Shakespeare in the Park i New York

Shakespeare in the Park i New York

Shakespeare in the Park i New York är ett antal föreställningar av Shakespeare som framförs i Central Park varje sommar. Det är en kär tradition hos många New York-bor att gå och se föreställningarna. Avsikten är att se till alla ska ha tillgång till bra teater. Du sitter utomhus i det vackra Central Park. Det är oftast fortfarande ljust när pjäsen börjar och det blir mörkare under föreställningen gång. Det är verkligen en minnesvärd upplevelse.

Delacorte Theatre i Central Park är för närvarande stängd för renovering, men kommer att öppna igen sommaren 2025.

Shakespeare pjäser

Varje år visas två pjäser under Shakespeare in the Park. Det här är inte en klassisk Shakespeare-pjäs; de flesta uppsättningar är anpassade till en modern kontext. Det som gör pjäserna ännu mer spännande är att det ofta är med en världsberömd skådespelare på scenen. Tidigare år har kändisar som Meryl Streep, Denzel Washington och Anne Hathaway varit med bland rollerna. Pjäserna är inte klassiska föreställningen, du kommer instället att få se Shakespeare i modern tappning. De här kvällarna har en alldeles speciell och unik stämning: Man får uppleva sommarkvällar med svalkande vindar i parken och höra syrsorna i bakgrunden.

Biljetter

Biljetterna till Shakespeare in the Park är gratis men tyvärr finns det aldrig tillräckligt med biljetter och det enda sättet att komma åt gratis biljetter är att stå i kö i parken, vilket innebär flera timmar i kö. Som tur är kan du även köpa biljetter vilket garanterar dig en reserverad sittplats. Jag erkänner, biljetterna är inte billiga. Fortfarande tycker jag att det är en trevlig upplevelse under en vistelse i New York på sommaren. När du väljer att köpa biljetter för Shakespeare in the Park stödjer du även teatern.

Kunde du inte få Shakespeare in the Park biljetter? Så kan du gå till Swedish Cottage Marionette Theatre i Central Park och se om de har några föreställningar. Eller se listan över Broadwayshower i New York för andra fantastiska föreställningar.

Shakespeare in the Park i New York - Publik Shakespeare in the Park i New York - Slutscen

Information om showen

  • Plats: Central Park, Delacorte Theater
  • Datum: under sommarmånaderna
  • Entré: Gå in i parken antingen via 81st Street och Central Park West eller 79th Street vid Fifth Avenue
  • Extra: Du får ta med dig egen mat och dryck så länge det passar under din stol, så länge du inte tar med dig produkter av glas.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat