Central Park Movie Sites rundvandring

Köp dina biljetter nu
Central Park Movie Sites rundvandring   Bow Bridge

Central Park Movie Sites rundvandring är inte enbart en rundvandring för filmentusiaster utan även för dem som vill utforska Central Park under en kort tid. Din guide som har stor kunskap om både film och om Central Park kommer att ta med dig på en guidad rundtur. Du får lära dig och ta del historia om ca 30 olika filmer/scener som har spelats in i Central Park. Det finns många stopp under vandringen där du kan ta foton av platserna samt njuta av allt det vackra i Central Park. Så även om du inte känner till alla filmerna guiden pratar om, kommer du fortfarande ha en trevlig stund. Rundvandringen innehåller information om aktuella filmer och är rätt så interaktiv – du kan ställa så många frågor som du vill!

Boka dina biljetter till Central Park Movie Sites rundvandring här

The Plaza Hotel, Bow Bridge och Boathouse

Rundvandringen startar vid 59th street mellan 5th och 6th Avenue, framför entrén till tunnelbanestationen 5 Av/59 St . Du kan ta linjerna N, Q eller R till tunnelbanestationen eller åka med linje 4,5 eller 6 till 59th street som ligger lite längre bort. I en grupp på 20 människor startar turen med att guiden berättar namnen på flera ʺkändaʺ byggnader som nämns och visas i olika filmer. Den första och mest kända är antagligen Plaza Hotel, känd från Home Alone 2: Lost in New York utmärkt för att testa dina filmkunskaper.

Du kommer sedan att strosa runt i parken, stanna till vid Wollman Skating Rink, (Serendipity, The Stepmom) och vid ʺthe Mallʺ (Vanilla sky, Breakfast at Tiffany’s) och den berömda Bow Bridge (Höst i New York, Keeping the Faith, Little Manhattan, The Way We Were). Även om bron av gjutjärn anses vara den vackraste platsen i Central Park (många frierier har ägt rum där) är bron mindre berömd i filmer. På håll kommer du att se ʺBoathouseʺ, där den berömda scenen från Sex and the City med Carrie och Mr Big spelades in (dammen muddrades innan scenen med Sarah Jessica Parker kunde spelas in). Slutscenen i The Avengers spelades också in här.

Central Park Movie Sites rundvandring - Wollman Rink Central Park Movie Sites rundvandring - The Reservoir

Strawberry fields, The Dakota och Tavern on the Green

Efter tid för fotografering fortsätter turen till Bandshell (Mighty Aphrodite, Hair) och Strawberry Fields. Under 1985 var en liten plats i Central Park (mellan 71st och 74th street) tillägnad till John Lennon, det är en populär plats för fans. Från Sheep Meadow kommer du även att se The Dakota, huset som John Lennon bodde i och som Yoko fortfarande bor i. Rundturen fortsätter till Tavern on the Green, en känd restaurang i Ghostbusters och Wall Street för att avslutas vid Columbus Circle.

Eric tipsar: Turen är perfekt om du vill se mycket av Central Park under en kort tid. Om du älskar film kommer du med säkerhet att känna igen en hel del av platserna. Om du inte vill promenera runt finns det även möjlighet att ta New York TV och Movie Sites rundvandring med buss.

Central Park Movie guidad rundvandring NYC - Strawberry Fields Central Park Movie Sites rundvandring - The Maill

Praktisk information

Efter bokningen får du en kupong som du kan skriva ut eller visa på mobilen som biljett för rundturen. Rundturen tar ca 2 timmar, tänk på valet av skor.

  • Längd: 2 timmar
  • Avgångsplats: 59th Street nära Central Park
  • Starttid: Dagligen kl. 12.00

Boka dina biljetter till Central Park Movie Sites rundvandring här

Du kan även delta med ett New York Pass

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat