Resa till New York – vad gäller angående AstraZeneca, barn och covidtest?

Flyga till New York med AstraZeneca och covidtest

Ögonblicket har äntligen kommit: Från och med 8 november kan du resa till New York igen. Varje dag får jag frågor om AstraZeneca-vaccinet, resor till New York med barn, och covidtestet. I den här bloggen svarar jag på alla frågor.
Senast uppdaterad den: 16 oktober 2021

Från och med när kan du resa till New York?

UPPDATERING: Från 8 november får fullvaccinerade personer flyga till New York igen.

Vad händer om jag är vaccinerad med AstraZeneca?

Den 9 oktober 2021 meddelande CDC i USA att AstraZeneca är godkänt för inresa till New York.

Alla med WHO-godkända vaccinationer, inklusive med AstraZeneca, får besöka sevärdheter i New York city. Du kan åka upp i Empire State Building eller njuta av en musikal på Broadway.

Måste barn upp till 12 år vaccineras?

Barn upp till 12 år behöver inte vaccineras för att resa till USA. Ett negativt covid-19-test som tas 72 timmar före resan krävs dock. Barn från 2 år måste ta ett covid-19-test.

Kan barn mellan 12 och 17 år resa till New York?

Barn som flyger till New York måste kunna visa från och med 12 års ålder att de har vaccinerats samt testats negativa på covid-19. Det diskuteras fortfarande om åldersgränsen för obligatorisk vaccination kommer att ändras.

Måste jag ta ett covid-19-test trots att jag är fullt vaccinerad?

Alla som reser till New York måste vara fullvaccinerade och kunna visa upp ett negativt covid-19-testresultat som inte är äldre än 72 timmar. Alla som är 2 år och äldre måste ta ett covid-19-test innan de reser.

Behöver jag ett covid-19-test för att flyga tillbaka?

Flygresor i tider med covid-19 ser annorlunda ut. Till exempel kan du behöva testas när du reser tillbaka till Sverige. Detta är väldigt lätt att göra i New York. Kontakta ditt flygbolag om vad som gäller exakt för din tur-och returresa. Läs även mer om flyga under covid-19 här.

Hur är det i New York?

Många av New Yorks invånare är fullvaccinerade. Sevärdheterna i New York har öppet, man kan se sportmatcher och njuta av en musikal på Broadway. Läs mer om coronaviruset i New York här.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat