Koreatown i New York

Koreatown i New York

Koreatown i New York är ett litet men sprudlande område i hjärtat av Manhattan. Det här koreanska området går också under smeknamnet K-Town, och det sträcker sig från Fifth Avenue till Broadway och från 31st Street till 33rd Street. Området är känt för dess många restauranger, barer och karaokeställen. Du kan utforska Koreatown i New York när du besöker Midtown Manhattan och även bege dig ditt för en kul utekväll.

Contents

Ursprunget av Koreatown i New York

I slutet på 1980-talet öppnade en koreansk bokhandel och flera restauranger på 32nd Street mellan Fifth Avenue och Broadway. Deras framgång lockade fler koreanska verksamheter och ryktet om dem började spridas till turisterna som besökte de kringliggande attraktionerna. Som ett resultat växte området i stadig takt tills det blev det vi ser idag.

Gatan där allt började heter idag Korea Way, och den är full av restauranger, karaokebarer och andra butiker. Du kan kombinera en upptäcktsfärd till K-Town med ett besök i Empire State Building som bara ligger ett kvarter ifrån området. Hop on Hop off-bussen gör också ett stopp här.

Koreatown i New York - K town Koreatown i New York - Restauranger

Platser att äta på i Koreatown

De kvarter som utgör Koreatown i New York är hem till ett antal restauranger som serverar både traditionella och regionala koreanska rätter. Många restauranger i Koreatown är väldigt tillgängliga, har utsökt mat och är inte dyra. Utöver det koreanska köket kan du även hitta influenser från många andra asiatiska kök. Det finns allt från sushi och vegansk ramen till koreansk BBQ och alla sorters bubbelter.

Ifall du letar efter en något mer exklusiv restaurang i Koreatown så rekommenderar jag GAONNURI starkt. Den här restaurangen ligger på 39e våningen, vilket ger dig en fantastisk utsikt över staden. När det är mörkt omges du av de upplysta byggnaderna i Midtown Manhattan.

Food Gallery 32

Om du under dagen beginner dig nära Koreatown och är sugen på en god lunch, besök Food Gallery 32. Det här mattorget består av tre våningar som är fulla av matställen. Vid sidan av det koreanska köket hittar du även kinesiska, spanska och japanska rätter. Efter ditt stopp här kan du fortsätta att utforska K-Town i New York eller ta en titt på Midtown Manhattan på en mätt mage.

Koreatown i New York - Mat Koreatown i New York - Food court

Shopping i Koreatown

Vid sidan av alla restauranger hittar du även många butiker i Koreatown. Skönhetsbutiker är särskilt populära här, och det finns också koreansk hudvård, hårvård, make-up och andra så kallade K-beauty-produkter – eller det har jag i alla fall fått höra. Shopping i Koreatown bör definitivt finnas på din lista om du vill unna dig något.

Koreatown i New York -  K beauty Koreatown i New York - butik

Karaoke i Koreatown

Det finns massor av saker att göra i Koreatown, trots att det är ett litet område, och det är på kvällen som det verkligen lyser upp. Läget är utmärkt och med så många barer är urvalet bra. Koreatown i New York är också hem till flertalet karaokebarer som kan vara en intressant upplevelse när man är på en utekväll i New York, oavsett om du reser som par eller i en större grupp. Kul garanteras!

Hotell i Koreatown

I Koreatown på Manhattan finns det ett antal olika hotell. Till exempel kan du bo på Martinique New York. Ett annat bra alternativ är Hyatt Herald Square. Hotellet har en takterrass med en bländande utsikt över Empire State Building.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat