Segeltur med Tall Ship till Frihetsgudinnan

Segeltur med Tall Ship

Ta en segeltur med Tall Ship till Frihetsgudinnan! Skeppet Clipper City är hela 47 meter lång och har en 36 meter hög mast. Efter en tur med den här skönheten kommer du ha höga krav på nästa båttur. Segelturen utgår från Battery Parks södra ände i Lower Manhattan (ta tunnelbanelinje 4 eller 5 till Bowling Green eller linje 1 till South Ferry.

Boka dina biljetter till en segeltur här

Clipper City

Clipper City byggdes 1980 som en kopia av det berömda skeppet ”Clipper” som var i bruk under 1800-talet. Fartyget byggdes efter ritningar från Smithsonian Institution, världens största museum/researchkomplex. Skeppet har fått en uppdaterad version för att ha möjlighet att ta 150 st passagerare. Det innebär att däcket både är rymligt och bekvämt. Det går att sitta både inne och ute, beroende på årstid och väder.
Lämna ett hektiskt Manhattan bakom dig och koppla av med en fantastisk utsikt över staden. Skeppet har även en upphöjd del ute på däck där du kan verkligen kan njuta av utsikten över Manhattan. Att segla med ett pampigt segelfartyg är en upplevelse!

Utsikt över Brooklyn Bridge, Ellis Island och Frihetsgudinnan

Du kommer att se Brooklyn Bridge på nära håll såväl som Ellis Island och Frihetsgudinnan. Det finns en bar ombord där du kan ta en drink. Att segla med Clipper City är romantiskt, en perfekt resa att göra med din partner eller någon som står dig nära.

Det finns sju olika segelturer att välja mellan. Statue of Liberty Sail, Twilight Sail, Harbour Lights Sail, Burlesque Sail, Craft Beer Sail, Lobster & Beer Lovers Sail  och Harbor Evening Sail med live jazzmusik. Samtliga turer erbjuder en lugn och harmonisk 1 – 2 timmar lång segeltur i New Yorks vatten. Antingen om du vill ta kort eller vill luta dig tillbaka och förundras av ett upptänt Manhattan. En tur med Statue of Liberty Tall Ship Sailing Cruise är absolut något jag rekommenderar.

Eric tipsar: Det är en unik upplevelse ombord på det här skeppet. Du slipper motorljuden, och glider fram över floden i ett lugnt och stilla tempo. Gästerna uppmuntras till att hjälpa till med seglen och det är även en trevlig aktivitet tillsammans med barn. 

Praktisk information

Efter bokningen får du en voucher som du kan skriva ut och använda som biljett till segelturen, eller använda som mobilbiljett.

  • Kom i god tid innan avgång för de bästa platserna
  • Längd: 1 – 2 timmar
  • De här segelturerna är säsongsberoende

Boka dina biljetter till en segeltur här

Segeltur med Tall Ship - FrihetsgudinnanSegeltur med Tall Ship - Segeltur

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat