9/11 i New York 2024

911 i New York

9/11 eller den 11 september är till ära för alla dem som dog i terroristattackerna i USA den 11 september 2001. Det är inte en helgdag och är en väldigt emotionell dag för många personer. Det är en dag full av sorg.

Vad är 9/11?

9/11 är årsdagen för attackerna den 11 september 2001. Det var flera attacker i USA år 2001. På det datumet kapades fyra flygplan. Två av dem åkte rakt in i Twin Towers i New York, ett i Pentagon i Washington D.C. och ett annat störtade ned på en åker i Pennsylvania. Det sista planet var på väg till Washington D.C. men passagerarna ombord överbemästrade kaparna.

Vad kan du förvänta dig under 9/11 i New York?

Alla flaggor i USA hänger på halvstång för att ära minnet av dem som dog. Den amerikanska presidenten inleder en stunds tystnad kl. 08.46 som var klockslaget då det första planet åkte in i det norra tornet av World Trade Center.

Det är dessutom ceremonier i kyrkorna runtom där attackerna var och vid 9/11 Museum. Om du vill köper 9/11 Museum biljetter tänk då på att museet är stängt för allmänheten den 11 september eftersom det hålls ceremonier i museet. Anhöriga till dem som dog i attackerna lägger blommor vid minnesplatser som 9/11 Memorial. 9/11 Memorial har öppet för allmänheten från kl. 15.00 till midnatt och visar då “Tribute in Light”. One World Observatory har anpassade öppettider.

911 i New York - Brandmän 911 i New York - Memorial Wall

Eric tipsar: Den 11 september varje år samlas många brandmän och poliser för att hedra minnet av insatserna under attackerna. En av samlingsplatserna är på puben O’Hara’s intill World Trade Center. Det börjar tidigt på morgonen och det är ett speciellt ställe att gå till om du befinner dig i New York den 11 september.

Tribute in Light

Varje år den 11 september tänds Tribute in Light vid solnedgången. Tribute in Light är nära platsen där Twin Towers stod. Det är en känslosam upplevelse och du kan även besöka området på kvällen. Många tänder ett ljus och det är en sorglig stämning.

911 i New York - Tribute in Light

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat