Fotografiska i New York

Köp dina biljetter nu
Fotografiska i New York

Fotografiska i New York är ett fotografimuseum och en utpost för det berömda Fotografiska Museum i Stockholm. Fotografiska NYC öppnade dörrarna 2019 och visar några av de världens bästa fotografikonsten, från både nya och etablerade artister. Museet är värd för många evenemang och är lika mycket en hangout som ett museum. Fotografiska NYC är öppet till sent så det är ett bra ställe att gå på kvällen, och du kan till och med njuta av fotokonsten med ett gott glas vin i handen!

Köp dina biljetter till Fotografiska här

Contents

Historien bakom Fotografiska

De svenska bröderna Jan och Per Broman växte upp i en omgivning fylld med fotografier. Bröderna lärde sig tidigt att skapa och utveckla bilder och deras pappa var chef för ett mörkerrum på en tidning och som även byggde ett eget mörkerrum hemma. De utvecklade en passion för fotografering och 2010 grundade bröderna Broman Fotografiska museet i Stockholm som vill inspirera och bidra till en mer medveten värld genom fotograferingens kraft. Det blev snabbt en stor framgång och bröderna bestämde sig för att ta utveckla konceptet, först till Tallinn, Estland och sedan över Atlanten till New York.

Fotografiska i New York ligger i Flatiron District, bara en kort promenad från Flatiron Building. Museet ligger i en historisk byggnad från 1894, tidigare kallad Church Missions House. Renaissance Revival-byggnaden på sex våningar är ett registrerat landmärke i New York City och är en imponerande miljö för Fotografiska New Yorks multikonceptlokal.

Fotografiska i New York - Fotoinstallation Fotografiska i New York - Konst

Utställningar på Fotografiska New York

Fotografiska i New York är lite av ett ovanligt museum. Målet är att vara mer än ”bara” en plats att se konst och att ge besökarna en full upplevelse. Museet har också många evenemang och programmeringen går utöver fotografering med samtal, workshops, modevisningar, DJ-kvällar, poesi-läsningar, vinprovningar, och mycket mer.

Fotografiska har inga permanenta utställningar eller samlingar. Istället är museet värd för tillfälliga utställningar som gör det möjligt att visa upp ett bredare utbud. Detta tillvägagångssätt gör det också möjligt att reagera på olika världshändelser vilket gör Fotografiska till en mycket aktuell plattform. Målet är att alltid ha ett brett urval av fotografier – från mode och kommersiellt arbete till konst och dokumentärfotografering – för att locka en bred publik. Fem olika fotoutställningar är vanligtvis på gång samtidigt, och de ändras ofta, vilket gör att museet också är spännande för alla sorters besökare.

Fotografiska i New York - Utställningsrum Fotografiska i New York - Foton

Mat och dryck på Fotografiska

Fotografiska i New York har ett kafé, bar och restaurant. I Museum Café serveras kaffe, andra varma drycker och smårätter som bakelser. Här kan du också köpa ett glas vin eller en cocktail för att ta med dig när du beundrar olika konstverk på övervåningen.

På andra våningen hittar du den lyxiga restaurangen Verōnika med rätter inspirerade av franska och östeuropeiska rätter. Namnet är en nick till fotografens skyddshelgon, Veronica. Den dekadenta interiören är modern men tar dig samtidigt tillbaka till 1900-talet.

Du kan också avsluta ditt museumbesök på Chapel Bar, en speakeasy bar i det restaurerade kapellet intill Fotografiska.

Praktisk information

  • Öppettider:
    • Söndag – torsdag: 10:30 – 21:00
    • Fredag – lördag: 10:30 – 23:00
    • Stängt på Thanksgiving och juldagen (25 december)
  • Plats: 281 Park Ave South, vid E 22nd St.

Köp dina biljetter till Fotografiska här

Förutom Fotografiska New York, finns det många andra toppmuseer i New York att besöka.

Fotografiska i New York New York - Byggnaden på Park Avenue

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat