New York till Niagarafallen med privatflyg

New York till Niagarafallen med privatflyg

Under den här privata flygturen från New York till Niagarafallen kan du njuta av en härlig och komfortabel resa. Niagarafallen ligger relativt nära New York. Boka den här turen om du vill besöka Niagarafallen under en guidad rundtur. Den här rundturen finns tillgänglig från maj till oktober. Din dag börjar redan kl. 05:45 vid Times Square där en komfortabel buss tar dig till Long Island Airport. Redan dit tar lite mindre än en timme. Ditt flyg avgår från Long Island MacArthur Airport. Bussen stannar precis framför planet så du behöver inte gå genom tull och andra säkerhetskontroller på flygplatsen. Det finns plats för max. 30 passagerare ombord. Passa på och boka en privat flygtur över New York State.

Tyvärr erbjuds inte den här rundturen längre. Du kan däremot boka den här dagsresan med flyg från New York till Niagarafallen istället. Eller ta en tvådagars bussresa från New York till Niagarafallen.

Från New York till flygplatsen vid Niagarafallen

Under flygturen serverar flygpersonalen en äkta New York frukost och samma personal följer med tillbaka. Kanske du har en möjlighet att få titta in i förarkabinen och prata lite med piloterna samt ta ett kort eller två. Piloterna kommer att begära tillstånd att flyga över fallen. Om du har tur, kommer du att få se vattenfallen från ovan, innan du landar på Niagara Falls Airport. I samma stund som du går av planet står en buss och väntar på dig, och kör dig inom 15 minuter till din slutdestination: Niagarafallen.

Eric tipsar: Gå till toaletten innan du kliver ombord på bussen vid Times Square. Det finns ingen toalett ombord på bussen och toaletten på flygplanet är väldigt liten och inte särskilt komfortabel.

New York till Niagarafallen med privatflyg - Flygplan New York till Niagarafallen med privatflyg - Cockpit

Den amerikanska eller kanadensiska sidan av Niagarafallen?

När du bokar den här rundturen, måste du välja om du vill besöka vattenfallen på den amerikanska eller kanadensiska sidan. Om du väljer den amerikanska sidan, har du mer tid på dig att titta runt eftersom du inte behöver gå genom den kanadensiska tullen. På den kanadensiska sidan får du dock en bättre vy över Niagarafallen och det är därför jag föredrar den här sidan. Efter du har klivit av bussen, får du en kupong för alla attraktioner som är inkluderade i rundturen. Sedan kan du gått runt själv och upptäcka området och då utan din guide. Vill du ha en guidad rundtur? Ta då en titt här och se om den här dagsturen är något för dig.

På den kanadensiska sidan har du fyra till fem timmar på dig att se allting. Om du vill undvika stress rekommenderar jag dig att välja två eller tre olika sevärdheter och inte se alla fyra attraktioner. Om jag vore du skulle jag absolut välja Hornblower Niagara Cruise och Journey Behind the Falls och ha Niagara’s Fury och White Water Walk som alternativ.

New York till Niagarafallen med privatflyg - Utsikt från planet

På den amerikanska sidan har du en time extra och har du tid att se alla fyra attraktioner. På den här sidan kan du välja mellan: ”Maid of the Mist” båttur, Aquarium of Niagara, Cave of the Winds och Niagara Adventure Theater. (Hornblower Niagara Cruise och Maid of the Mist är samma båtturer fast de avgår från olika sidor).

Efter du har beundrat vattenfallen under ett antal timmer, hämtar bussen upp dig för att åka vidare till flygplatsen. Du flyger tillbaka till New York och reser sedan från flygplatsen till Manhattan för att anlända där vid kl. 20:00 på Times Square på samma plats där du åkte ifrån.

Eric tipsar: Det finns en till dagsresa från New York till Niagarafallen med flyg. Den största skillnaden mellan dem två är att den här dagsturen med privat flyg är lite dyrare än den andra. Du flyger med ett litet plan, får en äkta New York frukost, slipper tull-och säkerhetskontroller och landar på flygplatsen nära vattenfallen. Den andra turen har mindre lyx och komfort men det är en guidad rundtur inklusive ett besök till vattenfallen.

New York till Niagarafallen med privatflyg - Båttur New York till Niagarafallen med privatflyg - Turister

Praktisk information

  • Avgångsplats: New York Marriott Marquis
  • Avgångstid: kl. 06:00
  • Längd: 14 timmar (ungefär), den guidade rundturen avslutas kl. 20:00 på samma plats
  • Den här rundturen är säsongsbunden

OBS! Innan du tar den här turen är det viktigt att du ser till att du har alla dokument som du behöver för att besöka Kanada. Har du ett svenskt pass? Då behöver du inte ansöka om ett visum. Du behöver inte ansöka om ett eTA eftersom du alltid kommer att landa på den amerikanska sidan av gränsen för att efteråt åka över till den kanadensiska sidan med buss. När du bokar måste du, på grund av nya TSA regler, måste alla passagerare uppge namn enligt pass, passnummer och giltighetsdatum av passet samt hotellets adress i New York.

New York till Niagarafallen med privatflyg - Kanada

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat