Doggy Bag i New York

Doggy Bag i New York

När du äter på restaurang i New York kan du nästan vara helt säker på att du inte kommer att äta upp hela din middag. Portionerna är mycket stora, även på de mest exklusiva restauranger. Det är helt OK och mycket vanligt att be om en så kallad ʺDoggy bagʺ. Det betyder att du får din måltid i en låda som du kan ta med dig hem. Måltiderna på deli’s eller diners är oftast mycket större än de som serveras hos restauranger. Förr i tiden brukar hårt arbetande människor äta hos deli’s av anledning till de stora portionerna efter avslutat tungt arbetsskift.

Hur går jag till väga om jag önskar en doggy bag?

Det är mycket enkelt, lämna kvar din tallrik och lägg inte din servett på tallriken. På 90% av restaurangerna i New York kommer servisen att fråga dig om du vill ta med dig rester hem. Om de mot förmodan inte frågar kan du fråga personalen: “Can you wrap this up for me please?”

Eric tipsar: “Ibland är det bäst att beställa en middag och sedan dela med sitt sällskap, speciellt om du beställer en middag som kommer med “French fries” eller “sandwich”. På det sätter sparar du pengar och behöver inte tänka på doggy bag eller att mat går till spillo och kastas.”

Doggy Bag i New York - Olive Garden Doggy Bag i New York - mat

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat