Coronavirus i New York

Coronavirus in New York

Denna sida innehåller uppdaterad information om coronavirus i New York, även känd som covid-19. Från början av november får vaccinerade resenärer från EU flyga till New York igen! Den här sidan uppdateras dagligen, och så snart situationen ändras kommer du att läsa den här. Vilka sevärdheter i New York är öppna? Vad är det för förändringar? Nedan hittar du en översikt över den aktuella situationen i New York.

Status covid-19 i New York (uppdaterad senast: 23 september 2021)

För närvarande har över 75% av alla vuxna i New York fått minst en vaccinationsdos. Detta är en milstolpe och staden har tagit bort många begränsningar. Vaccinerade behöver inte längre bära munskydd utomhus eller hålla deras avstånd från varandra. Men, det rekommenderas starkt att ha munskydd inomhus, även om du är vaccinerad. I kollektivtrafiken måste alla ha munskydd. För att äta inne på restauranger och för vistelse på underhållning inomhus, måste du visa upp bevis på att du har fått minst en dos av ett covid-19 vaccin godkänt av WHO. Det här officiella vaccinationsbeviset måste vara inklusive dina personuppgifter och vaccinationsdetaljer. Det här kravet gäller inte för barn under 12 år.

Resenärer utan symtom som anländer till New York, från ett annat land, sätts inte längre i karantän och behöver inte testas vid ankomsten. Karantänen rekommenderas fortfarande för alla resenärer som inte har vaccinerats helt eller som har haft covid-19 under de senaste 3 månaderna. Reseförbudet till New York från europeiska länder gäller fortfarande tills i början av november 2021 men resenärer behöver inte längre vara i karantän eller testa sig igen New York efter ankomst. För att gå ombord på flygplan på väg till USA krävs fortfarande ett negativt covid-19-test.

Aktuell information
Allmänna restriktioner
MunskyddOvaccinerad: Munskydd krävs på allmänna platser när det inte går att hålla minst 2 m avstånd. Helt vaccinerad: Munskydd behövs ej vid vistelse utomhus, rekommenderas dock starkt vid inomhusaktiviteter. Ta alltid med ett munskydd och läs alla restriktioner på plats vid entréer.
Vaccinationskrav på inresa till USAJa, det är vaccinationskrav för alla från 12 år och upp.
PCR test krävs för inresa till USAJa, PCR test krävs för alla från 2 år och upp. PCS test kan inte vara äldre än 72 timmar.
VaccinationskravPersoner som är 12 år fyllda och äldre måste visa upp vaccinationsbevis för att vistas på restauranger inomhus och även vid underhållning inomhus. Det inkluderar lokaler som restauranger, barer, nattklubbar, kaféer, snabbmatsrestauranger, teatrar, större lokaler, museer, djurparker och sportarenor.
Allmänna färdmedelKör enligt vanlig tidtabell. Munskydd krävs för alla när man åker kollektivt.
Stora sevärdheter
Empire State BuildingDagligen öppet Tidsbokning för inträde krävs.
Top of the RockDagligen öppet
One World ObservatoryÖppet Öppet de flesta dagar, se här.
Edge Observation DeckDagligen öppet
Frihetsgudinnan & Ellis IslandÖppet. Utomhusområden och museet har öppet
Central ParkÖppet
Governors IslandÖppet. Tidsbokning för inträde krävs
Hyrcyklar och guidade cykelturerÖppet. Rundturer i små grupper, munskydd krävs.
High Line ParkÖppet. Tidsbokning för inträde krävs
Circle Line CruisesÖppet. Separata områden för vaccinerade och ovaccinerade personer
Grand Central TerminalÖppet
9/11 MemorialDagligen öppet särskilda ingångs- och utgångslokaler.
American Museum of Natural HistoryDagligen öppet Tidsbokning för inträde krävs.
Djurparker & New York AquariumÖppet
Madame TussaudsÖppet
Hop on Hop off bussar
Big BusUptown-och Downrutterna
Större museer
MoMAÖppet
The MetÖppet
American Museum of Natural HistoryÖppet
GuggenheimÖppet
9/11 MuseumÖppet
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets)Det finns inte längre ett krav på ett negativt covid-19-test eller bevis på att du har vaccinerats helt mot covid-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Begränsad kapacitet och regler på plats. Fullständig vaccination mot covid-19 krävs.
NHL (New York Rangers)Begränsad kapacitet och regler på plats. Fullständig vaccination mot covid-19 krävs.
NFL (New York Giants, New York Jets)Det finns inte längre ett krav på ett negativt covid-19-test eller bevis på att du har vaccinerats helt mot covid-19.
US OpenBegränsad kapacitet och regler på plats. Fullständig vaccination mot covid-19 krävs.
New York Marathon 2021Begränsad kapacitet och regler på plats. Fullständig vaccination mot covid-19 krävs.
Evenemang
BroadwayEn WHO-godkänd vaccination krävs. Barn under 12 år måste visa upp bevis på negativt PCR-test som inte är äldre än 72 timmar innan showen eller ett senast 6 timmar gammalt negativt antigen test. Alla i ditt sällskap måste kunna visa sina ID-kort.
New York City BalletEn WHO-godkänd vaccination krävs. Barn under 12 år är inte tillåtna.
The Metropolitan OperaEn WHO-godkänd vaccination krävs. Barn under 12 år är inte tillåtna.
Affärer
Macy'sÖppet
Woodbury CommonÖppet
Empire OutletsÖppet
RestaurangerVistas på restauranger inomhus: 1 vaccinationsdos krävs. Vistas på restauranger utomhus: inga krav. Full kapacitet.

 

Undvik avbokningsproblem pga Coronavirus

Om du planerar att boka en resa till New York men är osäker på om det kan bli av på grund av covid-19, rekommenderar jag att du tar ett antal försiktighetsåtgärder. Du kan till exempel vid köp av rabattkort som Sightseeing Flex Pass och Sightseeing Day Pass, lägga till en annulleringsförsäkring för ett fåtal procent av totalbeloppet. Du kan då annullera rabattkorten gratis. När du köper Broadwaybiljetter på min sida kan du välja Flexbiljetter. Då har du rätten av avboka eller ändra biljetterna gratis upp till 10 dagar innan showdatum. För att undvika resa med allmänna färdmedel kan du ta en taxiservice från och till JFK, Newark och LGA flygplats. Boka din transfer till New York i förväg, som garanti för ditt sätt att resa. För den mest uppdaterade flyginformationen till och från New York, kontakta ditt flygbolag.

Mer information om corona i New York

Om du befinner dig i New York och har du frågor om coronaviruset, ring 311 från en vanlig telefon. Det är det allmänna informationsnumret för staden New York. Känner du dig sjuk eller är du oroad över vissa symptom? Kontakta då en läkare i närheten. Ditt hotell kan hjälpa dig med detta.

Måste jag ta ett PCR test för inresa till New York?

Ja, PCR test krävs för alla från 2 år och upp. PCR test kan inte vara äldre än 72 timmar.

Kan jag besöka sevärdheter i New York under COVID-19?

Ja, det kan du! Se en aktuell översikt av öppna sevärdheter i New York under coronaperioden här.

Är jag försäkrad om jag får corona i New York?

Läs villkoren för resor utomlands och / eller sjukförsäkring innan du åker för att se vad som täcks om du får corona under din vistelse i New York.

Måste jag befinna mig i karantän under eller efter min resa till New York?

Kontakta ditt flygbolag för att se om det finns några karantänregler för New York just nu. Se aktuell information om coronavirus i New York här för all information om covid-19 i NYC.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat