Shakespeare in the Park i New York

Shakespeare in the Park i New York

Shakespeare in the Park i New York är ett antal föreställningar av Shakespeare som framförs i Central Park varje sommar. Det är en kär tradition hos många New York-bor att gå och se föreställningarna. Avsikten är att se till alla ska ha tillgång till bra teater. Du sitter utomhus i det vackra Central Park. Det är oftast fortfarande ljust när pjäsen börjar och det blir mörkare under föreställningen gång. Det är verkligen en minnesvärd upplevelse.

Shakespeare pjäser

Det finns två pjäser. Den första är Much Ado About Nothing som spelas från 21 maj till och med 23 juni 2019. Den andra pjäsen är Coriolanus och den visas från 16 juli till 11 augusti 2019. Det som gör pjäserna ännu mer spännande är att det ofta är med en världsberömd skådespelare på scenen. Tidigare år har kändisar som Meryl Streep, Denzel Washington och Anne Hathaway varit med bland rollerna.

Biljetter

Biljetterna till Shakespeare in the Park är gratis men tyvärr finns det aldrig tillräckligt med biljetter och det enda sättet att komma åt gratis biljetter är att stå i kö i parken, vilket innebär flera timmar i kö. Som tur är kan du även köpa biljetter vilket garanterar dig en reserverad sittplats. Jag erkänner, biljetterna är inte billiga. Fortfarande tycker jag att det är en trevlig upplevelse under en vistelse i New York på sommaren. När du väljer att köpa biljetter för Shakespeare in the Park stödjer du även teatern.

Hur köper man biljetter till Shakespeare in the Park?

Det är lätt att köpa biljetter. Här ovan kan du välja ett datum som passar dig. Du får en översikt av alla tillgängliga biljetter. Välj därefter antalet biljetter, lägg dem i varukorgen och betala. Efter betalningen får du en bekräftelse och en voucher direkt via mejl. Du byter ut vouchern mot biljetter vid teatern på föreställningens datum i minst en timme innan showen börjar.

Sittplatserna bestäms av teatern på plats och det är därför du inte kan se vilka sittplatser du får vid bokningen. Platsnummer står tydligt markerat på biljetterna. För bokningar upp till fyra personer är ni garanterade platser bredvid varandra. När det gäller större grupper kommer teatern göra sitt bästa för att ni ska sitta tillsammans.

Shakespeare in the Park i New York - Publik Shakespeare in the Park i New York - Slutscen

Varför ska jag köpa via NewYork.se?

 • Inga oväntade utgifter. Du betalar beloppet du ser!
 • Du får garanterat bästa sittplatser tillgängliga vid bokningstillfället
 • Professionell kundtjänst: du kan alltid kontakta mig via mejl eller WhatsApp
 • Pålitligt, säkert och snabbt
 • Betala med kreditkort eller PayPal
 • Om du väljer flexbiljett kan du avboka biljetterna upp till 10 dagar innan showdatum.

Skicka ett mejl till mig på [email protected] om du vill boka för grupper för 9 personer eller fler.

Eric tipsar: Förvänta dig inte klassisk teater av Shakespeare in the Park. Du kommer instället se Shakespeare i modern tappning. De här kvällarna har en alldeles speciell och unik stämning: du känner av sommarbrisen på kvällen i parken och hör syrsorna i bakgrunden. Och, när du köper en biljett till en föreställning, bidrar du också till att föreställningarna kan organiseras varje år på nytt.

Information om showen

 • Första pjäsen: Much Ado About Nothing från 21 maj till och med 23 juni
 • Andra pjäsen: Coriolanus från 16 juli till 11 augusti
 • Tid: Alla föreställningar börjar kl. 20:00
 • Plats: Central Park, Delacorte Theater
 • Entré: Gå in i parken antingen via 81st Street och Central Park West eller 79th Street vid Fifth Avenue
 • Extra: Du får ta med dig egen mat och dryck så länge det passar under din stol, så länge du inte tar med dig produkter av glas.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat