Saker att göra med ovcaccinerade barn i New York

Saker att göra med ovcaccinerade barn i New York

Att resa till New York med ovaccinerade barn i december 2021 kan se annorlunda ut än vanligt. Nya restriktioner kräver att barn mellan 5 och 11 år måste ha minst en vaccinationsdos och barn mellan 12 och 18 år måste vara fullt vaccinerade för att få äta middagar inomhus och vara med på annan inomhusaktiviteter. Om du bestämmer dig för att besöka New York med yngre barn och letar efter saker ni kan göra, är detta mina tips.

Vaccinationskrav för barn

I många länder vaccineras inte barn mellan 5 och 11 år (ännu), vilket kan göra det lite svårt att resa till New York med barn. Barn från 12 års ålder måste vara fullt vaccinerade i New York. Utan att gå in i diskussioner om vaccinering, vill jag ge dig mina tips för att ha kul med dina barn som inte är (fullt) vaccinerade mot covid-19.

Om du har bokat en resa till New York och funderar på att fortfarande resa, är den här bloggartikeln till för dig. Tänk på att reglerna kan ändras.

Tips om aktiviteter tillsammans med ovaccinerade barn

Äta ute i New York

När du reser till New York med barn som (ännu) inte är vaccinerade kan ni inte äta inne på en restaurang. Man måste alltid visa upp ett vaccinationsbevis. Om du funderar på vad ni kan göra, kan hela familjen ändå njuta av goda, typiskt amerikanska, maträtter.

Äta utomhus

Sedan pandemin startade, har nästan alla restauranger på Manhattan fått möjligheten att servera mat utomhus på terrasser. På gatorna hittar man bland annat igloos och växthus med fjärrvärme. New York-borna gör allt för att skapa en trevlig matupplevelse. För att äta utomhus behöver man inte vara vaccinerad, så ni kan ändå få en god och trevlig middag tillsammans under er vistelse i New York.

Saker att göra med ovcaccinerade barn i New York - Stone Street Saker att göra med ovcaccinerade barn i New York - Äta ute

På hotellet

Ni kan också titta på en film i sängen och beställa pizzor till hotellrummet! Det finns många deliveries att välja mellan och det är enkelt att beställa mat till hotellet. Ni kan också ta med er takeaway-måltider och äta dem på hotellrummet.

Vaccinera sig i New York

En del föräldrar frågar om de kan få sina barn vaccinerade i New York. Jag är inte rätt person att fråga om det. Som pappa till två små killar är jag inte emot vaccinationer men jag är inte heller någon läkare. Om du överväger detta bör du fråga er läkare vad som är det bäst.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat