Donut Tour i New York

Köp dina biljetter nu
Donut Tour i New York

Donut Tour i New York erbjuder smakprover på New Yorks underbart goda donuts (munkar). Under den här unika rundturen så går ni till fyra klassiska donutbutiker på Manhattan, där du får smaka på olika färskgräddade och annorlunda donuts. Du har säkert smakat tidigare på de här amerikanska bakelserna men risken är stor att du inte längre nöjer dig med snabbvarianten som man kan köpa i vanliga matbutiker efter den här rundturen.

Boka en Donut Tour i New York här

New Yorks donutbutiker

Du möter guiden på 200 Fifth Avenue, framför Golden Clock. Härifrån går ni till där du får smaka på din första donut på Doughnut Plant. Den här butiken har kuddar som dekoration på väggarna i former av de donuts som de säljer. Varje donut som du får smaka på i den här butiken kommer att överraska dig: Helt otroligt goda donuts! På väg till de andra butikerna berättar guiden lite mer om New Yorks arkitektur och historia. Ni går genom Chelsea, längs med Fifth Avenue, och genom stadsdelen Greenwich Village. Den senaste är en del av Manhattan som har behållt dess unika karaktär med låga hus och dit där många flesta turister inte hittar, en äldre och välbevarad del av New York. Och på vägen dit blir du snabbt sugen på nästa donutställe ni ska besöka!

Donut Tour i New York - Donut kyldisk Donut Tour i New York - Donut butik

New Yorks bästa donuts

Det finns två andra donutbutiker som ni besöker innan rundturen avslutas på Doughnut Project i West Village. Vid varje ställe får man smaka på några av bagarnas bästa donuts. Man märker att varje butik har sin egen stil och smak, och ett eget unikt recept och glasyr. Jag har till exempel smakat på en croissant donut, en saltad karamell chokladdonut och ”everything donut” (inspirerad av ”everything” bageln) med olika salladsfrön.

Eric tipsar: Smakproverna är stora, ät inte för mycket innan rundturen. Om du orkar äta upp alla samples som erbjuds, får du ett tjusigt klistermärke som Donut Champion! Under den här guidade rundturen besöker ni unika lokala butiker som du förmodligen inte skulle ha hittat på egen hand. I de här butikerna köper New York-borna sina favoritdonuts! Jag kände inte till de här butikerna själv innan och har nu fått några nya favoriter. Man får även höra intressanta fakta och historia om New York som en bonus under turen.

Donut Tour i New York - Doughnut Project Donut Tour i New York - Everything Donut

Praktisk information

Efter bokning av rundturen får du en kupong som du kan skriva ut eller visa upp som mobilbiljett.

  • Längd: 2 timmar
  • Avgångsplats: 200 Fifth Avenue, mellan 23rd och 24th Ave, mitt emot guldklockan. (Obs. att det finns felaktig information i bekräftelsen från Viator för tillfället. Man träffas inte inne i Chelsea Hotel, men på 200 Fifth Ave).
  • Avgångstider: Kl. 09.00 och 12.00

Boka en Donut Tour i New York här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat