Antika tunnelbanevagnar i New York

Antika tunnelbanevagnar i New York

Det finns antika tunnelbanevagnar i New York som sätts in i trafik under jul-och nyårshelgerna. De här vagnarna (Nostalgia Shoppers, Special Train eller Nostalgia Train) åker under sex veckors tid, varje söndag mellan kl. 10.00 och 17.00. I 2022 åker tågen från 27 november till 18 december. Tunnelbanevagnarna kommer från 1930-talet och 1970-talet. Du kan gå igenom vagnarna under resan. De åker på 1 linjen mellan Chambers Street och 137th Street – City College. Om du vill återvända till Downtown är det sista alternativet att ta tunnelbanan från 125th Station.

Contents

En överraskning i New York

Överraskningen kan bli stor för de som står väntar på att tunnelbanan ska komma, och när de här gamla vagnarna dyker upp. Andra har väntat på att få åka med dem i flera dagar. Själv är jag ingen tunnelbanefantast men man behöver inte vara en för att uppskatta de här vagnarna. Det är ett roligt äventyr för barn och en nostalgitripp för dem som besökte New York för länge sedan, en inspirerande upplevelse, och också förstås ett himmelrike för alla dem som vill veta ALLT om tunnelbanan. Så fort man kliver på så känner man sig som hemma.

Gammeldags tunnelbanevagnar

Tunnelbanevagnarna ser fantastiska ut: gamla bänkar, riktiga fantaster och äkta ”ljus”. Man kan nästan förvänta sig att de använder stearinljus. Även ljudet känns gammeldags:  en massa oväsen. Ibland spelar de till och med live musik eller serverar drinkar. Är du en av de lyckliga som får ta en tur med den här tunnelbanan? Oroa dig inte: de gamla vagnarna åker lika fort som de nya, och priset är detsamma. Har du köpt ett Unlimited MetroCard? Då åker du gratis med de här vagnarna. Missade du dem eller längtar du efter fler nostalgiupplevelser? Besök New York Transit Museum i Brooklyn. Där hittar du många fler gammaldags fordon!

Antika tunnelbanevagnar i NYC - Vagnarnas interiör Antika tunnelbanevagnar i NYC - Specialtåg

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat