Från New York till Washington D.C. med buss

Köp dina biljetter nu
Washington DC dagsresa -Capitol

Njut av resan från New York till Washington D.C. med buss och upptäck de många fina sevärdheterna i huvudstaden under en kort tid. Bussen hämtar upp dig vid Port Authority Bus Terminal tidigt på morgonen. Se till att du har ätit frukost innan avfärd och ta gärna med dig dricka och något litet att äta till färden. Bussen åker igenom staterna New Jersey, Delaware och Maryland innan ni når Capital Hill i Washington D.C. som är slutdestination.

Boka din dagstur med buss till Washington D.C. här

Arlington Cemetery och Lincoln Memorial

Det första stoppet kommer att vara vid Arlington begravningsplats där du kan besöka president John F. Kennedys grav. Guiden kommer hela tiden berätta olika historiska fakta om landets huvudstad. Därefter åker ni till det fantastiska Lincoln Memorial samt till de minnesplatser för stupade soldater under Vietnam och Korea krigen. Rundturen slutar inte här! Ni kommer även besöka Smithsonian National Air and Space Museum där du kommer att att se världens största samling av historiska rymdfarkoster och flygplan.

Washington DC dagsresa - Lincoln Memorial Dagstur med buss till Washington DC - Vita huset

Capitol Hill och Vita Huset

Innan du åker tillbaka kommer du också att se Capitol där US Congress möts och du kommer självklart att se Vita Huset som är bostad och arbetsplats för USA:s president.

Bussen kommer att stanna en gång till i city och se till att ha kameran redo för en fin utsikt över staden. Du kommer tillbaka till New York tidigt på kvällen, oftast vid 22-tiden men det kan bli lite senare beroende på trafiken. Undvik att planera in ytterligare aktiviteter för kvällen.

Eric tipsar: Turen är intensiv och fullspäckad och det inte finns inte mycket tid till att gå runt på egen hand och upptäcka Washington. ännu mindre för shopping. Turen är bra på det sättet att du får möjlighet att se mycket i Washington på kort tid, likväl få ta del av staden och landets historia.

Praktisk information

Efter bokningen får du en voucher (kupong) som du kan skriva ut och använda som biljett för din dagstur, eller visa upp som mobilbiljett.

  • Avgångsplats: Port Authority Bus Terminal (42nd Street mellan 8th och 9th Avenue).
  • Avgångstid: kl. 06.30

Boka din dagtur med buss till Washington D.C. här

Obs. att om du reser tillsammans med minst 4 fyra personer, ta då en titt på den här privata rundturen till Washington D.C.. Du åker i en privat mini-van tillsammans med din guide som även är chaufför, och du kan organisera dagen precis enligt dina egna önskemål.

Washington DC dagsresa - Monument Dagstur med tag till Washington DC

Kanske är du även intresserad av:

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat