Labor Day i New York 2024

Köp dina biljetter nu
Labor Day i New York

Labor Day i New York är en nationell högtidsdag som markerar slutet på sommarsäsongen. Labor Day i USA firas årligen på den första måndagen i september. Under 2024 firas Labor Day på måndag den 2 september. Labor Day var ursprungligen en årlig hyllning till arbetarnas bidrag till USA:s välfärd, styrka och framgång. Det är också den sista möjligheten att organisera en aktivitet utomhus som en utflykt eller göra en längre weekendresa. Vad kan man göra i New York på Labor Day?

Contents

Vad kan man förvänta sig på Labor Day?

På Labor Day är de flesta restauranger och affärer öppna, men alla skolor, myndigheter och de flesta företag är stängda för dagen. Man organiserar en picknick eller en BBQ någonstans i en park. Många åker även ut till Hamptons eller Fire Island för att avsluta sommarsäsongen. Basebollsäsongen är i full gång runt Labor Day, vilket betyder att New York Yankees och New York Mets spelar.

Under Labor Day och Labor Day Weekend finns det många roliga och speciella evenemang. Se en fullständig översikt över fester, båtturer och annat kul här.

Tips för Labor Day

Du kan besöka ett museum på Labor Dag eftersom de flesta museer är öppna.

Governors Island är en populär plats för friluftsliv. Dessutom kan du gå till en av New Yorks många parker och njuta av de sista varma solstrålarna tillsammans med New York-borna. Om du känner för att göra det alla andra gör (de som är kvar i city det vill säga) gå då till Brooklyn för att titta på West Indian Parade. Köp något gott att äta vid en av de många matstånden och titta på den livliga underhållningen. Paraden är alltid på Labor Day.

Det finns även en Labor Day Parade på den första eller andra lördagen i september. Labor Day paraden organiserades för första gången på Labor Day år 1882. Dagen och alla aktiviteter var till för arbetarna och deras familjer.

Skillnaden mellan Labor Day och Första maj

I många länder firar man Labor Day den 1:a maj. Labor Day är detsamma som 1:a maj firandet men i USA (och även i Australien och Kanada) firas Labor Day på en annan dag. USA har valt att fira den i september istället för maj. Anledningen till det var fylla gapet mellan två andra stora nationella högtider: Thanksgiving och Independence Day.

Labor Day i New York - Governors Island Labor Day i New York - Promenera i Central Park

Vad är Labor Day?

Labor Day är en årlig hyllning till arbetarnas bidrag till USA:s välfärd, styrka och framgång. Nuförtiden ses Labor Day och Labor Day Weekend mer som en symbol för att sommarsäsongen är slut. Det är också den sista chansen att organisera en aktivitet utomhus som en utflykt eller göra en längre weekendresa.

När är Labor Day?

Labor Day i USA firas årligen på den första måndagen i september. Under 2024 firas Labor Day på måndag den 2 september.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat