Civic Center i New York

Civic Center i New York

Civic Center i New York är en stadsdel på södra Manhattan där även New York City Hall och andra regeringsbyggnader ligger. Civic Center gränsar i väster till Broadway och Tribeca, i norr till Chinatown och Worth Street, i öster till East River och i söder till Financial District. Det är en ståtlig stadsdel med många vackra byggnader i klassisk stil.

Law and Order i Civic Center

Civic Center kan nås med Hop on Hop off-bussarna, som stannar i närheten. I hjärtat av Civic Center ligger korsningen Foley Square, med en park som heter Thomas Paine Park i mitten. Det finns flera domstolsbyggnader runt Foley Square och namnet på denna plats är synonymt med New Yorks rättssystem. Fans av tv-serien Law and Order kommer att känna igen mycket här. Chansen är stor att du till och med kommer att stöta på en inspelningsplats för serien!

Byggnader i Civic Center

Många av byggnaderna i Civic Center har ett klassiskt utseende. På grund av de höga pelarna och den gräddfärgade stenen känns det nästan som om du är i Rom för en stund. Några byggnader som är värda att se är den klassiska romersk-katolska kyrkan St Andrew, den imponerande New Yorks högsta domstol och naturligtvis stadshuset. Stadshuset är inte öppet för allmänheten, men flera andra byggnader i Civic Center är öppna för allmänheten. En av världens största regeringsbyggnader finns också i detta distrikt. Manhattan Municipal Building har 40 våningar och är hem för inte mindre än 13 kommunala institutioner. Efter ditt besök i Civic Center kan du gå direkt via gågatan till Brooklynbron!

Eric tipsar: På grund av de många viktiga saker som äger rum i området finns det säkerhet på många ställen. Du kommer att stöta på vägspärrar och säkerhetsskydd, men i allmänhet påverkar hindren främst bilar. Som fotgängare kan du oftast bara passera den och se byggnaderna från olika sidor.

Att gifta sig i New York

Du kommer förmodligen också att besöka Civic Center om du vill gifta dig i New York. Här finns New York City Marriage Bureau, där du kan registrera dig för att gifta dig. De som utforskar Civic Center kommer att upptäcka att de flesta människor kommer hit för rättegångar, bröllop och andra ”civila angelägenheter”. De är ofta snyggt klädda och på ett annat humör än stadens besökare. Restauranger och butiker finns därför knappast här. Vill du ha en bit mat? Gå då vidare till den intilliggande Chinatown.

Civic Center - Courthouse Civic Center - Law and Order

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat