Coronavirus i New York

Coronavirus in New York

Situationen med coronaviruset i New York ändras dagligen. Den här sidan har uppdaterad information om covid-19 situationen och reglerna i New York.  Vilka sevärdheter i New York är öppna och vad ändras? Nedan hittar du en översikt över den aktuella situationen i New York.

Status covid-19 i New York (uppdaterad senast: 15 januari 2022)

Situationen angående coronaviruset i New York går att jämföras med de flesta delar av EU just nu. På grund av omikronvarianten och för att minska antalet smittade nu på vintern, blir det allt vanligare att man testar sig i New York. Vaccinerade behöver inte längre bära munskydd utomhus eller hålla deras avstånd från varandra. Men, det rekommenderas starkt att ha munskydd inomhus, även om du är vaccinerad. Många New York-bor gör detta. Jag ser även många butiker som ber sina kunder att ha på sig munskydd. Se därför alltid till att du har med dig munskydd överallt. I kollektivtrafiken måste alla ha munskydd.

För att äta inne på restauranger och se på underhållning i New York, som konserter, museer och observatoriedäck, måste alla från 12 år och upp bevis på fullständig vaccination. Man är fullständigt vaccinerad efter en andra dos av Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Covishield, BIBP/Sinopharm, eller Sinovac vaccinet eller efter en dos av Johnson & Johnson vaccinet, eller någon annan ”mix-and-match” kombination. Det här officiella vaccinationsbeviset måste inkludera dina personliga uppgifter och vaccinationsinformation. Barn mellan 5 och 11 år behöver också visa upp vaccinationsbevis av minst en dos av ett WHO-godkänt covid-19 vaccin.

Nya bestämmelser från och med den 28 januari 2022: Barn mellan 5 och 11 år måste också visa upp ett bevis på fullständig vaccination för inomhusrestauranger och underhållning.

Aktuell information
Allmänna restriktioner
MunskyddMunskydd är obligatoriska i kollektivtrafiken och på många platser inomhus. Även barn under 12 år måste bära munskydd på de flesta platser inomhus.
Vaccinationskrav på inresa till USAJa, en WHO-godkänd vaccination krävs för alla från 18 år och upp.
COVID test krävs för inresa till USAJa, COVID test krävs för alla från 2 år och upp. COVID test kan inte vara äldre än 24 timmar.
VaccinationskravPersoner som är 5 år fyllda och äldre måste visa upp vaccinationsbevis för att vistas på restauranger inomhus och även vid underhållning inomhus. Det inkluderar lokaler som restauranger, barer, nattklubbar, kaféer, snabbmatsrestauranger, teatrar, större lokaler, museer, djurparker och sportarenor.
Allmänna färdmedelKör enligt vanlig tidtabell. Munskydd krävs för alla när man åker kollektivt.
Stora sevärdheter
Empire State BuildingDagligen öppet Tidsbokning för inträde krävs.
Top of the RockDagligen öppet
One World ObservatoryDagligen öppet , se här.
Edge Observation DeckDagligen öppet
Frihetsgudinnan & Ellis IslandÖppet. Utomhusområden och museet har öppet
Central ParkÖppet
Governors IslandÖppet. Tidsbokning för inträde krävs
Hyrcyklar och guidade cykelturerÖppet. Rundturer i små grupper, munskydd krävs.
High Line ParkÖppet
Circle Line CruisesÖppet
Grand Central TerminalÖppet
9/11 MemorialDagligen öppet särskilda ingångs- och utgångslokaler.
Djurparker & New York AquariumÖppet
Madame TussaudsÖppet
Hop on Hop off bussar
Big BusUptown-och Downrutterna
Större museer
MoMADagligen öppet
The MetÖppet de flesta dagar
American Museum of Natural HistoryÖppet de flesta dagar Tidsbokning för inträde krävs.
GuggenheimÖppet de flesta dagar
9/11 MuseumÖppet de flesta dagar
Sport
MLB (New York Yankees, New York Mets)Det finns inte längre ett krav på ett negativt covid-19-test eller bevis på att du har vaccinerats helt mot covid-19.
NBA (New York Knicks, Brooklyn Nets)Begränsad kapacitet och regler på plats. Fullständig vaccination mot covid-19 krävs.
NHL (New York Rangers)Begränsad kapacitet och regler på plats. Fullständig vaccination mot covid-19 krävs.
NFL (New York Giants, New York Jets)Det finns inte längre ett krav på ett negativt covid-19-test eller bevis på att du har vaccinerats helt mot covid-19.
Evenemang
BroadwayFullständig vaccination mot covid-19 krävs. Barn mellan 5 och 11 år måste visa upp bevis på vaccination med minst en dos av ett WHO-godkänt covid-19 vaccin. Alla i ditt sällskap måste kunna visa sina ID-kort.
New York City BalletFullständig vaccination mot covid-19 krävs.
The Metropolitan OperaFullständig vaccination mot covid-19 krävs.
Affärer
Macy'sÖppet
Woodbury CommonÖppet
Empire OutletsÖppet
RestaurangerInomhusrestauranger: fullständig vaccination krävs för alla från 12 år och uppåt, och 1 dos krävs för barn mellan 5 och 11 år. Servering utomhus: inga krav. Full kapacitet.

Avboka New York-resa på grund av coronavirus

Om du planerar att boka en resa till New York under covid-19 men är osäker på om det kan bli av på grund av Covid-19, rekommenderar jag att du tar ett antal försiktighetsåtgärder. Du kan till exempel vid köp av rabattkort som Sightseeing Flex Pass och Sightseeing Day Pass, lägga till en annulleringsförsäkring för ett fåtal procent av totalbeloppet. Du kan då annullera rabattkorten gratis. När du köper Broadwaybiljetter på min sida kan du välja Flexbiljetter. Då har du rätten av avboka eller ändra biljetterna gratis upp till 10 dagar innan showdatum. För att undvika resa med allmänna färdmedel kan du ta en taxiservice från och till JFK, Newark och LGA flygplats. Boka din transfer till New York i förväg, som garanti för ditt sätt att resa. För den mest uppdaterade flyginformationen till och från New York, kontakta ditt flygbolag.

Mer information om coronaviruset i New York

Om du befinner dig i New York och har du frågor om coronaviruset, ring 311 från en vanlig telefon. Det är det allmänna informationsnumret för staden New York. Känner du dig sjuk eller är du oroad över vissa symptom? Om du behöver covidtestas i New York, finns det ett dussintal ställen i staden där du kan göra det gratis.

Måste jag ta ett covid-test för inresa till New York?

Ja, covid-test krävs för alla från 2 år och upp. Ett covid-test får inte vara äldre än 24 timmar.

Kan jag besöka sevärdheter i New York under covid-19?

Ja, det kan du! Se en aktuell översikt av öppna sevärdheter i New York under coronaperioden här.

Är jag försäkrad om jag får corona i New York?

Läs villkoren för resor utomlands och / eller sjukförsäkring innan du åker för att se vad som täcks om du får corona under din vistelse i New York.

Måste jag befinna mig i karantän under eller efter min resa till New York?

Kontakta ditt flygbolag för att se om det finns några karantänregler för New York just nu. Se aktuell information om coronavirus i New York här för all information om covid-19 i NYC.
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat