Den bästa mexikanska maten i New York

Mexikansk mat i New York

Mexikansk mat är väldigt populär i New York och det finns många mexikanska restauranger som är öppna under hela dagen, sju dagar i veckan. Jag har gjort ett urval av de bästa matställena där du kan njuta av goda tacos, härlig guacamole eller de bästa margaritas och tequilas i city.

 1. Cantina Rooftop

  Om du letar efter en bra mexikansk restaurang med bra priser och en fin utsikt över city, gå då till Cantina Rooftop i Midtown Manhattan. Den här takrestaurangen är känd för sina Margaritas men den goda guacamolen och deras andra mexikanska rätter är minst lika fantastiska. Kocken har rest runt i Mexiko under ett års tid för att samla recept från 30 olika städer, och har nu tagit dem allihopa till den här trendiga takrestaurangen. Och det märks! Njut av härliga empanadas, enchiladas eller tostaditos och utsiken över stadens ljus. Se till att du bokar bord i förväg för den här restaurangen har en härlig stämning och är väldigt populär.

  Den bästa mexikanska maten i New York - Cantina Rooftop Den bästa mexikanska maten i New York - Utsikt från Cantina

 2. Tacombi i Fonda Nolita

  Tacombi i Fonda Nolita är en av de coolaste platserna i Nolita. Tacombi kommer från Yuacatán och sålde tacos från en Volkswagen buss vid Playa del Carmen. Nu för tiden står bussen parkerad på Elizabeth Street i New York där de serverar goda tacos som för tankarna till Mexicos gator. Du märker så fort du kommer in att du har kommit till ett speciellt ställe. Det är en hipp stämning och jag kan garantera att du får en oförglömlig upplevelse. De har ett begränsat antal rätter men alla ingredienser är importerade från Mexiko, och är färska. Beställ en av deras tacos med en michelada eller en agua fresca och njut. Det är nästan så att man känner solen på huden och sanden mellan tårna!

  Den bästa mexikanska maten i New York - Tacombi i Fonda Nolita

 3. Dos Caminos

  Dos Caminos är nog den mest berömda mexikanska restaurangen i New York, och den förtjänar sitt rykte. I deras fyra restauranger på Manhattan kan du äta typisk mexikansk mat i en trevlig atmosfär. Fråga efter husets specialitet. De kommer gladeligen förklara alla rätter och ingredienser från menyn. Många kypare pratar även spanska. Det serveras brunch, lunch och middag. Guacamolen är så god att den passar till nästan alla rätter, dag som natt. Jag rekommenderar framför allt att gå till restaurangen i Meatpacking District. Det är ett perfekt ställe att börja kvällen på, innan du går och dansar på en av klubbarna i närheten. Restaurangen i SoHo är också ett bra val med en trevlig uteterass på sommaren. Det är alltid fullt med folk, framför allt på helgerna, och jag rekommenderar att boka bord i förväg.

 4. Arriba Arriba! West Side

  Den här restaurangen har mexikansk husmanskost. Det är inte den coolaste restaurangen på Manhattan eller det mest romantiska stället för en dejt, men den är perfekt om du vill äta riktigt god mexikansk mat. Maten är smakrik och det är värt att beställa en av kockens specialiteter. De är kända för sina Margaritas som serveras i tre olika storlekar (bebé, papá och mamá). Den största är verkligen stor. Från måndag till fredag kl. 12:00-16:00 har de en billig och god dagsmeny: en huvudrätt och dryck för 11 US dollar. De har även en DJ som spelar på kvällen, och som de älskar att påpeka: ”Här är det alltid fest”.

 5. Rosa Mexicano

  Rosa Mexicano är en klassisk mexikansk restaurang. De har ett antal restauranger i staterna, varav tre i New York. Det är en väldigt hipp och snygg restaurang med en bra stämning. Ett bra ställe att ta familj, vänner eller en dejt till. Guacamolen är en av husets specialiteter: kyparen rör ihop det vid ditt bord framför dig med endast ekologiska närprodukter. Det sägs att det är den bästa i världen och den är verkligen fantastisk! Tampiqueñan är också otroligt god och man kan börja festligheterna med några tequilas. Det finns nästan 100 olika sorter! Jag rekommenderar att boka bord i förväg och det gäller för alla tre av restaurangerna.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat