Bästa ställena för bagel och kaffe i New York

Bästa bagels i New York

Behöver du ta en paus efter all shopping och besök på olika museum? Fresta dig själv med något som verkligen är lika mycket ’New York’ som gula taxibilar och Empire State Building: bageln! Det finns hundratals olika ställen där du kan njuta av en kaffe och en bagel för ’to go’ Det finns även bra kaféer där du kan sitta ner och njuta i lugn och ro. Här är mina topp 6 ställen:

 1. Ess-A-Bagel

  Att besöka Ess-A-Bagel är en upplevelse I sig. I den enorma disken hittar du stora skålar med sallad, cream cheese och olika typer av fisk. Du ser att stället är inte enbart känt för sina fräscha, nybakade bagels utan även för variationen av fyllning. På många andra ställen är oftast fyllningen begränsad, men inte här. Något du borde testa är kycklingcurry salladen. Lite kryddig med en perfekt kombination av kyckling och curry. Det finns även ett stort urval av vegetariska alternativ tex cream cheese med tofu. Utöver fyllningen finns det givetvis ett stort urval av olika bagels att välja emellan, du kan även få din bagel rostad. Det finns gott om sittplatser, runt lunchtid kan det vara hektiskt med mycket folk.

  Bagels i NYC - Ess-a-Bagel fasad Bagels i NYC - Ess-a-Bagel

 2. The Grey Dog

  The Grey Dog hittar du på flera olika platser i New York, men den i SoHo är antagligen bäst, om du planerar en dag med shopping i området. The Grey Dog är ett utmärkt ställe för att sitta ner och njuta av en kaffe men även för frukost, lunch eller middag. Menyn över baren är en fastspikad planka på väggen, du kan bestämma vad du önskar att äta medan du väntar på att beställa – allt finns på den stora menyn. The Grey Dog har ett brett urval av kaffe och tesorter, både varma och kalla alternativ. Det är inte billigt men du kommer garanterat att få en stor kopp te eller kaffe för pengarna. Om du planerar en lunch eller middag – beställ då en rätt som kommer med deras hemgjorda fries.

  Eric tipsar: Atmosfären på The Grey Dog är avslappnad. Alla deras restauranger/caféer på Manhattan är fint dekorerade och det spelas ofta livemusik. Målgruppen är en bra mix av hippa människor.

  Bagels i NYC - Grey Dog Bagels i NYC - Grey Dog interiör

 3. Irving Farm

  Irving Farm måste vara det sötaste kaféet i New York. Personalen och kunderna, ja alla är supertrevliga och atmosfären är alltid på topp. Servicen är perfekt, din cappuccino kommer att bli pudrad med kakao som ett hjärta och din beställning kommer alltid till ditt bord även om du beställer i baren. Det finns gott om utrymme för att sitta, både nere och uppe i lokalen. Kaféet har gratis WiFi och ett brett urval av kaffe, både varma och kalla varianter. Det finns ett litet vitrin med färska hembakade muffins, brownies och choklad croissants (rekommenderas). Under kvällen finns det även ett litet urval av smörgåsar och bagels eller varför inte unna dig deras osttallrik och ett glas vin?

  Bagels i NYC - Irving Farm Bagels i NYC - Irving Farm tea

 4. Mudspot

  Mudspot i New York är känt för deras hemgjorda kaffe med hög koffeinhalt. Perfekt för staden som aldrig sover! Du kan beställa en ʺoriginal cup of Mudʺ, men deras ʺMud Mochaʺ är också mycket god. Inget behov av en koffeinkick? Varför inte njuta av en Mandel Latte eller en Mint Mochaccino och därmed skippa koffeinkicken. Eftersom kaffet är starkt finns det alltid en kanna med vatten på alla bord. Mudspot har även en brett utbud på sin frukost- och brunchmeny. Alla rätter har en touch av det sydamerikanska köket. är du sugen på något sött, ja då ska du spana in delikatessdisken med ett brett urval av muffins. Under sommaren kan du njuta av att sitta i trädgården.

  Bagels i NYC - MUD Bagels i NYC - MUD Bagel Bar

 5. Murray’s Bagels

  Den enda nackdelen med Murray’s Bagels är att det inte finns tillräckligt med sittplatser, men det är då allt. Deras bagels är så goda att det inte behövs någon fyllning. Prova till exempel dears ʺeverythingʺ som är bakad med sesam frön, lök och vitlök. Även om deras bagels är gudomliga, erbjuds det även en hel del olika fyllningar. Förutom klassisk cream cheese finns det en rad olika sallader och personalen vet allt om hur man steker det perfekta ägget. Deras specialitet är rökt fisk, kanske låter lite märkligt men har du en gång testat deras rökta lax kommer du att vara fast. Om du inte kan välja vad du vill ha, är deras ʺspecialty bagelsʺ ett bra alternativ: fylld med utsökta kombinationer som kalkon, ost, coleslaw och dressing. Om du även vill en kopp kaffe, pröva deras cappuccino som är mycket populär.

  Bagels i NYC - Murrays Bagels fasad Bagels i NYC - Murrays Bagels interiör

 6. Pick A Bagel

  Pick A Bagel är en kedja med ett antal olika bagelställen på Manahttan. Om jag är nära en av dem, brukar jag gå in och beställa. Här hittar du ett sort urval av bagels, creamcheese och andra pålägg. Vid varje Pick A Bagel finns det även en bra salladsbar med olika slags muffins, kakor och mackor som till exempel paninismörgåsar. Kaffet kan också rekommenderas.

  Bästa ställena för bagel och kaffe i New York - Pick A Bagel

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat