Big Bus i New York

Köp dina biljetter nu
Big Bus i New York

Big Bus i New York är en av stadens största Hop on Hop off bussföretag. Hop on Hop off buss är ett perfekt sätt att se mycket av New York inom en kort period. Framför allt under de första dagarna av din vistelse eftersom det är ett trevligt sätt att lära känna city på.

Köp dina biljetter till Big Bus i New York här

Big Bus rutter

Hop on Hop off buss ger dig frihet och flexibilitet att göra din egen reseplanering. Antingen går du av vid olika sevärdheter som du vill besöka för att njuta av utsikten och upplevelsen. Eller, så kopplar du av ombord på bussen under hela rutten och lyssnar på guidens berättelser. I New York erbjuder Big Bus fem olika rutter.

 • Uptown rutten
 • Downtown rutten
 • Harlem rutten
 • Brooklyn rutten
 • Kvällsturen

Uptown rutten (ca 1,5 timme)

Under Uptown rutten åker bussen genom gatorna i Midtown Manhattan och Upper East Side. Du kommer att se ett antal berömda sevärdheter på Manhattan som Grand Central Terminal, Chrysler Building och The Met.

Downtown rutten (ca 1,5 timme)

Upptäck ett antal av New Yorks berömda stadsdelar under Downtown rutten som SoHo, Chinatown och Financial District. Det finns gott om bra fototillfällen under rundturen av byggnader som till exempel Empire State Building, One World Trade Center och Flatiron Building.

Big Bus i New York - Buss Big Bus i New York - Utsikt

Harlem rutten (ca 1 timme och 10 minuter)

Under Harlem rutten kommer du att se höjdpunkter i Harlem och även Upper West Side av Manhattan. Från bussen kommer du att kunna se de vackra grönområdena i Central Park och de skyskrapor och gator som omger parken. Du passerar även berömda sevärdheter som American Museum of Natural History, St. John the Divine katedralen och Apolloteatern.

Brooklyn rutten (ca 1.5 timme)

Vill du ta en busstur genom Brooklyn? Vid hållplats 13 på Downtown rutten kan du byta till Brooklyn rutten. Under den här rundturen lär du känna det mest tätbefolkade området i New York: Brooklyn. Upptäck stora sevärdheter i det här området som Brooklynbron, stadsdelen Flatbush, arenan Barclays Center och Brooklyn Botanic Garden.

Kvällsturen (ca 2 timmar)

New York ser helt annorlunda ut på kvällen! Från bussen får du en fantastisk utsikt över det brusande stadslivet i city och du ser världsberömda sevärdheter som Rockefeller Center, Times Square och Empire State Building. Bussen åker över Manhattan Bridge till Brooklyn där du får en spektakulär utsikt över Manhattans skyline. I motsats till övriga bussrutter är det här inte en Hop on Hop off rutt eftersom du stannar kvar på bussen under hela rundturen.

Eric tipsar: Början ditt äventyr med Hop on Hop off bussen tidigt på morgonen när det fortfarande är relativt lugnt. Fick du tag på en bra plats på bussen? Stanna då kvar ombord och njut av rundturen! Hop on Hop off buss är mindre lämpligt som allmänt färdmedel eftersom deras rutter är långa och de åker ofta ganska långsamt.

Big Bus i New York - Times Square på kvällen Big Bus i New York - Night Tour

Big Bus biljetter

Välj mellan ett antal biljettalternativ: En klassisk biljett, en premiumbiljett, en lyxbiljett och en biljett för kvällsturen. Med en klassisk biljett får du tillgång till en hel dag med Uptown och Downtown rutterna. Om du aktiverar den här biljetten efter kl. 15:00, gäller den även nästa dag. Med en premiumbiljett får du tillgång till Uptown och Downtown rutterna under två dagar, och du kan även välja mellan Brooklyn, Harlem eller kvällsturen. Om du föredrar lyxbiljetten får du en biljett som gäller i två dagar för alla Big Bus rutterna plus en sightseeingbåttur.

Oavsett val av biljett, får du gratis hörlurar som du kan använda för att lyssna på en professionell guide. Guiden berättar om intressanta fakta om de olika sevärdheterna ni passerar och fakta om New Yorks historia.

Planerar du att köpa ett New York Pass? Med rabattkortet får du en Big Bus biljett som du kan använda för Uptown och Downtown rutterna. Läs mer här.

Praktisk information

Efter köp av biljett, får du en kupong (voucher) via mejl med all information du behöver. För att använda den, visa en utskriven version eller som mobilbiljett för en Big Bus anställd vid en av hållplatserna och gå ombord.

Ladda ned en Big Bus karta här

 • Avgångstider och starthållplatser:
  • Downtown rutten: mellan 08.00 och 17.00, avgång från Times Square (hållplats 1)
  • Uptown rutten: mellan 09.00 och 17.00, avgång från Carnegie Hall (hållplats 17)
  • Brooklyn rutten: kl. 10.00, 12.00 och 14.00, från Battery Park (hållplats 29)
  • Harlem rutten: kl. 10.00, 12.00 och 14.00, från Columbus Circle (hållplats 33)
  • Kvällsrutten: mellan 18.00 och 20.00, varje 30:e minut från Times Square (hållplats 37)
 • Bussarna åker ej på nyårsafton
 • Barn under 3 år åker med gratis.

Köp dina Big Bus biljetter här

Se här för andra Hop on Hop off bussar i New York

Big Bus i New York - Korsar Times Square

Hur lång tid tar New York Big Bus turen?

Bussarna åker olika rutter. Beroende på vilken rutt du vill göra, tar det mellan 2 timmar, upp till 2,5 timmar. Läs mer om de olika rutterna här.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat