Coronavirus i New York

Coronavirus in New York

Denna sida innehåller uppdaterad information om coronavirus i New York, även känd som COVID-19. Det är för närvarande ett inreseförbud till New York från europeiska länder. Det finns fortfarande inget datum för när inträdesförbudet kommer att upphävas. Den här sidan uppdateras dagligen, och så snart situationen ändras kommer du att läsa den här. Vilka sevärdheter i New York är öppna? Vad är det för förändringar? Nedan hittar du en översikt över den aktuella situationen i New York.

Status COVID-19 i New York (uppdaterad senast: 16 juni 2021)

Vaccinationsprocessen i New York är väl på väg. COVID-19-vaccinet är tillgängligt för alla New York-bor från 12 år och uppåt. Från och med den 10 april 2021 är asymptomatiska resenärer som anländer till New York från ett annat land inte längre skyldiga att karantän och behöver inte längre testas efter ankomst. Karantänen rekommenderas fortfarande för alla resenärer som inte har vaccinerats helt eller som har haft COVID-19 under de senaste 3 månaderna. Reseförbudet till New York från europeiska länder gäller fortfarande, men resenärer behöver inte sätts i karantän eller testas i New York vid ankomsten. För att gå ombord på flygplan på väg till USA krävs fortfarande ett negativt kröningstest.

Aktuell information
Allmänna restriksjoner
MunskyddEj vaccinerad: munskydd krävs offentligt när du inte kan hålla minst 6 feet avstånd. Fullt vaccinerad: inga munskydd behövs utomhus och de flesta inomhusmiljöer. Munskydd krävs för alla när man åker kollektivt. Ta alltid med munskydd och kontrollera platsens specifika krav vid dörren.
Vaccination krävsNej
Stora sevärdheter
Empire State BuildingDagligen öppet Tidsbokning för inträde krävs.
Top of the RockDagligen öppet
One World ObservatoryÖppet Öppet de flesta dagar, kolla här.
Edge Observation DeckDagligen öppet
FrihetsgudinnanÖppet. Utomhusområden och museet har öppet
Ellis IslandÖppet
The VesselÖppet
Central ParkÖppet
Governors IslandÖppet. Tidsbokning för inträde krävs
Hyrcyklar och guidade cykelturerÖppet. Rundturer i små grupper, munmasker krävs.
High Line ParkÖppet. Tidsbokning för inträde krävs
Circle Line CruisesÖppet
Grand Central TerminalÖppet
9/11 MemorialDagligen öppet utsedda ingångs- och utgångslokaler.
Djurparker & New York AquariumÖppet
Madame TussaudsÖppet
Hop on Hop off bussar
Big BusUptown-och Downrutterna
Större museer
MoMAÖppet
The MetÖppet
American Museum of Natural HistoryÖppet
GuggenheimÖppet
9/11 MuseumÖppet
Sport
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Begränsad kapacitet och regler på plats. Negativt kröningstest eller fullständig vaccination krävs.
MLB (New York Yankees, New York Mets)Begränsad kapacitet och regler på plats. Negativt kröningstest eller fullständig vaccination krävs.
NHL (New York Rangers)Begränsad kapacitet och regler på plats. Negativt kröningstest eller fullständig vaccination krävs.
New York Marathon 2021Begränsad kapacitet och regler på plats. Negativt kröningstest eller fullständig vaccination krävs.
Evenemang
BroadwayÖppnar igen i september
New York City BalletÖppnar igen i september
The Metropolitan OperaÖppnar igen i september
Allmänna färdmedelIngen trafik kl
Affärer
Macy'sÖppet
Woodbury CommonÖppet
Empire OutletsÖppet
RestaurangerServering inomhus och utomhus tillåten med full kapacitet. Eventuell tilläggsavgift på upp till 10% som en återhämtning stödåtgärd.

 

Undvik avbokningsproblem pga Coronavirus

Om du planerar att boka en resa till New York men är osäker på om det kan bli av på grund av COVID-19, rekommenderar jag att du tar ett antal försiktighetsåtgärder. Du kan till exempel vid köp av rabattkort som Sightseeing Flex Pass och Sightseeing Day Pass, lägga till en annulleringsförsäkring för ett fåtal procent av totalbeloppet. Du kan då annullera rabattkorten gratis. När du köper Broadwaybiljetter på min sida kan du välja Flexbiljetter. Då har du rätten av avboka eller ändra biljetterna gratis upp till 10 dagar innan showdatum. För att undvika resa med allmänna färdmedel kan du ta en taxiservice från och till JFK, Newark och LGA flygplats. Boka din transfer till New York i förväg, som garanti för ditt sätt att resa. För den mest uppdaterade flyginformationen till och från New York, kontakta ditt flygbolag.

Den nuvarande situationen kan även ge oväntade fördelar. För dem som vågar chansa, det finns just nu väldigt bra New York erbjudanden.

Mer information om corona i New York

Om du befinner dig i New York och har du frågor om coronaviruset, ring 311 från en vanlig telefon. Det är det allmänna informationsnumret för staden New York. Känner du dig sjuk eller är du oroad över vissa symptom? Kontakta då en läkare i närheten. Ditt hotell kan hjälpa dig med detta.

Behöver jag ta ett kröningstest till New York?

Kontakta ditt flygbolag för de senaste testreglerna för din resa till New York.

Kan jag besöka sevärdheter i New York under COVID-19?

Jo det kan du! Kolla in den uppdaterade översikten här över öppna attraktioner under koronapandemin i New York.

Är jag försäkrad om jag får corona i New York?

Kontrollera villkoren för resor och / eller sjukförsäkring innan du reser för att se vad som täcks om du får corona i New York.

Måste jag sätta karantän under eller efter min resa till New York?

Kontakta ditt flygbolag för att se om det finns några karantänregler för New York just nu. Se aktuell information om coronavirus i New York här för all information om COVID-19 i NYC.

Krävs munskydd i New York?

Munskydd krävs när du är offentligt om du inte kan hålla minst 6 feet avstånd. Du måste alltid ha munskydd när du kör kollektivtrafik.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat