Resa till New York – regler för vaccin, barn och covidtest?

Flyga till New York med AstraZeneca och covidtest

Nu när vaccinerade resenärer kan åka till New York igen, får jag frågor dagligen om vaccination, resor till New York med barn, och covidtester. I den här bloggen svarar jag på alla frågor.

Senast uppdaterad den: 3 juli 2022

Vad räknas som fullständigt vaccinerad?

Enligt USA:s regler är man fullständigt vaccinerad två veckor efter den andra dosen av Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, Novavax eller Sinovac vaccin, efter den enda dosen av Johnson & Johnson vaccin, och efter en ”mix-and-match” kombination.

Måste barn vara vaccinerade?

Barn som är 17 år eller yngre behöver inte vaccineras för att resa till USA. Alla som är 18 år eller äldre måste dock vaccineras.

Barn mellan 2 och 17 år som inte är FULLSTÄNDIGT vaccinerade måste testas med ett covid-19 test 3-5 dagar efter ankomsten, om de inte har ett bevis på att de har återhämtat sig under de senaste 90 dagarna. Det enklaste sättet att göra detta är att ta med sig ett eget självtest.

Måste jag ta ett covid-19-test trots att jag är fullt vaccinerad?

Från och med den 12 juni 2022 behöver resenärer inte längre visa upp ett negativt covidtest innan avresa.

Behöver jag ett covid-19-test för att flyga tillbaka?

Flygresor i tider med covid-19 ser annorlunda ut. Till exempel kan du behöva testas när du reser tillbaka till Sverige. Detta är väldigt lätt att göra i New York. Kontakta ditt flygbolag om vad som gäller exakt för din tur-och returresa. Läs även mer om testa sig för covid-19 i New York här.

Vad händer om jag testats positivt i New York?

Om du har testats positivt i New York, kan du kontakta mig på [email protected] så berättar jag mer om vad du behöver göra.

Hur är det i New York?

Många av New Yorks invånare är fullvaccinerade. Sevärdheterna i New York har öppet, man kan se sportmatcher och njuta av en musikal på Broadway. Läs mer om coronaviruset i New York här.

Från och med när kan du resa till New York?

Från och med 8 november 2021 får fullvaccinerade personer flyga till New York igen.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat