Guidad rundtur i Brooklyn

Köp dina biljetter nu
Brooklyn Tour i New York

Ta en guidad rundtur i Brooklyn, en av de mest livliga stadsdelar i New York. På den 4,5 timmars långa turen kommer du att kunna se de största attraktionerna i Brooklyn, utforska dess gömda skatter och njuta av aptitretande mat. Turen är delvis med buss och delvis tills fots, så se till att din kameras batterier är laddade och att du bär bekväma skor! Turen avgår vid Union Square, som är mycket lätt att nå från de flesta tunnelbanelinjer.

Tyvärr är den här rundturen inte längre tillgänglig. Som alternativ kan du istället boka Brooklyn, Queens och Bronx Tour.

Brooklyn Heights and utsikt från The Promenade

Från Manhattan går turen till Brooklyn till det första stoppet: Brooklyn Heights. Brooklyn Heights är känt för sin brownstone-arkitektur och är även stadsdelen med flest hus byggda innan det amerikanska inbördeskriget. Din guide kommer att berätta allt om traktens historia och dess berömda invånare. Nästa stopp på turnén är The Promenade, där du har en fantastisk utsikt över Manhattans skyline och Frihetsgudinnan. Du kommer att ha gott om tid att njuta av landskapet och att fotografera. Många säger att det är den bästa utsikten över Manhattan.

Brooklyn Tour - Brooklyn Heights Brooklyn Tour - Brooklyn Heights Promenade

Truman Capote, Gudfadern och lunch hos Junior’s

Väl ombord på bussen kör ni förbi Truman Capotes hem, där han en gång skrev filmmanus till Breakfast at Tiffanys (Frukost på Tiffany’s) och In Cold Blood (Med kallt blod). Sångerskan Björk och skådespelerskan Sarah Jessica Parker och hennes man Matthew Broderick har också hus i Brooklyn Heights. Du kommer även att se Plymouth kyrkan, kyrkan användes som hotell i filmen Gudfadern under namnet Hotell St George. När ni passerar, kommer guiden berätta fakta och det visas scener från filmen i bussen.

Ett lunchstopp hos Junior’s på Flatbush Avenue ingår i rundturen. Under en timme kan du njuta av utsökt pastrami, smörgåsar och en helt fantastisk cheesecake, något som de verkligen är kända för. Enda sedan 1950-talet har Junior’s cheesecake varit älskad av besökarna. Om du inte kan få nog av den, så det finns ytterligare en Junior’s vid Grand Central Station. Som avslutning på lunchen kan du pröva en Fizzy egg-Cream soda, en annan klassiker hos Junior’s. Lunchen är inkluderad i priset.

Turen fortsätter längs med Flatbush Avenue där du kommer att se Grand Army Plaza vid Prospect Park såväl som Barclays Center, hemmaarena för Brooklyn Nets. Rapparen Jay-Z, som också ursprungligen kommer från Brooklyn, var tidigare en av styrelsemedlemmarna och ägarna till laget. Du kommer även att passera Ebbets Field, Brooklyn Dodgers före detta hemmaplan, och som idag är ombyggt till lägenheter.

Brooklyn Tour - Barclays Center Guidad rundtur i Brooklyn -  Junior's

Den vackra kyrkogården Green-Wood

En av höjdpunkterna under turen och det sista stoppet är det historiska Green-Wood Cemetery, en vacker lantlig kyrkogård. Du kommer att kunna gå till det historiska kapellet som ritades i gotisk stil av Warren och Wetmore – samma arkitektfirma som utformade Grand Central Terminal. Green-Wood Cemetery rivaliserade en gång i tiden med Niagarafallens som en av USA:s främsta turistattraktioner. Det är faktiskt inte svårt att förstå varför eftersom kyrkogården innehåller marmorskulpturer, mosaik och granitmonument över stupade soldater från den amerikanska inbördeskriget.

Innan ni återvänder till Manhattan kör bussen genom Victorian Flatbush, hjärtat av Brooklyn. Området är känt för sina vackra Victorian hus och inget hus är likt det andra. Den här ʺlilla bynʺ som ligger mitt i city är en riktig pärla i Brooklyn och skiljer sig mycket från övriga New York med dess alla skyskrapor. På vägen tillbaka till Manhattan visas en film om berömda invånare i Brooklyn. Bussen anländer till Union Square vid 15:00 tiden, vilket ger dig gott om tid av att njuta av resten av eftermiddagen.

Praktisk information

Efter betalningen får du en voucher (kupong) med all information. Du behöver inte skriva ut vouchern.

  • Längd: 4 timmar och 30 minuter
  • Avgångsplats: Union Square, Lower Manhattan
  • Avgångstid: lördagar, klockan 10:30, tillbaka kl. 15:00
  • Denna tur är säsongsberoende

Brooklyn Tour - Ingången till Green-wood Cemetery

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat