Hell’s Kitchen (Clinton) i New York

Hells Kitchen i New York

Hell’s Kitchen (Clinton) i New York brukade vara ett område med dåligt rykte men nu för tiden finns det massor av trevliga små barer och restauranger. Ingen New York-bo känner till den sanna historien bakom namnet men det finns många intressanta teorier om det. Området kallas även för Clinton eller Midtown West. Den senare beskriver perfekt läget på Manhattan som är mellan Hudsonfloden, 59th Street, Eighth Avenue och 34th Street.

Hell’s Kitchen Manhattan

Läget gör Hell’s Kitchen ett bra område att vistas i när du är New York, med Central Park och Broadway teatrar in på knuten. Om du bor i Hell’s Kitchen och endast är här för att sova så missar du massor av det roliga! Området återspeglar så som ska vara i en storstad: en plats där pensionärer, familjer, de nyrika, konstnärliga själar och homo-och heterosexuella lever lyckliga bredvid varandra.

Hells Kitchen i NYC - Riktningar Hells Kitchen i NYC - 9th Avenue

Ljuden av Hell’s Kitchen

Den här delen av staden växer snabbt. Hell’s Kitchen har ännu inte upptäckts av massorna och det finns fortfarande mycket att upptäcka. Det brukade vara ett fattigt, ruffigt och farligt område med många Irländska immigranter. Nu för tiden så är huspriserna bland de högsta på Manhattan och området spritter av energi och bra vibbar. Genom att lyssna på gatuljuden kan man höra historiens vingslag blanda sig med det nya. Stallen för hästdroskorna finns här och klappret av hästhovar ekar ofta på gatorna. Ljudsignalerna från kryssningsfartyg i den närliggande hamnen tränger också in i området. Hop on Hop off bussar åker också igenom Hell’s Kitchen.

Hells Kitchen i NYC - Clinton Community Garden Hells Kitchen i NYC - 9th och 52nd

Ett utsökt område

Trots, eller tack vare, de höga boendekostnaderna så finns det många prisvärda restauranger och barer. Du hittar dem framför allt på 9th Avenue som är toppen när det gäller en god måltid och ett par drinkar. Maten och priserna är lika exotiska och varierade som människorna som bor här: från irländare till afghaner, från riktigt dyra Wagyu stekar till en-dollar-pizzabitar (vid Port Authority Bus Terminal!) och från Memphis till Marseille. I restaurangen Marseille kan du beställa rätter som Bouillabaisse och färsk pasta. Deras 5 Napkin Burger blev en sådan succé att ägarna startade en restaurang till med endast hamburgaren som tema. Det ledde till en ny restaurangkedja. Förvänta långa köer. Eller gå till John’s Pizza, en av de bästa pizzeriorna i staden. Du hittar dem på 44th Street, mellan 8th och 9th Avenue. Om du föredrar att lära känna området under en guidad rundtur samt kombinera besöket med smakprov av lokala delikatesser, ta då en titt på Hell’s Kitchen Food Tour.

Hell’s Kitchen i New York - John's Pizza Hells Kitchen i NYC - Five Napkin Burger

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Intrepid Sea, Air & Space Museum ligger på West 46th Street. Här hittar man rymdfarkosten Enterprise och det legendariska hangarfartyget Intrepid. En unik möjlighet att se och uppleva dem båda på nära håll. Efter en rundtur i det här speciella museet kan du gå till piren bakom museets södra sida. Härifrån kan du hoppa på en Circle Line båt eller ta en New York Water Taxi. Om du föredrar fast mark kan du hyra en cykel.

Områdets spännande nattliv

Hell’s Kitchen är även känt som ett gaybourhood med ett sprudlande nattliv och många homosexuella personer. Här finns den största delen av New Yorks gaybarer och världens första straight-friendly hotell. Se det som ett ”homotel där även heterosexuella är välkomna” (från tidningen the OUT NYC). Det kan ha något att göra med de många skådespelare som bor i närheten av Broadway men en sak är säker: det är gayscenen som gör detta område till en unik plats med bra vibbar. Hell’s Kitchen har till och med sin egen Theatre Row på 42nd Street med sex historiska teatrar.

Hells Kitchen i New York - på kvällen

 

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat