är inte utan anledning som restaurangen är en av mina favoriter.

  Bästa steakhouse i New York - Peter Luger Bästa steakhouse i New York - Peter Luger steak

 3. Wolfgang’s Steakhouse

  På Park Avenue, i den tidigare matsalen på Vanderbilt Hotel, ligger Wolfgang’s Steakhouse. Med sitt välvda, kaklade tak är det värt att äta här bara på grund av inredningen, för att inte tala om deras utsökta steaks som Wolfgang’s har på menyn. Restaurangen har funnits i fyra decennier, så de vet nu mycket väl hur man serverar en perfekt steak. Förutom restaurangen på Park Avenue har de några andra ställen i New York.

  Steak i New York Wolfgangs Steakhouse

 4. Strip House

  Dem som gillar att få en god cocktail tillsammans med sin steak kan gå till Strip House. Den här restaurangen har flera ställen i New York och cocktailmenyn är lika bra som middagsmenyn. Här kommer du att uppleva en riktigt tjusig New York-kväll!

  Eric tipsar: “Det som gör en middag på Strip House speciell är att denna restaurangen också är uteställen. Ät helst här en fredag eller lördag kväll, då stämningen är optimal. En steak har samma pris oavsett kväll men på just de här dagarna får du mycket mer valuta för pengarna när det gäller själva upplevelsen.”
 5. Smith and Wollensky

  Om du vill ha en god biff på en imponerande restaurang, gå till Smith and Wollensky. Du kan lätt betala 70 dollar för din maträtt även här men du får också något som är värt priset! Smith and Wollensky serverar en fantastisk torrlagrad biff och själva restaurangen i Midtown East har en trevlig, lite gammaldags stämning.

  Steak i New York - Smith and Wollensky

  Eric tipsar: “Tycker du att de ovanstående alternativen är lite för tjusiga eller för dyra? Då kan du också gå till någon av kedjorna i New York för att äta din biff. TGI Fridays serverar till exempel bra steak.”

Olika sorters steak i New York

Innan du bestämmer dig för ett steakhouse är det förstås bra om du vet exakt vad du vill beställa. Det finns olika typer av kött och olika tillagningsmetoder. Här är de viktigaste skillnaderna:

 • Rare, medium, well-done: fried briefly, medium fried, well-cooked
 • T-bone steak: steak with T-shaped bone and an edge of fat
 • Prime cut: premium quality, marbled
 • New York cut: rump steak, coming from above the rib
 • Sirloin: New York cut with rib
 • Tenderloin: fillet

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat