Hygienen på restaurangerna i New York

Hygienen på restauranger i New York

Hygienen på restaurangerna i New York antyds oftast med en bokstav i restaurangens fönster. Deras innebörd kan visa sig vara väldigt praktisk om du letar efter ett matställe! Bokstäverna A, B och C berättar nämligen allt om hygienen hos en restaurang. Under många år var det väldigt svårt att får veta mer. Att välja en restaurang är förstås en fråga om smak, men jag antar att du kommer att känna dig lugnare om du vet att de är väldigt noga med hygienen.

Contents

Restauranger med betyg A i New York

New York City Department of Health and Mental Hygine utför oanmälda hygienkontroller på restauranger i New York. Varje restaurang får en poängsumma, beroende på antalet överträdelser: ju lägre antal poäng, desto högre betyg. Poängen står alltså för antalet överträdelser. Restauranger med poäng mellan 0-13 får ett A, restauranger mellan 14-27 poäng får ett B, och restauranger med 28 poäng eller mer får betyget C. Oroa dig inte om du inte ser ett betyg på fönstret. Förmodligen måste restaurangen fortfarande betygssättas. Online hittar du alla betyg av New Yorks restauranger.

Hygienen på restauranger i NYC - Betyg A Hygienen på restauranger i NYC - Betyg B

Hur betygsätter inspektörerna?

Nedan hittar du några exempel på saker som de kontrollerar på överträdelser:

  • Hantering av livsmedel
  • Temperatur på maten
  • Personalens personliga hygien
  • Underhåll av köksutrustning
  • Skadedjurskontroll

Överträdelser av miljö-och hälsoregler

Antalet poäng som en restaurang får vid olika överträdelser beror på i vilken mån gästernas hälsa ställs på spel. Nedan hittar du olika exempel på överträdelser hos restaurangägare:

  1. Allmän risk för gästernas hälsa. Till exempel: bevarar livsmedel i fel temperatur. Den här överträdelsen kostar restaurangen minst 7 poäng. Om inte problemet kan lösas innan kontrollen är över, kan restaurangen tvingas stänga tills problemet är löst.
  2. En allvarlig överträdelse. Till exempel: servera sallad som inte har blivit tillräckligt sköljd. Efter ett sådant här misstag får restaurangen böta minst fem poäng.
  3. En allmän överträdelse. Till exempel: otillräckligt rengjort köksredskap leder till två till fem poäng.
Eric tipsar: Det kan vara till stor hjälp om du kontrollerar betyget innan du besöker en restaurang för att äta en middag tillsammans med barn eller din partner, till exempel. Du är mer säker på vad du kan förvänta dig och minskar risken på en matförgiftning. Jag skulle rekommendera dig att bara besöka restauranger med betyget A. Var försiktig när du går till restauranger med B i betyg och när det gäller restauranger med ett C i fönstret avråder jag dig starkt att besöka.

Hygienen på restauranger i NYC - Betyg har ännu inte satts Hygienen på restauranger i NYC - Betyg C

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat