Glutenfritt i New York
Jag får många frågor om hur lätt det är att äta glutenfritt i New York. New York är en stor stad med många olika matkulturer och krav på menyerna, så serveringspersonalen blir inte överraskad om du vill beställa glutenfria rätter i restaurangerna. Oftast hittar du flera glutenfria alternativ på menyn, eller så kan rätterna anpassas efter dina behov. Det finns förstås även restauranger och bagerier som är kända för att vara (nästan) helt glutenfria. Jag har gjort ett urval bland dem.
Eric's Index
Glutenfria mataffärer
Det finns ett antal bra mataffärer som erbjuder ett stort sortiment av glutenfria produkter. Gå till Whole Foods och Trader Joe’s. Båda butikskedjorna har flera butiker på Manhattan. De är inte billiga men du hittar allt du behöver.
Glutenfri Food Tour
Under glutenfria Food Tour kommer du till matställen där du kan äta en god frukost och lunch. Guiden kommer även att berätta om olika intressanta sevärdheter och dolda pärlor i Central Park.
Glutenfria restauranger
Du kommer bli förvånad över det stora antalet glutenfria restauranger som finns i New York. Och nästan alla restauranger har glutenfria rätter, så det finns mycket att välja mellan! Jag har listat några av de glutenfria restaurangerna per stadsdel.
Uptown
Pappardella (316 Columbus Avenue)
Lilli and Loo (792 Lexington Avenue)
TAP NYC (267 Columbus Avenue)
Midtown
Nizza (630 9th Avenue)
The Little Beet Table (333 Park Avenue S)
Bistango (415 3rd Avenue)
Downtown
Senza Gluten (206 Sullivan Street)
Wild (535 Hudson Street)
Risotteria Melotti NYC (309 E 5th Street)
Glutenfria bagerier
Det vore synd om du inte kan smaka på en äkta New York cupcake eller donut på grund av glutenintolerans. Som tur är finns det många bagerier som även säljer glutenfria bakverk. Här är några av dem:
Erin McKenna’s Bakery (28 Broome Street)
By the Way Bakery (2442 Broadway)
Noglu (1266 Madison Avenue)
Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.