Nattklubbar i Meatpacking District

Meatpacking District Clubs i New York

Nattklubbarna i Meatpacking District är där du vill vara och synas i New York. Allt känns och är exklusivt, dyrt och coolt. Här är några bra ställen att besöka i Meatpacking District:

Contents

Klubbar och barer i Meatpacking District

Det finns många klubbar och barer i Meatpacking District, där Biergarten, The Standard och Le Bain är några av de mer populära. När man besöker den här trion, alla tre är delar av Standard Hotel, är man garanterad en helkväll med mycket varierande underhållning nära till hands. Det är en slags helig tre-enhet i Meatpacking District.

Vill du äta middag hos The Standard? Tänk på att boka bord i förväg. Det är ofta långa väntetider för att få ett bord men det finns inget bättre ställe att göra det på än hos Biergarten. Det finns faktiskt en fördel med att få vänta där, eftersom Biergarten är ganska lugnt vid middagstid. Senare på kvällen måste du vänta i minst 20 minuter.

Biergarten

Biergarten är exakt det namnet anger: en tysk biergarten med långa picknickbord. Dricker du inte öl? Inga problem, det finns även en vin och andra drycker i baren. Se till att vara där i god tid, eftersom det är populärt att börja kvällen där. Det är blandad publik med både många olika sorters turister samt dem som är hip and happening. Dörrvakterna kommer att syna din klädsel men om allt är som det ska så är du redan klädd för ett besök hos The Standard och/eller Le Bain den kvällen.

Nattklubbar i Meatpacking District i New York - Biergarten

Standard Grill

The Standard Grill är ett perfekt ställe att äta på. Maten smakar bra och det är en trevlig restaurang, framför allt i sällskap  med en dejt eller vid ett annat speciellt tillfälle. Matportionerna är enligt amerikansk standard. Rätten ”whole roasted chicken” sägs mätta två men den räcker gott och nog till tre personer. Men, kanske du redan är van vid amerikanska portioner! Tyvärr gillar de inte att man delar en portion med varandra, vilket är ett undantag i New York.

Le Bain

Efter ett besök hos Biergarten och The Standard kan du gå till Le Bain. Varning för deras door bitches (en kvinnlig eller manlig person bredvid dörrvakten som bedömer utseende på dem som vill in) men bry dig inte för mycket om deras granskande blickar. Ja, de kan vägra folk tillträde men det innebär inte att det är omöjligt att komma in. Se till att ha coola och snygga kläder på dig och undvik att komma dit som stor grupp eller en grupp som består framför allt av män! Räkna med ca 15 minuters väntetid vid midnatt på en lördagskväll.

När du väl är inne så får ni eskort upp med hissen till klubben. För New York standard är det en stor nattklubb. Det som är bra med Le Bain är att dansgolvet används vilket är ganska ovanligt i New York där de flesta nöjer sig med att sitta ned och prata med en drink i handen. Att gå fram till baren och beställa sin egen drink är att rekommendera eftersom det bakom baren finns ett stort fönster med en fenomenal utsikt över New York.

Åk även upp till takterrassen som klubben är känd för, om vädret tillåter förstås. Här finns det en bar samt ett litet våffelstånd (crepes) vilket är praktiskt om du är lite sugen på något matnyttigt efter midnatt. Under kalla dagar så är det bättre att vänta med att hänga upp jackan i garderoben.

Nattklubbar i Meatpacking District - Le Bain

Plunge Rooftop Bar + Lounge

Plunge Rooftop Bar vid Gansevoort Hotel är inte en stor dansklubb men det är en riktigt bra stämning. Baren ligger på toppen av Gansevoort Hotel och har en simbassäng samt en magnifik utsikt över New York och New Jersey. Det är ett toppenställe att vara på under ett antal timmar och njuta av utsikten.

Klädkoden är dressy casual vilket innebär kavaj och snygga skor. Klädkoden passar verkligen in eftersom det är en exklusiv stämning. Under veckodagarna kan man slappna av på en av sofforna med en 15 US dollar cocktail eller 10 dollar öl men på helgerna måste du beställa en hel flaska för att kunna sitta ned. Flaskan måste kosta minst 250 dollar (plus skatt och dricks) och delas med mer än fyra personer. Entrén är alltid gratis.

Fördelarna med att besöka klubben under veckodagarna säger sig självt: man sparar en del pengar samt slipper stå i kö. Vill du besöka takterassen under helgen? Försök att komma in innan kl. 23:00 för att spara tid i kön. Ta alltid med dig giltig fotolegitimation!

TAO Downtown

TAO Downtown, en lyxrestaurang och nattklubb, ligger några gator längre bort. TAO har olika rum där du kan äta middag, ta en drink och festa. I mitten av restaurangen ser du en en jättestor staty av gudinnan Quan Yin. Den står ovanpå en karpdamm och statyn ändrar ofta utseende på grund av olika ljusprojektioner. Ljud-och musiknivån i TAO är väldigt hög så gå inte hit för en romantisk middag för två. Notan kommer att bli hög men ni får garanterat en fantastisk kväll. Hög kändisvarning.

Nattklubbar i Meatpacking District i New York - TAO Downtown

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat