Whale Watching Cruise i New York

Köp dina biljetter nu
Valskådning i New York

Valskådning i New York är fullt möjligt! Valarna färdas längs den amerikanska östkusten och passerar även New York. Den vik som förbinder Hudsonfloden med havet är full av krill så för många valar är detta ett attraktivt område. Lämna skyskraporna och Manhattan bakom dig och tillbringa några timmar på vattnet bland de världens största havsdjur.

Boka Whale Watching Cruise i New York här

Contents

Valskådning NYC

Under din resa till New York kan du tillbringa några timmar på vattnet i jakt på de havens största däggdjur, valarna. Du kommer att gå ombord på den enda båtturen för valskådning och den avgår från Manhattan mot New York Bay och en del av det öppna havet. Eftersom båtturen avgår från staden kommer du att tillbringa mycket lite tid med att resa till och från båten. Själva båtrutten för valskådningen beror på var valarna befinner sig för tillfället. På vägen kan du njuta av utsikten över skyline, segla under Brooklynbron och förbi Frihetsgudinnan. Din guide kommer att berätta allt om vattnen och valarna. Det finns en god chans (de säger 97%) att du kommer att se valar och även delfiner men eftersom det är vilda djur finns det aldrig en fullständig garanti för att du kommer att se dem.

Valskådning i New York - Vatten Valskådning i New York - Båttur

Valar i New York

Under flera år har inga valar setts i vattnen runt New York men på senare år har detta ändrats. De stora havsdjuren passerar New York Bay på sin resa från Kanada till Florida, och vissa tillbringar hela sommaren i New York. Här finns det mycket mat för djuren. Det är inte bara valar som lockas hit, utan även delfiner och sälar.

Praktisk information

Efter köpet får du en kupong som du kan skriva ut och använda som biljett till turen eller visa som mobilbiljett på din telefon. Ombord har du möjlighet att köpa något att äta och dricka.

Eftersom valar kan ses i New York från maj till oktober är båtturen endast tillgänglig under dessa månader.

  • Längd: Ca 4.5 timmar
  • Avgångsplats: Pier 36 på Lower East Side Manhattan
  • Avgångstid: kl. 11.00, se till att på plats 30 minuter innan avgång

Boka Whale Watching Cruise i New York här

Valskådning i New York - Fisk Valskådning i New York - Båttur

Kan man se valar i New York?

Det går att se valar i New York! Boka Whale Watching Cruise här.

När kan man se valar i New York?

Det går att se valar i New York från maj till oktober. Läs mer här om hur man kan se de här enorma däggdjuren.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat