Antika tunnelbanevagnar i New York

Antika tunnelbanevagnar i New York

Antika tunnelbanevagnar i New York som sätts in i trafik under jul-och nyårshelgerna. De här vagnarna (Nostalgia Shoppers, Special Train eller Nostalgia Train) åker under sex veckors tid, varje lördag mellan kl. 10.00 och 17.00. I 2023 åker tågen från 2 december till 30 december. Tunnelbanevagnarna kommer från 1930-talet. De åker på D och d linjen mellan 2nd Avenue och 145th Street.

Nostalgia Train i New York

Överraskningen kan bli stor för de som står väntar på att tunnelbanan ska komma, och när de här gamla vagnarna dyker upp. Andra har väntat på att få åka med dem i flera dagar. Själv är jag ingen tunnelbanefantast men man behöver inte vara en för att uppskatta de här vagnarna.

Den här tågresan i gamaldags stil är rolig för alla: ett äventyr för barn och en nostalgitripp för dem som besökte New York för länge sedan, en inspirerande upplevelse, och också förstås ett himmelrike för alla dem som vill veta ALLT om tunnelbanan. Så fort man kliver på så känner man sig som hemma.

Res tillbaka i tiden

De antika New York tunnelbanevagnarna ser fantastiska ut: gamla bänkar, riktiga fantaster och äkta ”ljus” tar dig tillbaka i tiden. Man kan nästan förvänta sig att de använder stearinljus. Även ljudet känns gammeldags:  en massa oväsen. Ibland spelar de till och med live musik eller serverar drinkar.

Är du en av de lyckliga som får ta en tur med den här tunnelbanan? Oroa dig inte: de gamla vagnarna åker lika fort som de nya, och priset är detsamma. Har du köpt ett Unlimited MetroCard? Då åker du gratis med de här vagnarna.

Missade du dem eller längtar du efter fler nostalgiupplevelser? Besök New York Transit Museum i Brooklyn. Där hittar du många fler gammaldags fordon!

Antika tunnelbanevagnar i NYC - Vagnarnas interiör Antika tunnelbanevagnar i NYC - Specialtåg

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat