Rockefeller Center Tour

Köp dina biljetter nu
Rockefeller Center Tour

På Rockefeller Center Tour får du lära dig om byggnadskomplexets historia, alla dess konstverk och den intressanta arkitekturen. Tillsammans med guiden upptäcker du Rockefeller Center och dess 19 byggnader, både mer och mindre kända, men var och en med sin egen unika historia. Under turen går du igenom några Rockefeller-byggnader och även utomhus.

Boka din Rockefeller Center Tour här

Rockefeller Center Tour i New York

Rockefeller Center Tour är för alla som vill lära sig mer om Rockefeller Centers historia, dess konstverk och arkitektur. På 1930-talet namngavs exempelvis byggnaderna efter hyresgästerna. Olika länder var inblandade där vilket gjorde det till hem för British Empire Building och La Maison Francaise, där The Channel Gardens representerade Engelska kanalen. Jag ska inte berätta för mycket om det jag fick höra under turen för du bör definitivt gå den, och jag vill inte förstöra din upplevelse!

Rockefeller Center Tour - Inomhus Rockefeller Center Tour - Konst

Inomhus

Turen startar i 30 Rockefeller Plaza, byggnaden där ingången till Top of the Rock börjar. Det gör även turen enkel att kombinera med ett besök på observationsdäcket. Härifrån kan du promenera med en guide till olika intressanta punkter både inomhus och utomhus.

Eric tipsar: “Om du har ett New York Pass kan du ta den här turen och besöka Top of the Rock gratis. Kom på morgonen och visa ditt rabattkort i biljettkassan där du också kan köpa biljetter till Top of the Rock. Fråga om turen och välj den tid som passar dig bäst. Du kan välja ifall du vill ta turen eller besöka observationsdäcket först.”

Din guide kommer att berätta för dig om konstverken som ställs ut i och på de olika byggnaderna. John D. Rockefeller Jr, grundaren av Rockefeller Center var inte någon konstälskare. Hans fru var å andra sidan det och därför tog hon sig an uppdraget att dekorera komplexet med konst, vilket resulterade i imponerande konstverk som än idag finns runt om Rockefeller Center.

Utomhus

Utomhus passerar du Radio City Music Hall och en lönnkrog (en hemlig bar som ni inte går in på men som du kan besöka efter turen), bland annat. Du får även beskåda flera konstverk som du kanske annars skulle ha missat.

Rockefeller Center Tour - Radio City Music Hall Rockefeller Center Tour -  Konst utomhus

Praktisk information

Guiden har friheten att anpassa turen, och det gör att den kan ändras beroende på väder och varje enskild tur kan vara annorlunda.

Du får hörlurar som en del av turen, så du behöver inte stå alldeles intill din guide för att höra hen.

  •  Längd: 1 timme och 15 minuter
  • Startpunkt: 30 Rockefeller Plaza

Boka din Rockefeller Center Tour här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat