eTA New York för Kanada

eTA New York för Kanada

eTA för Kanada är ett digitalt resetillstånd som behövs när man reser med flyg från New York till Kanada. Om du planerar att resa till Kanada med bil, buss, tåg eller båt behövs det inget resetillstånd.

Vem måste ansöka om ett eTA?

Alla personer som inte har kanadensiskt medborgarskap eller visum bör ansöka om ett eTA. Amerikanska medborgare och resenärer med giltiga visa för Kanada behöver inte ansöka om ett eTA. eTA är kopplat elektroniskt till ditt pass och gäller för fem år eller fram till den sista giltighetsdagen av ditt pass om den infaller tidigare.

Hur kan jag ansöka om ett eTA?

Det är lätt att ansöka om ett eTA via Kanadas officiella webbsida. Det kostar 7 CAD (Kanadensiska dollar). För att kunna ansöka om ett eTA måste du ha en giltigt pass, ett kredit kort och en mejladress. Webbformuläret finns endast tillgängligt på engelska och franska. På webbsidan finns det en PDF fil med instruktioner på olika språk. De flesta ansökningar blir godkända inom ett par minuter. Du behöver inte ta med dig en digital kopia eller kopia på papper med ditt inresetillstånd men jag rekommenderar ändå att skriva ut en kopia innan du reser. Ta en titt på Kanadas officiella webbsida för mer information om eTA.

Dagsresor från New York till Kanada

Om du planerar en dagsresa från New York till Kanada, som till exempel från New York till Niagarafallen, behöver du inte ansöka om ett eTA. Du kan nå Niagarafallen med buss eller flyg. Om du reser med buss tar du landvägen och behöver du inte ansöka om ett eTA. Om du reser med flyg kommer du att landa på den amerikanska sidan för att fortsätta resan med buss över gränsen. I det här fallet behöver du inte heller ansöka om ett eTA.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat