Labor Day i New York 2021

Labor Day i New York

Labor Day i New York är en nationell högtidsdag som markerar slutet på sommarsäsongen. Från början var dagen tillägnad arbetarnas sociala och ekonomiska rättigheter. Vad kan du göra I New York på Labor Day?

Vad är Labor Day?

Labor Day är en årlig hyllning till arbetarnas bidrag till USA:s välfärd, styrka och succé. Nuförtiden ses Labor Day och Labor Day Weekend mer som en symbol att sommarsäsongen är slut. Det är också den sista möjligheten att organisera en aktivitet utomhus som en utflykt.

När är Labor Day?

Labor Day i USA firas årligen på den första måndagen i september. I 2021 är Labor Day på måndag den 6 september.

Skillnaden mellan Labor Day och Första maj

I många länder firar man Labor Day den 1:a maj. Labor Day är detsamma som 1:a maj firandet men i USA (och även i Australien och Kanada) firas Labor Day på en annan dag. USA har valt att fira den i september istället för maj. Anledningen till det var fylla gapet mellan två andra stora nationella högtider: Thanksgiving och Independence Day.

Vad kan man förvänta sig på Labor Day?

Eftersom det är en nationell högtidsdag så är alla skolor, myndigheter och de flesta företag stängda för dagen. Man organiserar en picknick eller en BBQ någonstans i en park. Många åker även ut till Hamptons eller Fire Island för att avsluta sommarsäsongen. Den amerikanska fotbollssäsongen sätter också igång igen vid Labor Day vilket betyder att New York Giants och New York Jets spelar igen.

De flesta restauranger och affärer är öppna på Labor Day.

Tips för Labor Day

Du kan besöka ett museum på Labor Dag eftersom de flesta museer är öppna. Governors Island är också öppen för allmänheten.

Dessutom kan du gå till en av New Yorks många parker och njuta av de sista varma solstrålarna tillsammans med New York-borna. Om du känner för att göra det alla andra gör (de som är kvar i city det vill säga) gå då till Brooklyn för att titta på West Indian Parade. Köp något gott att äta vid en av de många matstånden och titta på den livliga underhållningen. Paraden är alltid på Labor Day.

Det finns även en Labor Day Parade på den första eller andra lördagen i september. Labor Day paraden organiserades för första gången på Labor Day år 1882. Dagen och alla aktiviteter var till för arbetarna och deras familjer.

Labor Day i New York - Governors Island Labor Day i New York - Promenera i Central Park

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat