Swedish Cottage Marionette Theater i Central Park

Swedish Cottage i Central Park

Swedish Cottage Marionette Theater i Central Park är en unik historisk byggnad och även hem för en mycket populär marionetteater. Generationer av New York-bor och utländska besökare har sett de magiska dockföreställningarna i The Swedish Cottage. Den gamla träbyggnaden här stått på samma plats i över 130 år och är lätt att hitta i Central Park, längs 79th Street Transverse och nära American Museum of National History.

Contents

Swedish Cottage och dess historia

Swedish Cottage byggdes som exempel på svenskt trähantverk och svenskt traditionellt skolhus år 1875 i Sverige och importerades till USA för den första världsutställningen som hölls i Philadelphia år 1876. Året senare flyttades den till Central Park på initiativ av den amerikanska landskapsarkitekten Frederick Law Olmsted. Sedan dess ankomst till USA har The Swedish Cottage tjänat flera olika syften, varav säte för civilförsvaret under andra världskriget och som Central Parks entomologiska laboratorium.

Swedish Cottage Marionette Theater i Central Park

Swedish Cottage Marionette Theater i Central Park invigdes redan år 1947. Marionetteatern fick även en permanent teater 1973 och sedan dess har barn och familjer från hela världen kommit för att se de originella föreställningarna.

Swedish Cottage i Central Park Sommar Swedish Cottage i Central Park - Vinter

Föreställningar i Swedish Cottage Marionette Theater

Föreställningarna presenteras av the City Parks Foundation och kända produktioner så som Hans och Greta, Alice i underlandet, Törnrosa och Gullivers resor har spelats här. Stugan är även tillgänglig för uthyrning vid barnkalas.

Praktisk information

  • Biljetter måste reserveras i förväg!
  • Adress: Central Park, 79th Street & the West Drive, söder om the Delacorte Theater

För information om föreställningar och biljetter, se här.

Swedish Cottage i Central Park - Taxi

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat