STÄNGT – 9/11 Tribute Museum i New York

911 Tribute Museum i New York

9/11 Tribute Museum i New York är ett museum till ära av dem som dog i terroristattackerna den 11 september 2001. Den baseras på personliga berättelser från personer som påverkades på olika sätt av attackerna. Berättelserna handlar om offren, deras vänner och familj, personer från olika räddningstjänster och folk som arbetade eller bodde i området. Observera att det här museet är ett annat museum än 9/11 Museum i New York: det officiella museet.

Tyvärr är 9/11 Tribute Museum stängt. Du kan besöka 9/11 Museum i New York istället.

Contents

9/11 Tribute Center

9/11 Tribute Museum var tidigare känt som 9/11 Tribute Center. I 2017 flyttades centret till en ny och större lokal. Centret har vuxit och blivit mer professionellt, och det bestämdes att det skulle ändra namn till 9/11 Tribute Museum. Museet byggdes upp av September 11th Families Association: en organisation som består av änklingar och familjer till de brandmän från New Yorks brandkår som dog i attackerna.

Skillnad mellan 9/11 Tribute Museum och 9/11 Museum

Om du åker till New York och vill se 9/11 Museum kan det vara svårt att veta vilket av de två museerna man ska besöka. Jag har varit på båda och kan säga att de behandlar samma tema från två olika perspektiv. Den största skillnaden är att 9/11 Tribute Museum har personliga historier från olika individer. I det officiella 9/11 Museum handlar det mer om själva attackerna och de visar olika föremål från explosionerna. 9/11 Tribute Museum är lite mer personligt och handlar framför allt om upplevelsen i New York. Å andra sidan har 9/11 Museum ett bredare fokus om det som skedde på och efter den ödesdigra dagen.

Platser

9/11 Museum ligger intill 9/11 Memorial vid Ground Zero: Platsen med de två fyrkantiga poolerna där Twin Towers tidigare fanns. 9/11 Tribute Museum ligger inom det området men lite längre bort från WTC-platsen. För att komma till Tribute Museum från One World Trade Center går du söderut längs med Greenwich Street, promenaden tar ca 5-10 minuter.

911 Tribute Museum i New York - Föremål  911 Tribute Museum i New York - Historia

Eric tipsar: 9/11 Museum är, tillsammans med 9/11 Memorial nästan ett måste. Men, om du redan har varit där, eller letar efter lite lugnare ställe att besöka, rekommenderar jag varmt att du går till Tribute Museum. Eftersom det här museet är mindre populärt, är det också lugnare och färre antal besökare. Ett tips är att köpa en biljett där deras officiella Walking Tour med guide ingår i priset.

Praktisk information

Efter betalningen får du en voucher (kupong) via mejl. Du kan skriva ut vouchern och använda den som biljett eller visa upp som mobilbiljett.

  • Öppettider:
    • Tisdag – lördag: kl. 10.00 till 16.00
    • Söndag & måndag: stängt
  • Plats: 92 Greenwich Street, på hörnet av Greenwich Street och Rector Street

911 Tribute Museum i New York - Fotovägg

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat