Privat guidad rundtur av New York

Private Walking Tour in New York

Att ta en privat guidad rundtur av New York är ett väldigt bra sätt att se mycket under ett par timmar. Ni passerar berömda och mindre berömda sevärdheter på Manhattan och den engelskspråkiga guiden berättar allt om livet i New York city, och även lite om historiska fakta. Låt dig överraskas av guiden (som har officiell guidelicens från New York city), eller berätta i förväg vad ni skulle vilja se så kan guiden skräddarsy rundturen helt och hållet efter era önskemål.

Boka en privat guidad rundtur av New York här

Vad kan du förvänta dig?

Den här rundturen ges av Mirjam. Hon har bott och arbetat i New York i över 25 år och vet allt som är värt att veta i city. Jag känner henne personligen och kan garantera att hon kommer att ge er en fantastisk rundtur. Du kommer att lära dig mer om New York-borna, olika hotspots och även en del historia om The Big Apple. Den här rundturen är perfekt att ta under en av de första dagarna av din vistelse för att lära känna New York lite bättre.

Private Walking Tour in New York Guide Mirjam Private Walking Tour in New York Firefighter

Promenadrutter

Har du vissa önskemål inför din guidade rundtur? Berätta det för Mirjam i förväg så att hon planera rutten åt er. Här nedan hittar du olika exempel på möjliga promenadrutter.

Upplev julstämningen i New York

Om du är i New York mellan 26 november och 6 januari kan guiden ge dig en smak av julstämningen i New York. Det finns två olika jultema-turer tillgängliga: Den första är på Manhattan. Guiden visar dig de vackraste juldekorationerna i New York samt de finaste julmarknaderna, där du kan promenera runt i din egen takt.

Det andra alternativet är att guiden tar dig till Dyker Heights i Brooklyn. Området är känt för sin överdådiga dekoration och påminner om filmen Home Alone. Denna guidade rundturen kräver längre restid och ett MetroCard. Mötesplats för båda resorna bestäms i samråd med guiden.

Privat julturPrivat Christmas Dyker Heights Tour

Little Italy, Chinatown och SoHo

Lär mer om inflytelserika italienska och kinesiska traditioner i New York när ni går genom Little Italy och Chinatown. Väl i Chinatown, kan ni smaka på goda dumplings eller dim sum och fortsätt sedan mätt och nöjd till nästa område: SoHo. Här kommer du bli imponerad av arkitekturen och glamorösa skyltfönster, gallerier och restauranger i stadsdel. Ni fortsätter därefter via min favoritstadsdel, Greenwich Village, till Meatpacking District där ni promenerar på High Line Park. Den här stadsparken byggdes på 2,3 km lång tågräls ovanför marknivå och man får se staden från ett annorlunda perspektiv. Rundturen avslutas i Hudson Yards, Manhattans yngsta stadsdel, där man hittar den högsta utsiktsplattformen i city, Edge.

Midtown Manhattan

Times Square är en av de mest berömda och imponerande platserna i New York och väldigt bra början på din guidade rundtur. Ni går mot Downtown och passerar bland annat Penn Station och Madison Square Garden. Efter att ha kommit till Broadway, ser du den uppseendeväckande Flatiron byggnaden. Ni går därefter via Fifth Avenue, upp mot Bryant Park, Public Library och även till Empire State Building! Efteråt går ni en liten omväg till Grand Central för att beundra insidan, rundturen avslutas på Fifth Avenue, mellan Rockefeller Center och St. Patrick’s Cathedral. Planerar du att shoppa under din vistelsen? Då är det här en utmärkt plats för en eftermiddag med mycket shopping!

Privat guidad rundtur av New York - Charging Bull Private Walking Tour in New York 911 Memorial

Lower Manhattan

Under den här rundturen berättar guiden en del om New Yorks historia. Guiden möter dig vid ditt hotell och ni åker tillsammans med tunnelbanan till TriBeCa: Ett av de dyraste och mest attraktiva bostadsområdena i New York. Härifrån fortsätter ni till fots till Financial District. Se hur alla byggnaderna blir allt högre under promenaden. Ni stannar förstås vid Ground Zero där guiden berättar med om händelseförloppet på 9/11 och återuppbyggnaden av platsen. Ni passerar därefter den berömda statyn Charging Bull och går till Battery Park där du kan se Frihetsgudinnan från kajen. Här tar ni tunnelbanan över till Brooklyn Bridge Park. Utsikten från parken över staden är magnifik. Som pricken över i:et går ni tillbaka till Manhattan över Brooklynbron och kan fortsätta njuta av utsikten över Manhattans skyline.

Dumbo i Brooklyn

Under den här rundturen promenerar ni över Brooklynbron till Dumbo. Brooklyn är känt för sin del under den industriella revolutionen, och det finns fortfarande en stark entreprenörkänsla i området.  Dumbo i Brooklyn, som tidigare framför allt bestod av lagerbyggnader, är nu för tiden ett väldigt populärt område. Ni kommer att besöka Empire Store och se Brooklyn Bridge Park med dess fantastiska utsikt över Manhattan. Upptäck NYC:s älskade område och kulturella mångfald.

Praktisk information

Du får en bekräftelse av Mirjam inom 48 timmar efter bokning. Ni bestämmer tillsammans en mötesplats, tidpunkt och rutten för rundturen.

  • Längd: 2,5 timmar
  • Avgångsplats: Enligt överenskommelse: Till exempel, vid ert hotell på Manhattan
  • Gruppstorlek: Max. 8 personer. Större grupper är möjligt, kontakta då mig innan via [email protected]
  • Pris: Ett fast pris på 225 EUR för en grupp med 1 till 6 deltagare, och 275 EUR för en grupp med 7 eller 8 deltagare. Vid bokning, välj antalet rundturer som ni vill boka. Dricks ingår ej i priset. Det är vanligt att ge dricks mellan 18% och 20% av rundturens pris.
  • Den här rundturen sker på engelska

Boka en privat guidad rundtur av New York här

Private Walking Tour in New York Manhattan Brige

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat