Rökning i New York

Rökning i New York

Rökning i New York påminner om situationen i Sverige: det är inte vanligt att man ser personer stå och röka utomhus. Man får inte röka på barer eller klubbar och inte heller i parker. Om du är en inbiten rökare så är det väldigt få ställen på du kan röka en cigarett.

Contents

Områden med rökning förbjuden i New York

Ända sedan 1987 har New York infört regler för rökning på offentliga platser. Lagarna är till för att skydda hälsan och välbefinnandet för alla i staden. New York planerar att helt förbjuda tobaksprodukter från delstaten och rökning är förbjuden på de flesta (offentliga) platser. Det finns rökfria områden på kontor och i kollektivtrafiken, barer och restauranger samt museer. Platser som vi redan vant oss vid i Sverige. I New York gäller rökförbudet även i parker, simbassänger, torg, stränder och strandpromenader. Du riskerar böter om du röker i ovannämnda områden.

Rökning i NYC - Rökning förbjuden i parker

Var kan man röka i New York

Nu undrar du säkert: Kan jag röka lagligt i huvudtaget i New York? Och i så fall, var? Svaret på din fråga är, ja du kan röka inomhus i privata hus och bilar. Hotell får även erbjuda rum för rökare.

Vissa barer och klubbar har ett rökrum och somliga hotell erbjuder rum där rökning är tillåtet. Sedan så finns det speciella cigarr rum (cigarr lounges) med en inredning och klädkod som passar till cigarr kultur. Tänk på att det endast röks cigarrer där, även om några av dem tillåter cigaretter också. New York planerar att begränsa rökning och användning av tobaksprodukter genom att anta strängare lagar årligen.

Ingen rökning under 21 års ålder

I New York kan man köpa tobak och cigaretter från och med det att man fyllt 21 år. Det är alltså annorlunda än i Sverige där man åldersgränsen är 18 år. Även om du är yngre men ser äldre ut så finns det inga undantag. Förutom att kontrollera ditt ID så kan de till och med scanna dem innan de ger dig cigaretter.

E-cigaretter i New York

E-cigaretter har en tilläggsskatt på 20% i New York. De finns inte heller allmänt tillgängliga eftersom alla försäljare måste vara registrerade återförsäljare innan de får sälja vejp-produkter. Det finns höga böter för oregistrerad försäljning. New York planerar att förbjuda försäljningen av e-cigaretter helt och hållet.

Priset på cigaretter

Försäljning av tobaksprodukter är förbjuden på apotek. Om du fortfarande vill röka cigaretter så är det billigare att köpa dem på flygplatsen innan du åker till New York. Du har rätt att föra in maximalt 200 cigaretter in i USA utan att betala tullavgift. På det sättet sparar du lite pengar eftersom du betalar så mycket som $13 eller till och med $15 för ett paket cigaretter i New York.

Eric tipsar: Det finns inte många New York-bor som röker och de som gör det försöker dölja det. Jag rekommenderar att man följer reglerna och restriktionerna. Även om du inte ser någon polis i närheten så kommer en New York-bo att kritisera ditt rökbeteende.

Rökning i New York Rökning i New York

Vilka lagar finns det om rökning i New York?

New York har stränga lagar om rökning och det är förbjudet att röka på de flesta offentliga platser, inklusive i parker och på torg. Läs mer här.

Kan man röka på Times Square?

Rökning är förbjuden på Times Square och på de flesta andra offentliga platser i New York.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat