Vaccinationsbevis i New York

Vaccinationsbevis i New York

Om du behöver visa upp ett vaccinationsbevis i New York kan du läsa om hur du gör det här. När man frågar efter vaccinationsbevis måste du kunna visa att du har vaccinerats med ett WHO-godkänt covid-19-vaccin.

Du hittar allt om vaccinationskraven PÅ PLATS I New York på den här sidan. Om du letar efter regler inför resa TILL New York, klicka här.

Hur visar man sitt vaccinationsbevis i New York?

Du kan visa upp vaccinationsbevis vid entrén eller när någon frågar om det. Det går att visa upp digitalt eller på papper. Det spelar ingen roll hur du visar upp det, så länge det kommer från en officiell hälsomyndighet. Covidbevis gäller, se här nedan. Du kan också be att få ett utskrivet bevis hemskickat. Kontrollera alltid med ditt flygbolag vad för sorts vaccinationsbevis som gäller. Det följande måste finnas med: Fullständigt namn, födelsedatum, vilket/vilka Covid-vaccin, datum och land för vaccination. Det är också viktigt att du alltid har med dig ID som matchar informationen i vaccinationsbeviset.

Covidbevis för vaccination

Du loggar in med e-legitimation på www.covidbevis.se. Där kan du hämta, skriva ut eller spara ditt vaccinationsbevis. När du hämtat beviset skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en. Se på hälsomyndighetens webbsida hur du gör för att skaffa en digital brevlåda. Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det här beviset visar man upp tillsammans med sitt ID (helst passet). Tänk på att regler kan ändras med kort varsel och att varje resenär är skyldig att hålla sig a jour med vad som gäller. Fråga flygbolaget vad som krävs innan du åker, de har alltid uppdaterad information inför en flygresa till New York!

Covidbevis

När är man fullständigt vaccinerad?

Enligt USA är man är fullständigt vaccinerad två veckor efter din andra dos av Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, Novavax eller Sinovac vaccinet eller efter en dos av Johnson & Johnson vaccinet, eller någon annan ”mix-and-match” kombination.

Eric tipsar: Ta med munskydd överallt. Det är obligatoriskt att bära munskydd i kollektivtrafiken men även inomhus i de flesta sevärdheter. Det rekommenderas starkt men är även obligatoriskt ibland att ha på sig munskydd. Läs mer om Covid-19 situationen i New York.

Barn i New York

Barn upp till 17 år behöver inte vara vaccinerade för att resa till USA. I New York behöver man inte ha ett vaccinationsbevis längre.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat