Madison Square Garden i New York

Köp dina biljetter nu
Madison Square Garden i New York

Madison Square Garden i New York (MSG eller The Garden som den också kallas) är den mest berömda och största arenan i staden. Det finns plats för över tjugotusen personer. Varje år visas det många olika konserter och sport matcher. Det är även hemmaplan för basketlaget New York Knicks och New York Rangers ishockeylag. Här hittar du även en bio, en teater, en restaurang och ett konferenscentrum. MSG är så berömd att den även har en egen tv-kanal.

Boka en Madison Square Garden konsert eller sportbiljetter här

Höjdpunkter i Madison Square Garden

Madison Square Garden har stora världsstjärnor som uppträder regelbundet. Den eller dem som uppträder här följer fotspåren av Frank Sinatra, Elvis Presley, Michael Jackson, Madonna och våra egna, Swedish House Mafia (biljetterna blev utsålda inom loppet av 10 minuter!). Den här arenan är inte endast till för musiker. Det var även här som republikanerna, ledda av George W. Bush, hade sin Convention i 2004.

En kort historia

Madison Square Garden såsom vi känner till den idag, hade tidigare en annan form. Den första arenan byggdes år 1879 vid Madison Square. Då användes den framför som cirkustält. År 1890 förstördes byggnaden för att göra plats åt en annan byggnad. Under 1925 flyttades MSG till korsningen mellan 50th Street och 8th Avenue. Den nuvarande byggnaden kommer från 1969 och ligger nära Pennsylvania Station.

Madison Square Garden i New York - Fasad Madison Square Garden i NYC - Billboard

Ta en guidad tur genom Madison Square Garden

Vill du se mer av den stora byggnaden eller är du bara nyfiken på hur MSG ser ut? Ta Madison Square Garden All Access Tour. Ni går i grupp genom arenan med en guide och kanske till och med får komma in i omklädningsrummen hos de berömda lagen Knicks och Rangers! Under tiden får du lära dig mer om arenans anrika historia genom dess 130 år.

Köp biljetter till Madison Square Garden All Access Tour här

Madison Square Garden i New York - All Access Tour Knicks Madison Square Garden i New York - All Access Tour Rangers

Hur kommer man till Madison Square Garden?

Det är lätt att hitta till Madison Square Garden eftersom det ligger i Midtown Manhattan. Den runda byggnaden ovanpå Pennsylvania Station, vid 7th Avenue (mellan W 32st och W 33rd Street). Det är lätt att komma till arenan eftersom du förmodligen helt enkelt kan promenera dit från ditt hotell. Om du bor lite längre bort, kan du ta tunnelbanelinjerna A, C, och E till Eighth Avenue station. Eller ta linje 1, 2, eller 3 till Seventh Avenue och Penn Station.

Det finns inga garderober så ta inte med dig stora väskor. Din väska måste passa under stolen. Visste du om att hockeyisen ligger ett plan lägre än basketplanen? Du kan alltså gå och se en basketmatch under dagen och en ishockeymatch på kvällen!

Eric tipsar: “Om du har en möjlighet att gå till ett event i Madison Square Garden, missa inte chansen! Det är alltid lika fantastiskt att uppleva en match eller en konsert tillsammans med entusiastiska New York-bor. Eftersom arenan ligger så pass centralt är det också lätt att ta sig hit.”

Event och konserter i Madison Square Garden?

Det organiseras konserter och sportevenemang i Madison Square Garden nästan dagligen. Köp biljetter och njut av stämningen i den här legendariska arenan du med!

Boka en Madison Square Garden konsert eller sportbiljetter här

Madison Square Garden i NYC - Insidan

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat