Rökning i New York

Rökning i New York

Rökning i New York påminner om situationen i Sverige: det är inte vanligt att man ser personer stå och röka utomhus. Man får inte röka på barer eller klubbar och inte heller i parker. Om du är en inbiten rökare så är det väldigt få ställen på du kan röka en cigarett.

Områden med rökning förbjuden i New York

Det tillkommer nya områden hela tiden med rökning förbjuden skyltar. Man får inte röka på tunnelbanan, bussar och tåg, restauranger och museer. Inte heller i parker, vid simbassänger, torg, stränder eller promenadstråk. Vill du, för tillfället, röka en elektronisk cigarett? Då har jag dåliga nyheter för dig: sedan 29 april 2014 så gäller även samma regler för elektroniska cigaretter. Du riskerar böter om du röker i ovannämnda områden.

Rökning i NYC - Rökning förbjuden i parker

Var kan man röka i New York

Nu undrar du säkert: kan jag röka i huvud taget i New York? Och i så fall, var? Svaret på din fråga är, ja du kan röka inomhus i privata hus och bilar. Du får även tända en cigarett på gatan. Du kommer att se folk röka framför ett kontor eller en bar. Vissa barer och klubbar har ett rökrum och somliga hotell erbjuder rum där rökning är tillåtet. Sedan så finns det speciella cigarr rum (cigarr lounges) med en inredning och klädkod som passar till cigarr kultur. Tänk på att det endast röks cigarrer där, även om några av dem tillåter cigaretter också.

Ingen rökning under 21 års ålder

I New York kan man köpa tobak och cigaretter från och med det att man fyllt 21 år. Även om du är yngre men ser äldre ut så finns det inga undantag. Förutom att kontrollera ditt ID så kan de till och med scanna dem innan de ger dig cigaretter.

Priset på cigaretter i New York

Om du fortfarande vill röka cigaretter så är det billigare att köpa dem på flygplatsen innan du åker till New York. Du har rätt att föra in maximalt 200 cigaretter in i USA utan att betala tullavgift. På det sättet sparar du lite pengar eftersom du betalar mellan 10,50 och 15 US dollar för ett paket cigaretter i New York.

Eric tipsar: Det finns inte många New York-bor som röker och de som gör det försöker dölja det. Jag rekommenderar att man följer reglerna och restriktionerna. Även om du inte ser någon polis i närheten så kommer en New York-bo att kritisera ditt rökbeteende.

Rökning i New York Rökning i New York

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat