Matbutiker i New York

Matbutiker i New York

Finns det vanliga matbutiker i New York? Jag får ofta den här frågan och som svar: Ja, det finns mataffärer i city. Det finns inte många stormarknader men du kan alltid hitta bra alternativ för att köpa olika matvaror, färska grönsaker och frukt, skönhetsprodukter, make-up, och mycket mer. Läs mer här nedan för att se en lista på matbutiker i New York som är värda ett besök.

Food Emporium

Food Emporium är en gourmetkedja som specialiserat sig på ekologisk och hållbar mat med sockerfria och glutenfria alternativ. Food Emporium erbjuder även varma måltider och sallader att ta med sig. Det finns fyra butiker i Midtown, Uptown och Downtown Manhattan.

Amazon Go Store

Amazon lanserade ett revolutionerande sätt att handla. I Amazon Go butikerna kan du köpa dina matvaror utan att checka ut vid en kassa. Ta bara allt du behöver och gå ut ur affären! Det enda du behöver för att kunna handla här är Amazon Go-appen och ett Amazon konto. När du går in i butiken skannar du QR-koden i appen och efter att du har gått ut, laddas allt du tog med dig automatiskt. Butikerna är dock ganska små, främst inriktade på att erbjuda livsmedelsprodukter som frukost- och lunchalternativ.

Trader Joe’s

En annan känd stormarknadskedja i New York som erbjuder många (hälsosamma) livsmedel och även alternativ för personer med särskilda kostbehov. Trader Joe’s har också ett eget varumärke, vilket är helt klart prisvärt så tveka inte att köpa deras produkter. Stormarknaden är oftast ganska trång och köerna i kassan är långa men man behöver aldrig vänta länge. Dessutom är väntetiden värd det för deras billiga produkter. Ladda ner min gratisapp Eric’s New York.

Whole Foods

Förmodligen den mest kända stormarknaden i New York! Även om priserna är lite högre är Whole Foods ett mycket bekvämt val. Det finns många butiker på Manhattan och man hittar alla olika sorters matvaror: Från färska produkter eller snacks, rengöringsprodukter och till och med hushållsprodukter. Whole Foods erbjuder ekologiska och hållbara produkter, tillsammans med många vegetariska eller veganska, sockerfria och glutenfria alternativ. Nästan alla Whole Foods-butiker på Manhattan har också en avdelning med olika färdiglagade rätter och sallader för några dollar.

Eric tipsar: Jag rekommenderar att gå till butiken vid Columbus Circle, direkt mittemot Central Park, för att köpa goda färdiglagade maträtter och äta dem under en picknick i parken

Matbutiker i New York - Whole Foods Matbutiker i New York - Whole Foods matalternativ

Target Midtown

Target är en av de mest kända märkes-rabattbutikerna i USA och det finns en av dem på Midtown Manhattan, nära Penn Station. Du kan verkligen hitta allt på Target: Livsmedel, kläder, hushållsartiklar, elektriska apparater, kosmetika och så vidare. Även om deras butik i Midtown är lite mindre än de vanliga Target-butikerna, är läget väldigt praktiskt – vilket gör det till ett bra shoppingalternativ!

Matbutiker i New York - Target New York utsida Matbutiker i New York - Target New York

Drugstores

Amerikanska drugstores (apotek) är bra alternativ till stormarknader, eftersom dessa minimarknader inte bara säljer mediciner utan även mat, kläder, kosmetika och till och med drycker som juice, stora flaskor vatten och till och med mjölk! I New York är närmaste apotek aldrig långt borta. Håll utkik efter större kedjor som Duane Reade, CVS och Rite Aid.

Walmart i New Jersey

Det finns ingen Walmart i New York city men du hittar dem i grannstaten New Jersey. Det är en av stormarknaderna som New York-bor besöker eftersom det är ett bättre shoppingalternativ. Eftersom jag ofta får frågor om Walmart bestämde jag mig för att lista det här också, även om Walmart endast finns i New Jersey. Walmart är en kedja av riktigt stora shoppingbutiker där du kan hitta allt från dagligvaror till elektronik till barnartiklar. Men om du inte vill storhandla, är det inte riktigt värt att åka ända ut till New Jersey. Om du bestämmer dig för att åka dit, se till att du har gott om tid. Walmart i New Jersey är lättillgängligt med kollektivtrafik, ta 320 Harmon Meadow-bussen från Port Authority.

Gatumarknader

Varför inte shoppa som en riktig New Yorker? Besök en av de många marknaderna i New York för att köpa färska produkter och köp något litet att äta på vägen. De här marknaderna är ett bra alternativ till stormarknader och erbjuder ett brett urval av ekologisk och lokal mat – plus att det vanligtvis är lite billigare. Det är också ett trevligt sätt att se New York ur en riktig invånares perspektiv. Du kan besöka Union Square Greenmarket, till exempel, det äger rum på måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar från 8 till 18 på norra och östra sidan av Union Square.

Matbutiker i New York - CVS Pharmacy Matbutiker i New York - Duane Reade

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat