Paddla kajak i New York

Paddla kajak i New York

Om du vill kombinera en sportaktivitet med sightseeing kan du ta en kajaktur på Hudsonfloden i New York. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet med paddling, tveka inte och boka den här kajakturen på Hudsonfloden!

Tyvärr organiseras den här aktiviteten inte längre. Passa på och pröva på jetski i New York istället.

Paddla kajak på Hudsonfloden

Din kajaktur börjar vid det trevliga och välskötta båthuset som ligger på den västra delen av Manhattan, endast 15 minuters promenad från Times Square. Du kan byta om på plats och förbereda dig för turen. Det finns gratis skåp tillgängliga. Tänk på att allting kommer att bli blött i kajaken. Om du inte har med dig en kamera som tål vatten, lämna den då i skåpet. Ta med dig torra kläder och en handduk så att du kan torka dig och byta om efter turen. Du får en flytväst och efter det kommer guiden under en kvart förklara vad du ska (och inte ska) göra under kajakturen. Du kommer även att öva ett litet tag i det lugna vattnet intill bryggan, innan du följer guiden med ut på Hudsonfloden.

I början av turen kan det kännas lite tungt om du inte har tidigare erfarenhet av paddling. Du åker motströms under den första delen av paddlingen. Men du lär dig snabbt genom att följa guidens tips! Efter ungefär en halvtimme kommer ni att ta en kort paus och koppla av medan du kan beundra utsikten i lugn och ro. Tillbakavägen är lättare eftersom du åker med strömmen. Och med lite tur, har du även medvind tillbaka. Då är det bara att styra lite med paddeln då och då medan du förs tillbaka till bryggan med hjälp av naturens egna krafter.

Eric tipsar: Den här turen är framför allt lämplig för personer som njuter av olika sportaktiviteter. Du kommer att få en unik utsikt över Manhattans skyline från vattnet men under turen kommer du framför allt paddla kajak.

Paddla kajak i New York - Kajaker Paddla kajak i New York - Hudsonfloden

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat