Food Tour i Chinatown och Little Italy

Köp dina biljetter nu
Food Tour i Chinatown och Little Italy

Food Tour i Chinatown och Little Italy är en guidad promenad på Manhattan. Under den här rundturen kommer du att upptäcka två områden och provsmaka på lokala specialiteter som italienska cannoli och mozzarella, kinesiska dumplings, dim sums och många andra smårätter. Guiden kommer att visa dig ställena där många lokala italienska och kinesiska New York-bor går och handlar mat. Se till att du börjar rundturen på fastande mage och njut av all god mat under promenaden.

Boka Food Tour i Chinatown och Little Italy här

Contents

Little Italy Food Tour

Du kommer att möta guiden vid Ferrera Bakery and Cafe i Little Italy. De är kända för sina cannoli och andra italienska bakelser. Sitt ned och koppla av en stund medan guiden berättar mer om platsens historia och matkultur. Du kommer även att få smaka på deras världsberömda cannoli: en liten rulle fylld med ricotta ost. Kul fakta: visste du om att bagarna brukade använda skaftet på en sopborste för att få den rätta formen på bakelsen?

Vad är en matrunda genom ett italienskt bostadsområde utan ost? Efter introduktionen hos Ferrera Bakery tar guiden dig till den äldsta ostbutiken i New York där du smakar på äkta italiensk mozzarella. Ni fortsätter sedan till stället intill där du provsmakar på olika pastarätter med hemlagad sås. Bakom i köket kan du se hur de lagar till pastan och såserna. Efteråt går ni till Di Palo’s Fine Foods, ett av mina favoritställen! Om du besöker den här butiken på egen hand, tar du ett könummer och väntar på din tur. Personalen kommer att bemöta dig som om du vore en familjemedlem. Du kommer att få smaka på olika ostar och oliver.

Food Tour i Chinatown och Little Italy - Italienska ostar Food Tour i Chinatown och Little Italy - Smakprov

Dumplings i Chinatown

Då var det dags att lämna Little Italy och fortsätta till Chinatown. Här kommer du att märka skillnaderna på en gång och befinna dig mitt i den kinesiska kulturen i city. Det första stoppet är en dim sum restaurang där du kan sitta ned och äta ett antal dim sums som lunch tillsammans med folk från området. Här finns det även en möjlighet att besöka toaletten. Efter detta går ni till ett matställe där de säljer dumplings och du kommer att få en möjlighet att provsmaka på ett antal olika sorter. Under promenaden hit kommer guiden att berätta mer ingående om områdets grymma historia. Om du vill äta fler dumplings efter turen kommer du att bli glad över att veta att det här stället säljer dumplings till ett mycket billigt pris! I slutet av promenaden kommer guiden att dela ut små risbollar som är söta i smaken som hen köpte vid det sista stoppet.

Eric tipsar: “Under den här rundturen kommer du att äta en hel del! Se till att du inte äter en stor frukost innan. Du kommer inte att ha tid att köpa med dig mat från de ställen ni besöker men du kan förstås gå tillbaka vid ett senare tillfälle. I slutet av rundturen, kommer guiden ge dig en karta där du kan hitta tillbaka till alla de restauranger och matställen du besökte under promenaden.”

Food Tour i Chinatown och Little Italy - Restaurang Food Tour i Chinatown och Little Italy - Dim Sum

Praktisk information

Efter köpet kommer du att få en voucher (kupong) som du kan skriva ut och använda som biljett för rundturen, eller visa upp som mobilbiljett.

OBS: När jag tog den här rundturen besökte vi de restauranger och matställen som jag beskriver här ovan. Varje rundtur är annorlunda och det är mycket möjligt att du kommer att besöka andra ställen än vad jag gjorde.

  • Längd: 3 timmar
  • Avgångsplats: Little Italy
  • Avgångstid: kl. 10.30
  • Återvänder till: Chinatown (nära Little Italy)

Boka Food Tour i Chinatown och Little Italy här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat