New York Wheel

New York Wheel

New York Wheel är ett stort pariserhjul vid St. George sjösida på Staten Island. Det är ett stort projekt där man vill sätta Staten Island på kartan och det planeras bli klart under våren 2018. Det är det högsta pariserhjulet i västra hemisfären och ska ge en otrolig utsikt över Manhattan, New York Harbor och Atlanten.

Tyvärr kommer projektet New York Wheel inte att genomföras. Du kan dock besöka intilliggande Empire Outlets.

En minnesvärd tur på 38 minuter

Den 38-minuter långa turen i New York Wheel är verkligen en upplevelse i sig. Oavsett om du vill njuta av en klarblå himmel mitt på dagen eller en romantisk tur med utsikt över stadsljusen på kvällen, kommer ni få en minnesvärd tur. New York Wheel har öppet sju dagar i veckan, från kl. 10:00 till midnatt och under vissa speciella tillfällen även till kl. 02:00 på nattan. Så många som 30 000 personer per dag kan njuta av en tur med New York Wheel.

New York Wheel möter London Eye

The New York Wheel är inspirerad av London Eye men New York skulle inte vara New York om de inte hade byggt pariserhjulet ”lite” större.  Som jämförelse: New York Wheel är hela 192 m högt medan London Eye är ”endast 135” m högt. Och New York versionen har 36 vagnar som tar upp till 40 personer, den i London har 32 vagnar som tar max. 25 personer.

På plats

När du är vid St. George sjösida finns det mer kul att uppleva i närheten än endast The Wheel. Gå till byggnaden intill The Wheel, till exempel. Det här stället används för lärorika och digitala utställningar om staden New Yorks historia och berättar om olika former av energiåtervinning. Älskar du att shoppa mode-och designkläder? Då har du tur! Tillsammans med The Wheel bygger dem nu Empire Outlets: New Yorks första designeroutlet. Och på kvällen kommer det att finnas en ljusshow i hamnen vid New York Wheel. Man köpte in LED lampor för över 68 miljoner kr och ljusshowen är helt klart något utöver det vanliga!

Praktisk information

  • Inträde: 30 dollar
  • Resväg: 20 minuter med Staten Island Ferry från Lower Manhattan (gratis)
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat