Performing Arts Center i New York

Performing Arts Center i New York

Performing Arts Center (PAC) i New York är ett centrum för scenkonst. Byggnaden är en del av World Trade Center området på centrala Manhattan och heter officiellt Ronald O. Perelman Performing Arts Center. Byggnaden är uppkallad efter en av de största finansiärerna, Ronald O. Perelman. PAC NYC är en unik plats för teater, dans, musik och opera.

PAC:s unika arkitektur i New York

Performing Arts Center har en unik arkitektur och får inte missa. Den kubformade byggnaden ligger intill One World Trade Center och vetter mot 9/11 Memorial. Byggnadens utsida består av tunna plattor av venerad marmor. Dessa plattor kläms fast av två glasplattor så att ljus kan komma in under dagen. På kvällen kan området belysas av ljus inifrån byggnaden. Det finns också en stor yttertrappa där människor kan sitta och uppleva 9/11 Memorial. Trappan, som leder till ingången till byggnaden, ligger under ett fribärande hörn.

Performing Arts Center i New York - kväll

Framtidens Performing Arts Center

PAC NYC är fokuserat på framtiden, genom den senaste tekniska utvecklingen och det återspeglas även i byggnaden. Till exempel är toaletterna kontaktlösa och föreställningar kan ses live, på skärmar eller på scen, med hjälp av virtuell och förstärkt verklighet (AR). Med detta hoppas Performing Arts Center att överträffa publikens förväntningar. Centret har också flexibla utrymmen. Det finns tre standard auditorier men väggarna i dessa kan flyttas så att elva olika utrymmen kan bildas. Ett intimt utrymme kan göras iordning för 99 gäster eller en stor hall, lämplig för 1200 personer.

Tydlig design av PAC NYC

Byggnaden är indelad i tre våningar. Första våningen är en offentlig plats där människor kan njuta av en drink eller något litet att äta. Här arrangeras också offentliga föreställningar som alla kan komma till och titta på. Andra våningen är tillägnad repetitionsrum och omklädningsrum. Du hittar scenerna på översta våningen.

Performing Arts Center i New York – Utsida

Vem är Ronald O. Perelman?

Ronald O. Perelman är en av finansiärerna bakom Performing Arts Center i New York. Läs mer om det här.

Var ligger Performing Arts Center i New York?

Performing Arts Center ligger på World Trade Center området på Lower Manhattan. Läs mer här.

Vad är den fyrkantiga vita byggnaden som byggs intill One World Trade Center?

Den fyrkantiga byggnaden som byggs intill One World Trade Center är Perelman Performing Arts Center. Läs mer om den här.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat