Hell’s Kitchen i New York

Hells Kitchen i New York

Hell’s Kitchen i New York är den stadsdel på Manhattan som du passerar när du går från Times Square till Hudson. Det sträcker sig över kvarteren mellan Eighth Avenue och vattnet, med 59th Street på den norra gränsen och 34th Street på den södra sidan. Den här delen av staden kallas också ”Clinton” eller ”Midtown West” och har relativt gröna gator. Hell’s Kitchen är ett kvarter med många karakteristiska byggnader och ett antal berömda New York-restauranger.

Stämningen i Hell’s Kitchen

Stadsdelen ligger nära många av New Yorks största sevärdheter, som Central Park och Broadway-teatrarna, och är en utmärkt utgångspunkt för sightseeing i staden. Men Hell’s Kitchen är mer än bara än så, själva stadsdelen i sig är också värd att utforska. Det är ett livligt område med mycket energi, och en äkta smältdegel: Alla sorters människor bor där, från studenter till familjer och från ofantligt rika till vanliga låginkomstagare. Du kommer att höra fotstegen från de kuskhästar som har sina stall här och man hör signalhornen regelbundet från de kryssningsfartyg som lägger till där. I vilket fall som helst har den intilliggande floden en stor inverkan på hur man upplever stadsdelen. Intrepid Museum och påstigningsplatsen för Circle Line båtarna finns också här. Hop on Hop off-bussarna åker också genom Hell’s Kitchen.

Hell's Kitchen i New York - Stadsdel Hell's Kitchen i New York - Sport

Äta ute i Hell’s Kitchen

Restauranger finns det gott om i Hell’s Kitchen. Särskilt på 9th Avenue hittar du många små matställen och det finns verkligen något för alla. Köken och priserna är lika varierande som människorna som bor här: Från irländare till afghaner, från dyr Wagyu-biff till pizzaslices för en dollar, och från Memphis till Marseille.

Du kan uppleva den goda maten från Marseille i det franska brasseriet med samma namn. Förutom franska rätter finns det också bra hamburgare i stadsdelens utbud av restauranger: 5 Napkin Burger. Den blev en så enomr succé att ”Five Napkin Burger” växte till en oberoende restaurang och nu är en kedja. Här kommer du utan tvekan att äta en av de godaste burgarna i New York. Och, så hittar man också John’s Pizza, en av de bästa pizzeriorna i staden. Den ligger på 44th Street, mellan 8th och 9th Avenues. Om du föredrar att utforska kvarteret under en guidad rundtur och kombinera det med lokala delikatesser, ska du se till att ta Hell’s Kitchen Food Tour.

Eric tipsar: Ett trevligt ställe för en varierad lunch i Hell’s Kitchen är Gotham Market. Den här mathallen består av en många små matställen med ett mycket varierat utbud. Från tacos till sushi och pizza, alla kommer att hitta något i sin smak här.

Hell's Kitchen i New York - Äta ute Hell's Kitchen i New York - Sevärdheter

Sevärdheter i Hell’s Kitchen

Som jag skrev tidigare kännetecknar sevärdheterna, på och nära vattnet, stadslivet i Hell’s Kitchen. På West 46th Street ligger Intrepid Sea, Air & Space Museum. Här finns rymdfärjan Enterprise och det legendariska hangarfartyget Intrepid. Det är väldigt speciellt att få se allt detta på nära håll. Du kan gå ombord på olika middagskryssningar i New York, Circle Line Cruises och andra sightseeingkryssningar vid pirarna söder om museet. Och för dem som föredrar att stanna i land: Man kan också hyra cyklar här!

Utelivet i Hell’s Kitchen

Hell’s Kitchen är ett område fullt av barer och annat trevligt uteliv. Så om du letar efter ett ställe där du kan gå in och ta en drink är du på rätt plats. Det finns inte så många klubbar i Hell’s Kitchen men desto fler vinbarer och andra små mysiga ställen där du kan njuta av en trevlig kväll. Vill du ändå ha en lite mer exklusiv New York-kväll? Gå då till takbaren Press Lounge på Ink 48 Hotel. Här kan du njuta av en cocktail med utsikt över Hudson på ena sidan och Hell’s Kitchen på den andra.

Hell’s Kitchen hotell

Det tidigare nämnda Ink 48 är ett trevligt hotell i Hell’s Kitchen, även om det ligger lite avsides. Om du föredrar att bo lite närmare Midtown och Times Square är det moderna Yotel ett bra alternativ. Ett mer klassiskt boende är Belvedere Hotel på West 48th Street. Och två kvarter bort hittar du det lyxiga Riu Plaza Hotel, som erbjuder många faciliteter.

Hell's Kitchen i New York - Gata Hell's Kitchen i New York - Takbar

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat