Rubin Museum of Art i New York

Köp dina biljetter nu
Rubin Museum of Art i New York

Rubin Museum of Art i New York visar konst från Himalaya, Indien och närliggande regioner. Med sin berömda samling vill museet visa konst och idéer och dess symboler för en nutida publik. Rubin Museum ligger i den livliga stadsdelen Chelsea, och är en lugn oas tack vare alla sina buddhistiska och hinduiska bilder och föremål. Det är ett bra museum att besöka för alla som redan är intresserade av, eller som vill lära sig mer om konst och kultur från Himalaya-regionerna.

Köp dina Rubin Museum of Art biljetter här

Contents

Historien bakom Rubin Museum

Donald och Shelley Rubin grundade Rubin Museum of Art i New York som ett sätt att bevara och dela sin privata samling med världen. Parets kärlek till konst från Himalaya började mest med ett slumpmässigt möte. I mitten av 1970-talet fick de syn på en färgglad tibetansk målning i ett konstgalleri på Madison Avenue. Helt fascinerad av målningen, köpte de den och med tiden blev de allt mer förälskade i konstföremål från Himalaya, och byggde därmed med upp en helt stor och unik samling.

2004 öppnade museet i en imponerande 6-våningshus som tidigare var en del av ett Barneys varuhus. Museets spiraltrappa kommer från sin tid som en lyxbutik.

Rubin Museum of Art i New York - Konst Rubin Museum of Art i New York - Utställning

Besöka Rubin New York

Rubin Museum of Art i New York visar en mångfald av unik konst från den tibetanska platån. Ett brett utbud av föremål visas: Från textilier, målningar och skulpturer till religiösa artefakter och installationer. Museet har fem gallerigolv, med två våningar ägnat åt den permanenta samlingen, och två till de tillfälliga utställningarna. Den permanenta samlingen har nästan 4000 föremål, som sträcker sig över mer än 1500 år fram till idag, en mycket omfattande inblick i Himalaya och omgivande regioners konst. Dessutom finns det ett golv för “socialt och känslomässigt lärande”.

Efter att ha beundrat all konst, kan du få en mer bokstavlig smak av Himalaya, i museets Café Serai. I presentbutiken hittar du fina hantverk som textilier, smycken, kryddor och rökelse. Rubin erbjuder också mångsidig och innovativ programmering med föreläsningar, filmvisningar, workshops samt musik, dans och andra liveframträdanden.

Praktisk information

 • Öppettider:
  • Måndag – onsdag: Stängt
  • Torsdag: kl. 11.00 – 17.00
  • Fredag: kl. 11.00 – 22.00
  • Lördag – söndag: kl. 11.00 – 17.00
  • Stängt på Thanksgiving, juldagen (25 december) och nyårsdagen
 • Plats: 150 W 17th St. Ta tunnelbanelinje 1 till 18th St, närmaste hållplats. Resealternativ, ta tunnelbanelinje A, C, E till 14th Street (på 8th Avenue), 2, 3 till 14th Street (på 7th Avenue) eller F, L, M till 14th Street (på 6th Avenue).

Köp dina Rubin Museum of Art biljetter här

Förutom Rubin Museum of Art, finns det många fler toppmuseer i New York att besöka.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat