Bronx Zoo i New York

Köp dina biljetter nu
Bronx Zoo i New York

Bronx Zoo i New York är världens största stadsdjurpark. Bronx Zoo öppnades år 1899 och har över 6000 djur som tillhör cirka 700 olika arter. Ett antal av dessa arter är inhemska amerikanska djur, vilket är mycket imponerande att få se. Andra områden i djurparken är tillägnade djur från bland annat Asien, Afrika och Madagaskar. En hel del av arterna i djurparken är utrotningshotade, så när du besöker den här djurparken i New York, ser du verkligen en mycket ovanlig samling djurarter. Bronx Zoo är ett bra ställe att besöka med barn. Det är också en perfekt attraktion för alla som vill lämna det hektiska Manhattan i några timmar och njuta av naturen.

Köp dina biljetter till Bronx Zoo här

Contents

Amerikanska djurarter i Bronx Zoo

Det som verkligen är unikt med Bronx Zoo är att det finns ett stort urval av djur som är ursprungliga i USA. Du ser inte bara de klassiska zoo-djuren, som zebror och giraffer men det finns också en flock amerikansk bison, några (rescued) grizzlybjörnar och till och med vidhövdade havsörnar. Om du är osäker på vilken New York djurpark du vill besöka och du letar efter de mest imponerande djuren, bör du definitivt välja Bronx Zoo.

Bronx Zoo i New York - Djur som dricker Bronx Zoo i New York - avslappnande djur

Bronx Zoo när det regnar

På de dagar med sämre väder, kan du gå till JungleWorld som är byggd som en asiatisk regnskog, inklusive dess temperaturer. Djur som utter, tapir och gibbons bor alla här i samma område, precis som i naturen. Eller gå till 4D bion. Den fjärde dimensionen utöver HD 3D filmer har även specialeffekter som vind, dimma, ljus och dofter.

Bronx Zoo med barn

Om du undrar vad det finns för barn i New York, är Bronx Zoo ett väldigt bra ställe. Deras Children’s Zoo är något som ni inte ska missa när du besöker djurparken tillsammans med barn. Children’s Zoo är en blandning av en lekplats och en mini-djurpark där barn kan lära sig att leva eller röra sig som djur, och där de kan mata små lamm eller lamadjur. Barnen kommer också att tycka om Madagaskar delen av Bronx Zoo, framför allt om de redan känner till filmen med samma namn. Där ser ni inte bara de djur som lever på den stora afrikanska ön men även hur de lever i en omgivning som liknar deras naturliga.

Bronx Zoo i NYC Giraffer Bronx Zoo i NYC - Apa

Att besöka Bronx Zoo

När du reser från Manhattan, är det snabbaste sättet att komma till djurparken att ta BxM11 expressbussen. Du kan gå på vid en av busshållplatserna vid Madison Avenue, till exempel den i hörnet av Madison Avenue och E 39 Street, och betala med ett Pay-Per-Ride MetroCard eller Apple Pay på din telefon, anslutet till ett kreditkort. Du kan kliva av vid hållplatsen “Bronx River Pkwy & Bronx Zoo Entrance”. Bronx Zoo öppnar kl. 10.00 och stänger mellan kl.16.30 och 17.30, beroende på säsongen. Eftersom parken är ganska stor rekommenderar jag att du tittar på kartan och planerar rutten i förväg.

Eric tipsar: “Bronx Zoo ligger så långt från Manhattan att du måste verkligen älska djurparker för att spendera så mycket tid av din resa här. Om du vill bara vill åka dit för barnens skull, se om det är bättre att köpa biljetter till Central Park Zoo istället.”

Bronx Zoo och New York Botanical Garden

Bredvid Bronx Zoo hittar du New York Botanical Garden. Dessa två attraktioner är därför bra att kombinera. Jag skulle rekommendera att börja vid Botaniska trädgården. Du tar dig enkelt hit genom att ta tunnelbanelinje 4 eller D till Bedford Park Boulevard och därifrån gå ca 15 minuter till trädgårdens norra ingång. Om du besöker trädgården från norr till söder kan du gå ut vid vad som egentligen är huvudingången. Därifrån kan du gå till Belmont-ingången till Bronx Zoo, som ligger på 2348 Southern Boulevard.

Praktisk information

 • Adress: 2348 Southern Boulevard, Bronx
 • Öppettider: 
  • 1 april – 4 november 2024:
   • Måndag – fredag: 10.00 till 17.00
   • Helger och helgdagar: 10.00 till 17.30
  • 5 november 2024- mars 2025:
   • Dagligen: 10.00 till 16.30
 • Barn under 3 år går in gratis

Köp dina biljetter till Bronx Zoo här

Det ingår biljetter till Bronx Zoo även i Sightseeing Flex Pass

Vad kostar det att gå in på Bronx Zoo?

Biljetter till Bronx Zoo kostar 453 SEK och upp men inträde ingår med New York Sightseeing Pass.

Ligger Bronx Zoo i ett säkert område?

Bronx Zoo är säkert att besöka. Jag rekommenderar dock att du tar bussen dit i stället för att gå runt i området. Läs mer här.

Hur mycket tid behöver man för Bronx Zoo?

Bronx Zoo är väldigt stort så det är svårt att se allt på en dag. Man kan se det mesta på ungefär 4 timmar. Var medveten om att Bronx Zoo ligger långt från Manhattan, vilket också gör ett besök tidskrävande.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat