Covid-19 test i New York inför resa

Covid-19 test i New York inför resa

Ett covid-19-test i New York för resor kan göras var som helst i staden. Både PCR-test och antigen-snabbtest finns tillgängliga. Det finns tält och skåpbilar på gatan där du kan testas för coronaviruset. Dessa tält finns på Times Square, intill Grand Central, vid 9/11 Memorial eller till och med nere på gatan från ditt hotell. Ibland hittar du flera testplatser på samma gata.

Var kan jag ta ett covid-19 test i New York?

Du kan testa dig för corona överallt i New York. På gatan hittar du tält där du kan få ett officiellt COVID-19-test. Fråga alltid om resultaten av testet kan skickas via e-post eller som ett brev. Vissa företag ger resultatet muntligt. Man behöver ha ett officiellt testresultat innan flygresan.

De flesta testställen erbjuder både PCR- och antigentest. När du anländer till tältet skannar du en QR-kod som du använder för att registrera dig. Efter registreringen utförs testet och du får ofta resultatet inom 12 till 36 timmar. Med ett antigentest får du vanligtvis resultatet inom 15 till 45 minuter.

Förutom på de allmänna testplatserna kan du också gå till CityMD. Det är en läkarmottagning som finns på många platser i New York. Här kan du också få ta ett PCR- eller antigentest. De skickar resultatet av antigentestet via e-post. För resultatet av PCR-testet måste du återvända till platsen för att hämta det ut det på papper. Flera sjukhus erbjuder också COVID-19-test, men detta är mindre tillgängligt för turister.

Eric tipsar: Fråga alltid i förväg om du måste kan ta testet utan en amerikansk sjukförsäkring och hur mycket det kostar.  Det billigaste testet jag hittade var hos CTS Mobile Testing på Times Square för $ 50 för ett snabbtest och $ 100 för ett PCR-test.

Covid-19 test i New York inför resa - Buss Covid-19 test i New York inför resa - CityMD

Vilket test måste man ta innan flygresan?

I allmänhet bör ett PCR-test inte vara äldre än 48 timmar. För ett antigentest gäller högst 24 timmar. Klicka här för mer information om att flyga under covid-19. Kontrollera alltid om flygbolaget du reser med har krav på typ av test.

När måste jag testa mig?

Vänta inte till sista minuten med att testa dig. Det finns en risk att du inte får resultaten i tid till flyget och att du därför inte får gå ombord. Därför rekommenderar jag att du testar dig i god tid, så att du alltid kan göra ett nytt test om det skulle uppstå oförutsedda problem. Det är också möjligt att testplatsen har mindre personal den dagen eller att det är mer trafikerat än vanligt, och då kan det ta längre tid att få dina resultat. Om du har möjlighet rekommenderar jag att du gör ett antigentest. Resultatet kommer snabbare än med ett PCR-test.

När du är i New York och ser ett testställe i närheten av ditt hotell, åk dit några dagar före din avresa. Fråga dem om de kan skicka testresultaten via e-post, vilken typ av test de gör, ungefär hur lång tid testresultaten tar, om det kostar något samt när de kommer att vara på platsen. Saker och ting kan förändras, till exempel kan den testplats du hade sett plötsligt vara stängd eller ligga på en annan plats. Se till att informera dig i förväg så att du kan njuta av New York utan bekymmer.

Testa mig på JFK Airport

Alla som är 4 år och äldre kan få ett COVID-19-test på JFK-flygplatsen. Det finns en testplats i terminal 8 dit du kan åka med JFK AirTrain. Jag rekommenderar dock inte att man låter sig testas där. Detta testställe är ofta mycket upptaget och det tar lång tid innan alla blanketter är ifyllda och testet är genomfört. Därför är det möjligt att resultatet inte kommer i tid. Därför rekommenderar jag att man testar i staden.
Obs: Du kan också göra ett coronavirus-test vid andra terminaler, till exempel terminal 1 och 4, men dessa kan lätt kosta mellan 175 och 250 dollar.

Du är kanske också intresserad av:

Var kan jag testa mig för covid-19 i New York?

Du kan testa dig för covid-19 var som helst i New York. Läs mer här.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat