Bronx Zoo i New York

Köp dina biljetter nu
Bronx Zoo i New York

Bronx Zoo i New York är världens största djurpark. Det ligger i Bronx Park, söder om New York Botanical Garden. Jag rekommenderar varmt barnfamiljer och förälskade par att besöka den. Det finns inte en chans att ni blir uttråkade där, någonsin. När den öppnade år 1899 fanns det 853 djur i parken. Nu finns det nästan 4000 djur på mer än 115 hektar. De utgör mer än 600 olika arter, varav många är fridlysta.

Köp dina biljetter till Bronx Zoo här

Bronx Zoo med barn

Om du undrar vad det finns för barn i New York, är Bronx Zoo ett väldigt bra ställe. Deras Children’s Zoo är något som ni inte ska missa när du besöker djurparken tillsammans med barn. Children’s Zoo är en blandning av en lekplats och en mini-djurpark där barn kan lära sig att leva eller röra sig som djur, och där de kan mata små lamm eller lamadjur. Barnen kommer också att tycka om Madagaskar delen av Bronx Zoo, framför allt om de redan känner till filmen med samma namn. Där ser ni inte bara de djur som lever på den stora afrikanska ön men även hur de lever i en omgivning som liknar deras naturliga.

Bronx Zoo i NYC - Giraffer Bronx Zoo i NYC - Apa

Bronx Zoo på vintern

Om det är dåligt väder den dagen du vill besöka Bronx Zoo så kan du bege dig till JungleWorld som är en konstgjord asiatisk regnskog med olika temperaturer. Olika djur som uttrar, tapirer och gibboner lever tillsammans här, precis som i deras vanliga habitat. Eller varför inte besöka 4D biografen. Publiken upplever en fjärde dimension under 3D filmerna med hjälp av specialeffekter som vind, dimma, ljus och dofter.

Att besöka Bronx Zoo

Om du bara vill hälsa lite kort på aporna eller titta på pingviner, kom ihåg att insläpp gäller endast till en timme innan stängningsdags. Bronx Zoo öppnar kl. 10.00 på morgonen och stänger mellan kl. 16.30 och kl. 17.30 beroende på säsongen. Då har ni alltså mellan 6,5 och 7 timmar besökstid men det är näst intill omöjligt att se allt under en dag. Även om ni väljer att stanna en hel dag i djurparken är det svårt att hinna med allt. Jag rekommenderar att planera besöket noga och titta på kartan innan vilka djur ni vill se.

Eric tipsar: Bronx Zoo ligger så långt från Manhattan att du måste verkligen älska djurparker för att spendera så mycket tid av din resa till New York här. Om du vill bara vill åka dit för barnens skull så kanske det är bättre att köpa biljetter till Central Park Zoo istället.

Praktisk information

  • Adress: 2300 Southern Boulevard, Bronx
  • Öppettider:  3 november 2019 – 3 april 2020
    • Dagligen: kl. 10.00 – 16.30
  • Barn under 3 år går in gratis

Köp dina biljetter till Bronx Zoo här

Det ingår biljetter till Bronx Zoo även i Sightseeing Flex Pass

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat