New York steak

New York Steak

Att äta en riktig biffstek i New York är något som jag kan rekommendera! Det finns olika slags kött och ännu fler sätt att laga till den.

Olika biffstek

Här är några viktiga skillnader:

  • Rare, medium, och well-done: Röd/mycket blodig, rosa och vällagad rakt igenom.
  • T-bone steak: Steak som har formen som ett T-ben
  • Prime cut: Förstklassigt kött, fint marmorerat kött
  • New York cut: Kött som är styckat ovanför revbenet
  • Sirloin: New York cut, med ben
  • Tenderloin: Finaste och möraste biten av djuret

Det finns gott om restauranger i New York som serverar bra stek som till exempel hos Applebee’s och Friday’s (de har båda flera adresser). Du får en bra tillagad stek för ett bra pris. Vill du gå på en finare restaurang rekommenderar jag Smith & Wollensky. Priset för en biff ligger här mellan 50 och 70 dollar. En annan adress för en härlig köttbit är Wolfgang Steak House på Park Avenue. De har funnits där i över 40 år och kan verkligen konsten att laga till en god stek! Samma sak gäller för Ikinari Steak. I den här restaurangen i East Village äter man vid höga ståbord. Här har jag inte bara ätit en av de bästa köttbitarna någonsin, deras såser är också fantastiska.  Sist men inte minst, rekommenderar jag även Strip House som finns lite här och där på Manhattan. Du hittar säkert en nära där du befinner dig.

Steak i New York - Wolfgangs Steakhouse

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat