Vaccinationsbevis i New York

Vaccinationsbevis i New York

Vaccinationsbevis är obligatoriskt i New York. Du måste kunna visa upp att vaccinerad med ett WHO-godkänt COVID-19 vaccin för att gå få inträde till underhållning inomhus. Det innebär alla inomhusplatser i New York som restauranger, barer, museer, sevärdheter, teatrar och sportarenor. Den här regeln gäller för alla från 12 år och upp.

Du hittar allt om vaccinationskraven PÅ PLATS I New York på den här sidan. Om du letar efter regler inför resa TILL New York, klicka här.

Hur visar man sitt vaccinationsbevis i New York?

Du kan visa upp vaccinationsbevis vid entrén eller när någon frågar om det. Det går att visa upp digitalt eller på papper. Det spelar ingen roll hur du visar upp det, så länge det kommer från en officiell hälsomyndighet. Covidbevis gäller, se här nedan. Du kan också be att få ett utskrivet bevis hemskickat. Kontrollera alltid med ditt flygbolag vad för sorts vaccinationsbevis som gäller. Det följande måste finnas med: Fullständigt namn, födelsedatum, vilket/vilka Covid-vaccin, datum och land för vaccination. Det är också viktigt att du alltid har med dig ID som matchar informationen i vaccinationsbeviset.

Covidbevis för vaccination

Du loggar in med e-legitimation på www.covidbevis.se. Där kan du hämta, skriva ut eller spara ditt vaccinationsbevis. När du hämtat beviset skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en. Se på hälsomyndighetens webbsida hur du gör för att skaffa en digital brevlåda. Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det här beviset visar man upp tillsammans med sitt ID (helst passet). Tänk på att regler kan ändras med kort varsel och att varje resenär är skyldig att hålla sig a jour med vad som gäller. Fråga flygbolaget vad som krävs innan du åker, de har alltid uppdaterad information inför en flygresa till New York!

Covidbevis

Vilka vaccin är godkända?

Alla WHO-godkända vaccin accepteras i New York. Dessa är Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinopharm-BBIBP, och Sinovac. En så kallad “mix-and-match” kombination accepteras också.

Eric tipsar: Ta med munskydd överallt. Det är obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken men även inomhus i de flesta sevärdheter. Det rekommenderas starkt men är även obligatoriskt ibland att ha på sig munskydd. Läs mer om Covid-19 situationen i New York.

Barn i New York

Om du är i New York tillsammans med barn yngre än 12 år, måste de ha på sig munskydd eftersom de inte är vaccinerade. För vissa aktiviteter, som en Broadwayshow, måste de kunna visa upp ett negativt covid-test. Det är gratis och enkelt att testa sig i New York. För alla från 12 år och upp är det vaccinationsbevis som gäller.

Ovaccinerade barn mellan 12 och 17 år

Barn mellan 12 och 17 år som inte är vaccinerade mot Covid-19 får flyga till USA med ett negativt covidtest-bevis. I New York är det andra regler som gäller för barn mellan 12 och 17 år. Från 12 år och upp måste man kunna visa upp vaccinationsbevis för alla platser inomhus. Tänk på dessa annorlunda regler.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat